Parfum Vrouwen

Actrice Michelle Pfeiffer lanceert een volledig ‘schone’ en pure parfumlijn

Dian Colle
Geschreven door Dian Colle

Geur herinneringen in een gerecycled glazen flesje

Met de lancering van Henry Rose, een pure lijn van geuren, maakt actrice Michelle Pfeiffer haar intrede in de 29 miljard wereldwijde geurmarkt. Michelle had altijd al een onuitwisbare indruk op de beautywereld: die jukbeenderen, de iconische Scarface-bob en die katachtige ogen. Nu gaat ze een stap verder met de lancering van haar nieuwe clean beauty geurlijn, Henry Rose.

Gezond met dezelfde kwaliteit

Er is een tijd geweest waarin celebrity-parfums alledaags waren. Henry Rose is echter niet zomaar een parfumlijn. Het is een pure parfumlijn die is gecreëerd in samenwerking met Michelle’s chef en tevens CEO van Henry Rose, Melina Polly.

Michelle vertelde aan Forbes dat haar interesse in een pure parfumlijn samenviel met de geboorte van haar kinderen: ‘’Ik begon een zoektocht naar producten die niet alleen gezonder waren, maar ook dezelfde kwaliteit hadden waar ik gewend aan was. Ik deed onderzoek naar verschillende ingrediënten in producten en kwam er al snel achter dat alles met ‘geur’ werd gemarkeerd als giftig.’’

Pure en veilige ingrediënten

Michelle ging een samenwerking aan met de Environmental Working Group. Dit is een non-profitorganisatie die zich sterk maakt voor veiligere consumptiegoederen. Deze samenwerking was bedoeld voor het vaststellen van wat wél en niet kan worden opgenomen in een pure, schone geurlijn. Van de 3000 ingrediënten werden er 250 goedgekeurd voor een pure en schone lijn.

Henry Rose is nu de eerste geurlijn die door de Environmental Working Group is goedgekeurd. Het merk is vrij van ingrediënten zoals ftalaten. De geuren zijn tevens ondergebracht in 90% gerecyclede glazen flessen met deksels gemaakt van soja.

Geur herinneringen 

Duidelijk bewust van het proustiaans-effect zouden de vijf geuren uit de Henry Rose lijn allemaal doen denken aan ‘geur herinneringen’ voor Michelle zelf. De geur ‘Jake’s House’ doet haar denken aan het huis van haar grootouders in South Dakota, de geur is verrijkt met  citrus en witte neroli. De geur ‘Torn’ is ontwerpen met zomerse zonsondergangen in gedachten. Deze geur bevat tonen van patchouli, vetiver en vanille.

Henry Rose is momenteel alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar, wij hopen het merk binnenkort ook in de Nederlandse parfumerieën tegen te komen.

Bron

Over deze schrijver

Dian Colle

Dian Colle

Dian Collé (1999) studeert Media & Communicatie aan het Nimeto in Utrecht. Al sinds haar 12e is zij dol op alles met betrekking tot beauty. Het begon allemaal met een grote verzameling van nagellakjes, maar dat liep al snel uit tot een goed gevulde make-up collectie. Via haar studie kwam zij terecht op de redactie van BeautyJournaal, waar zij haar passie voor make-up kon combineren met het vak waarvoor zij studeert. Inmiddels heeft Dian haar stage bij BeautyJournaal afgerond en maakt ze deel uit van het testteam.

4 reacties

  • Wellicht houden de Amerikanen er toch een andere mores op na dan de Europeanen, Marianne;-)

  • Deksels van soja….. waar tropische regenwouden voor gekapt worden, bewoners en dieren hun habitat door verliezen, impact heeft op ons klimaat..how very clean can you get? Wat dragen Pfeiffer’s geurherinneringen bij aan een betere wereld voor haar kinderen, die kennelijk de trigger zijn voor haar statement? Dan maar liever de geuren van Aimée DeMars die wel met natuurlijke stoffen en met respect voor de natuur mooie parfums creëert.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.