Oppassen met chemische behandelingen!

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Niets is zo moeilijk als het mooi houden van krullend haar. Talloze producten en behandelingen worden aanbevolen, maar vaak blijken ze niet het gewenste effect te geven. Krullend haar is eigenlijk heel kwetsbaar. Het vraagt om heel veel kennis van het type krul, om deze mooi te houden.

Een lezeres vertelde ons onlangs dat ze haar krullende haar een keratine behandeling had laten geven, als antwoord op de droge haarconditie. Dit heeft niet goed uitgepakt. Haar haren zijn droger dan ooit, en de krullen zijn weg.  Ze durft niets meer aan haar haar te laten doen.

Wella haarexpert Ilse Giesselink

We vragen advies aan de Wella haarexpert Ilse Giesselink:

Van nature droger

Krullend haar is van nature al droger dan steil haar. Door de vorm van het haar is het voor het talg niet makkelijk om overal te komen. Dit maakt het haar al kwetsbaarder.

Chemische behandeling

Keratine is een lichaamseigen eiwit. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De stof zorgt voor veerkracht en bescherming tegen invloeden van buitenaf. Bij Wella staan we op het standpunt dat we een keratine behandeling om het haar gezonder te maken niet aanraden. Het is en blijft een chemische behandeling, en dat betekent dat er altijd het risico op schade bestaat en dat de haarkwaliteit dus achteruit zal gaan.

Krullend haar is erg gevoelig. Wil je je krullende haar graag steil maken, dan kun je wel een straightening behandeling doen.

Focus op bescherming van je natuurlijke keratine

Wij focussen liever op professionele haarverzorgingsproducten die de keratine die van nature al in je haar aanwezig is te beschermen, en te helpen herstellen. 

Knippen

Ook kniptechnieken kunnen je krullende haar weer gezond maken. Wanneer het haar geknipt wordt met een schaar heb je de mogelijkheid om strakke lijnen te creëren. Als het gesneden wordt kan de kapper creatiever te werk gaan en “volume” en “diepte” in het haar creëren. Echter, krullend haar kan beter niet gesneden worden omdat dit een pluizig effect kan geven op het haar.

Wella Professionasl Fusion

Om je haar te herstellen zou je de verzorgingslijn van Wella Professionals Fusion (lees hier meer) kunnen proberen. Voor deze lijn wordt o.a. gebruik gemaakt van spinnenzijde, een van de sterkste vezels in de natuur. De formule dringt diep door tot in de cortex, herstelt de haarvezel direct en helpt toekomstige haarbreuk te voorkomen.

krullen

Niet te heet stylen

Gebruik altijd een stylingproduct als je het haar gaat drogen met een warmte föhn of een andere styling tool. Een styling product zorgt ervoor dat je haar beschermd wordt tegen de hitte van de tools. Een tool mag ook nooit heter worden dan 185 graden.

Lees hier meer goede stylingtips voor (fijn) krullend haar

 

Lees ook