Deze producten geven bounce aan je fijne krullen!

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Een lezeres vroeg ons onlangs of de kapper in ons expertteam, Mark van Westerop, advies heeft voor stylingproducten die haar fijne krullen nu eens niet verslappen. Ze heeft al zoveel geprobeerd en het pakt gewoon niet goed uit. Wij kunnen ons inderdaad voorstellen dat je er moedeloos van wordt. Tijd voor goed advies!

Topkapper Mark van Westerop van ProSolo uit Alkmaar vertelt:

Het is altijd lastig om de juiste producten te vinden voor krullend haar. Immers, de ene krul is de andere niet…

Zachte bounce…

Krullend haar is over het algemeen droger dan steil haar. Je hebt dus andere verzorging nodig. Ik adviseer mijn klanten met krullend haar een volle rijke shampoo en conditioner te gebruiken zoals de  Enrich voor weerbarstig haar van Wella Professionals.  Vooral de Enrich Bouncy Foam, een leave-in conditioner is echt een aanrader voor krullend haar. Deze lichte, herstellende mousse dringt diep in het haar en geeft veerkracht aan je krullen.

Mark van Westerop, van salon ProSolo in Alkmaar

Mark van Westerop, van salon ProSolo in Alkmaar

Krullend haar moet je ook niet te vaak kammen of borstelen, vooral droog haar niet. Kammen of borstelen doe je net voor je wasbeurt of direct na het wassen.

Light oil…

In principe zou olie je haar niet slap mogen maken… Heb je toch het idee dat dit gebeurt, probeer dan eens een light olie, zoals de SP Light Oil Keratin Protection Spray.

Mousse

Je haar wordt er super zacht van zonder dat het verzwaard. Wil je liever meer stevigheid breng dan eerst een verstevigende mousse aan speciaal voor krullen zoals de nieuwe EIMI Boost Bounce mousse. Breng de mousse aan in nat haar, laat het naturel opdrogen of gebruik een föhn met diffuser voor creatieve krullen.

Veel succes!
Mark van Westerop, salon ProSolo in Alkmaar

Tip van beautyJournaal: wil je deze producten kopen? Ga dan naar een Wella salon in jouw buurt, via deze salon-locator.

Heb jij vragen? Stuur ze in!

Lees ook