Zo betaalbaar, heerlijke argan, hyaluronzuur en peptiden voor mijn drogere huid

08:14 - 04:56
luistertijd 08:14 - leestijd 04:56

Er is in de wereld een echte omslag aan de gang. Bewust eten, fitte lifestyle, kiezen voor merken die een “purpose” hebben, vegetarisch eten, of zelfs al door naar vegan! Dat mensen bewust leven, met oog voor milieu, mens en dier en hun eigen gezondheid, is een feit waar we niet meer omheen kunnen.

Ook ik heb mezelf betrapt op bewuster leven. Een paar dagen geen vlees is geen straf. Lekker veel bewegen. Daar voel je je fit bij! Ook heb ik een voorkeur voor merken die ‘goed doen’.

Ik ben nu 15 weken zwanger en ik merk dat ik wel kritischer kijk naar wat ik op mijn huid smeer. Ik verheug me dan ook op deze review: ik test de gloednieuwe anti-rimpel lijn van SO’BiO étic!

Shop hier online

 

 

SO’BiO étic is heel betaalbare biologische huidverzorging: win-win dus!

SO’BiO étic is redelijk nieuw op de Nederlandse markt. Het komt uit Frankrijk. Dit, voor Nederland, nieuwe merk komt uit Frankrijk. Het is een vriendelijk geprijsde mass-market verzorgingsrange die voor 98-100% biologisch is en Cosmos Organic gecertificeerd.

Het is een sympathiek merk, dat jaarlijks 1 % van de omzet afdraagt om wereldwijde duurzame initiatieven te ondersteunen. Hiermee onderstrepen ze hun missie om mooie beauty producten te maken die eerlijk, biologisch en betaalbaar zijn.

Ze noemen dit zelf “COSM-ETHICS: bringing beauty to women without taking away from that of nature or mankind.” Sympathiek.

Maar nu de test! Met de SO’BiO étic Precieux Argan anti-wrinkle lijn

Wat is de claim?

De claim is dat de producten de effecten van huidveroudering verminderen en dat ze de huid weer een jeugdige gloed geven. De lijn is opgebouwd rond star-ingrediënt arganolie. Peptiden uit lupine en hyaluronzuur ijn de ondersteunende werkzame stoffen.

Shop hier online

 

Leuk om te weten is dat de arganolie in SO’BiO étic afkomstig is uit, uit een streek gelegen tussen Agadir en Essaouira. Hiervoor werkt het merk samen met Terre et Humanisme Maroc, om biologisch boeren te stimuleren.

Wat doet arganolie?

Arganolie bevat essentiële oliën die droogte en elasticiteitsverlies van de huid tegen gaan. De olie bevat vitamine E (sterke anti-oxidant)  en de combinatie van deze eigenschappen zorgt er voor dat rimpels kunnen verminderen.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid in staat is om beter vocht vast te houden, waardoor volume verlies wordt tegengegaan.

Wat doet lupine peptiden?

De lupine-peptiden gaan hyperpigmentatie tegen en stimuleren aanmaak van collageen en elastine in de huid.

Ik test de volgende producten:

Shop hier online

 

SO’BiO éticPrecieux Argan “anti-wrinkle smoothing serum”

Claim: een direct aanspannend effect om de huid weer elastischer en steviger te maken. Rimpelvorming wordt minder zichtbaar.

Het serum komt in een tube. De witte, vrij vloeibare emulsie heeft een aanwezige geur die te omschrijven valt als poederig, met een scherpe ondertoon. De geur, van natuurlijke oorsprong, vind ik niet per se lekker, maar vervliegt gelukkig snel.

Het serum smeert makkelijk uit en trekt snel in de huid. In eerste instantie voel je inderdaad het aanspannend effect van de huid. In tweede instantie laat het serum een heerlijk huidgevoel achter. Op de foto zie je dat zelfs de huid op mijn hand een zachter en gladder oppervlak heeft.

Shop hier online

 

SO’BiO éticPrecieux Argan “Targeted anti-wrinkle care Eye & Lips”

Claim: fijne lijntjes worden verzacht en na langer gebruik zullen tekenen van vermoeidheid op de huid afnemen.

Deze crème komt ook in een tube met een smalle opening, zodat je gemakkelijk kan doseren en aanbrengen. Ook deze crème is fris wit, zeer fluïde maar voelt aanmerkelijk vetter aan dan  het serum. Het smeert makkelijk uit, maar het duurt langer voordat het intrekt. Het voelt fris en verzorgend aan op de huid.

 

Na een paar keer gebruiken valt het me op dat de ietwat rode huid rond mijn ogen rustiger en helderder lijkt. Ook zijn de liplijntjes op mijn bovenlip minder diep. Ik vind het een prettige crème.

Shop hier online

 

SO’BiO éticPrecieux Argan “anti-wrinkle regenerative care-Night”

 

De claim: je wordt wakker met een huid die voller en steviger aanvoelt. Op de langere termijn wordt de zichtbaarheid van rimpels minder en krijgt de huid een jeugdiger uitstraling.

 

Het zit in een prachtige pot, met oudroze dop. Toch heb ik liever een hygienisch pompsysteem. De houdbaarheid van de pot crème is dan ook maar 6 maanden na opening. Misschien heeft dat iets te maken met deze verpakkingsvorm?

Shop hier online

 

De crème is helder wit, heeft weer dezelfde geur, maar voelt pasteus en vettig aan. Je moet het goed in de huid inmasseren voordat het wordt opgenomen. Het laat een heerlijk verzorgd maar vettig huidgevoel achter. Ik vind dat niet vervelend voor het slapen gaan.

De volgende morgen merk ik daar niks meer van. Totdat ik mijn gezicht was met een cleansing foam. Dan voel ik dat er nog resten crème op mijn huid zitten. Mijn droge huid heeft er wel profijt van. Het voelt voller en meer gevoed aan.

SO’BiO éticPrecieux Argan “anti-wrinkle regenerative care-Day”

 

De claim: de dagcrème biedt direct hydratatie en een gladdere huid. Op langere termijn worden rimpels zichtbaar verminderd. De huid voelt voller en steviger aan.

 

De crème is meer fluïde dan haar nacht-zuster. De nattere crème is heel makkelijk uit te smeren en trekt zeer snel in. Fijn als je haast hebt en je snel je foundation op wilt doen. Mijn huid voelt gehydrateerd aan en blijft zo aanvoelen gedurende de dag.

Sabine’s eindconclusie

Ik vind het een hele prettige lijn. De producten doen wat ze beloven. Mijn droge huid heeft er baat bij. Mocht je een vette of gemengde huid hebben, dan is deze lijn te zwaar.

En dan de prijzen. WOW de prijzen! Dit geloof je gewoon niet! Het serum kost €16,95, de lip-en eye-creme kost € 14,50,  de dagcrème € 14,95 en de nachtcrème kost € 15, 95.

Shop hier online

 

Als ik dan een minpuntje moet noemen, en dat is een verwaarloosbaar minpuntje: het verschil in verpakking tussen de dag- en nachtcrème is nihil. Ik moet echt opletten welke pot ik pak.

Ik ben aangenaam verrast door dit sympathieke merk, met de sympathieke prijzen. Je kunt “gerust smeren” met SO’BiO étic Precieux Argan.

Lees ook