Het kan! Organic skincare met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

09:16 - 05:33
luistertijd 09:16 - leestijd 05:33

Wil je kennismaken met SO’BiO étic, een voor Nederland nieuw biologisch huidverzorgingsmerk dat ook nog eens super betaalbaar is? Natuurlijk! En daar kwam een doos vol vriendelijk ogende producten, allemaal gemaakt van plantjes. Crème, gels, lotions, micellaire waters, een BB-cream….waar zou ik uit kiezen om te testen?

Ik maakte mijn keuze en ben volstrekt blind aan de test begonnen. Ik wilde nog niets weten over de achtergronden, ik wilde vooral voelen, ervaren. Op mijn huid. Zachte geuren, aangename substanties Smeren maar, en reinigen maar.

Ik koos voor mijn test de volgende reinigers: Hydra Aloë Vera Soothing Cleansing Foam en Précieux Argan Anti-aging Cleansing Oil

Mijn beleving begon bij de reiniging. De Cleansing Oil, op basis van glycerine, die lekker vet is zoals het hoort, leek me uitstekend als een pre-cleanser voor het verwijderen van zwaardere make-up. Twee pompjes op de vingers en goed inmasseren, vervolgens nog na masseren met water op de huid en dan afnemen met een washandje. Schone huid! Als ik echt zware avond make-up heb gebruikt en de ietwat pasteuze BB-cream, dan wil ik daarna nog wel eens extra reinigen met de ultrazachte mousse.

Shop hier online

 

De reinigingsmousse gebruik ik vooral voor de ochtend. En dat werkt heerlijk. Mijn huid wordt voldoende gereinigd van de vetstoffen van de nachtverzorging, oogt fris en gaat niet trekken. Een prima basis om de dag te beginnen. Als tweede ingrediënt zit er Aloë Vera in, heel goed dus. Er is veel aandacht besteed aan de hypoallergeniteit van de producten, maar toch even een kattebelletje, want in deze mousse zit cocamidopropyl betaine uit kokosvet, dat werkt zowel reinigend als schuimbevorderend, en als een terugvetter, maar kan in sommige gevallen ook wat huidjeuk veroorzaken. Persoonlijk heb ik daar geen last van.

De mousse is ook fijn te gebruiken in combinatie met een elektrische cleansingbrush.

Ik koos de volgende gezichtsverzorgingsproducten: Précieux Argan dagcrème Anti-Age, Précieux Argan nacht-gel Anti Age en Précieux Argan Firming Serum

 

Shop hier online

 

Mijn tweede ervaring was met de gezichtsgel voor de nacht. Oei, die is vet! Maar wel lekker vet! Het oogt als een gel, dus je denkt: waterbasis, daar kan ik wel veel van gebruiken. Maar hier zijn de nodige vetstoffen uit Argan gebruikt en uit kokosvet en zonnebloemolie. Waarom dit dan een gel is en geen olie, vraag ik me af? Ha! Dat is de truc…de gel verandert namelijk in een olie zodra hij warm wordt op de huid😉

Het voelt lekker, en het oogt leuk, zo’n knalgele gel. Ik gebruik het heel dunnetjes, dat is echt voldoende. Ik vind het vooral heerlijk over een retinol houdend serum heen dat toch de neiging heeft je huid uit te drogen. Deze Nachtgel dient dan als zalige buffer. Ik ga er lang mee doen, dat weet ik nu al!

Toen werd het tijd voor de dagverzorging.

Het verstevigend serum geeft een heerlijke basis aan mijn ritueel. Het wordt mooi opgenomen en je houdt toch een licht voedend gevoel, en een heel licht aanspannend accent. Dat voel je iets, maar zie je niet.  Het serum lijkt de huid ook licht te matteren. Argan en hyaluronzuur worden genoemd als werkzame stoffen voor voeding. Ik lees op de verpakking dat er ook diverse cellulose-achtige stofjes in zitten, die een aanspannende, compact-gevende werking op de huid kunnen geven.

Shop hier online

 

De dagcrème uit de Précieux Anti Age lijn is een heerlijke allemans vriendin. Echt zalig. Schone vinger in de pot en je huid lekker verwennen met deze gulle emulsie Het trekt eveneens mooi in en laat toch een licht voedend effect na. Een heerlijke basis als je nog een lange dag moet maken en uitdroging van je huid wilt voorkomen. Het is ook een prima basis voor foundation!

Als make-up koos ik de BB-cream spf 10 in de kleur 02

Tot slot de BB-cream met spf 10! Ah, aanvankelijk dacht ik dat het een hele lichte diffuse foundation zou zijn, omdat de meeste BB-creams daartoe nu geëvolueerd zijn, na jaren van praktijkervaring sinds de eersten tien jaar geleden uitkwamen. BB stond toen echt nog voor ‘ blemish balm’: verzorging en super betrouwbare camouflage ineen. Ik testte hem de eerste keer in een wat haastige stemming. Hup, d’r op.

Shop hier online

 

Wat een dekking

Hmmm…dekt mooi zeg. Nice…rennen, de deur uit naar een afspraak. Geen aandacht meer aan besteed. Wel wierp ik gedurende de dag een blik in een spiegel en dacht: wow….nog steeds coverage! Maar bij nader inzien had ik toch teveel opgedaan, want na zo’n acht uur was hij ouderwets ‘opgegeten’, ofwel uiteengevallen op mijn wellicht iets te vette basis van crème.

impressie van de bb cream op mijn handrug

De tweede keer nam ik me voor hem dunner aan te brengen en serieus goed uit te smeren, en ja hoor. Dat werkte perfect. Het is echt een mooi product, ik gebruik hem alweer enkele weken. Ietwat pasteus, je moet hem heel goed verdelen met je vingers en in de porietjes drukken.

Impressie op de handrug: links op de foto zonder BB cream, rechts met BB cream, uitgesmeerd.

Hij bevat diverse mineralen, er zit een glansje in, die je overigens alleen onder cameralicht ziet, want in daglicht ook hij redelijk mat. Ik moet wel bekennen dat mijn zomerse zongekuste kleur begint te vervagen waardoor kleur 02 iets te getint wordt, maar kleur 01 nog veel te licht is. Ik moet dus mengen, en dat is een tikkie jammer.

Priority-gebruik

Maar BB van SO’BiO étic doorstaat de toets. Ik mijn stash voor snelle, fijne, niet al te kostbare producten ligt ze nu in het ere-kamertje voor priority-gebruik!

En nu komt de grootste feestballon uit de mouw! De prijs! Werkelijk, de prijzen zijn subliem, want echt zo super betaalbaar! De cleansers en crèmes liggen allemaal rond de tien euro, met uitschieters naar vijftien euro. De BB-cream kost 14 euro.

Shop hier online

 

Als je de prijs af zet tegen het feit dat dit voor 98% tot 100% biologische huidverzorging is….wij hebben nog niet eerder een merk gezien dat zoveel beleving biedt in dit segment voor zo’n vriendelijke prijs. Dat alles heeft natuurlijk te maken met de oorsprong. Alle producten zijn eco-gecertificeerd.

Opgericht in 2007

SO’BiO étic zag in 2007 het licht en is onderdeel van een groot Frans bedrijf dat produceert met louter biologische grondstoffen: Lea Nature. Charles Kloboukoff staat aan het roer van dit concern. De man is maatschappelijk zeer betrokken, en bevlogen. SO’BiO étic draagt bijvoorbeeld jaarlijks 1% van de omzet af om duurzame initiatieven te financieren en ondersteunen.

Lea Nature produceert producten binnen de segmenten voeding (5 merken), cosmetica (7 merken), health en nutrition producten (3 merken) en schoonmaakmiddelen voor in huis (1 merk). Je begrijpt het economisch principe wel: volume kan de prijs vriendelijker maken. En dit bedrijf maakt volume. Bovendien levert het heel goede producten. SO’BiO étic is al jaren bij Franse supermarkten te koop, en het heeft die uitstekende positie verworven omdat het gewoon uitstekende producten voor hun prijs zijn.

In Nederland is het nu te koop bij de DA- en DIO drogisterijen. Als je liefhebber bent van biologische huidverzorging en gefocust bent op scherpe prijzen voor easy going skincare, dan moet je dit echt kopen. Alle producten die in Nederland te koop zijn, zijn ook ‘vegan’. Je wordt er blij van.

Shop hier online

 

 

Lees ook