Met handige stap voor stap foto’s!

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Uitgelegd: oogmake-up technieken die iedere vrouw moet kennen

Er zijn vandaag de dag zoveel oogmake-up producten verkrijgbaar, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Oogschaduws in vele kleuren, mooie blending brushes, oogpotloodjes in de kleuren van de regenboog.

En hoe mooi deze producten ook zijn in de schappen van de parfumerie, het gaat er uiteindelijk natuurlijk om hoe de producten uitpakken op jouw huid. Of je je ogen er mee kunt laten spreken. En juist dat laatste vergt enige handigheid in het selecteren van de juiste kleuren en het toepassen van de juiste oogmake-up technieken.

Een verkeerd aangebrachte oogmake-up kan je vermoeid laten lijken. Of boos. Daarom zetten we in dit artikel vijf basis oogmake-up technieken voor je op een rij. Met handige stap voor stap foto’s, waarin schematisch wordt aangegeven waar op het oog precies je de make-up plaatst.

Vertical Eye Make-up Technique

Deze techniek is zeer geschikt voor vrouwen met smalle of ‘gemiddelde’ ogen, aangezien de techniek je ogen breder doet lijken. Je kunt de Vertical Eye Make-up Technique gebruiken voor zowel een mooie dagmake-up als een sprankelende avondmake-up.

Voor je dagmake-up is het verstandig kleurschakeringen van dezelfde kleur te kiezen; voor een avondmake-up kan je ook gerust experimenteren met contrasterende kleuren. Zolang je de volgende vuistregel maar in gedachten houdt: de donkerste kleur moet altijd aan de buitenkant (richting je slapen, niet richting je neus).

Wanneer je je niet aan deze vuistregel houdt, maak je het effect van deze basistechniek ongedaan.

Horizontal Eye Make-up Technique

Deze basistechniek is perfect voor vrouwen met ronde ogen. Zoals de naam van de techniek al aangeeft, maakt de Horizontal Eye Make-up Technique je ogen breder en meer amandelvormig door de verschillende oogschaduwkleuren voornamelijk horizontaal aan te brengen. Een mooi (ook horizontaal) lijntje met een oogpotlood of eyeliner langs je wimperrand maakt deze look helemaal af.

 

Mixed Eye Make-up Technique

Dit is een combinatie van de bovengenoemde verticale en horizontale techniek. Bij deze techniek – ook wel de klassieke techniek genoemd – werk je bij voorkeur met tinten van dezelfde kleur.

Eye Pencil Technique

Deze basistechniek, waarbij oogpotlood de hoofdrol speelt, is heel geschikt om zo’n beetje iedere oogvorm te corrigeren. Zit je ene oog fractioneel hoger of lager dan het andere? Door je oogcontour aan te zetten met oogpotlood kan je de verschillen wegwerken. Is je ene oog iets groter dan het andere? Breng dan bij je grootste oog het oogpotlood aan op de waterlijn, terwijl je bij het kleinere oog het lijntje juist onder de wimperrand plaatst.

Belangrijk bij het toepassen van deze techniek is dat je je hoofd rechthoudt bij het aanbrengen van je make-up.

Smoky Eyes Technique

Ongetwijfeld de meest gewilde basistechniek, die iedere vrouw onder de knie wil krijgen. Pas je deze techniek verkeert toe, dan ligt het ‘pandabeer effect’ altijd op de loer.

Bij de Smoky Eyes Technique is vooral de subtiele overgang van de ene kleur naar de andere van belang. Gebruik dus een goede blending brush en besteedt niet alleen aandacht aan het aanbrengen van de kleuren, maar ook het zorgvuldig blenden daarvan.

Nog een laatste vuistregel… Ga je voor een dramatische smokey eye? Kies dan altijd voor een neutrale lipstickkleur om te voorkomen dat je look ‘over the top’ gaat.

Bron

Oefening baart kunst

Uiteraard geldt ook voor het onder de knie krijgen van deze technieken dat oefening kunst baart. Hopelijk komt dit artikel hierbij goed van pas. Heb jij ook een tip voor het aanbrengen van je oogmake-up? Vertel het ons door hieronder een reactie achter te laten.

Lees ook