Super low-budget voor ogen, lippen en nagels, maar is het ook echt mooi?

06:44 - 04:02
luistertijd 06:44 - leestijd 04:02

Action is afgelopen jaar met een geheel vernieuwde make-uplijn gekomen. Erg divers en passend bij Action, want de prijzen maken deze make-up super interessant. Zo heb je pakweg voor € 1,49 een foundation en voor € 0,95 een mascara! Eerder testte ik al de foundation en het matterende poeder. Vandaag deel ik mijn ervaringen met de oogschaduw, de mascara, de lipsticks en de nagellak van Max & More.

Eyeshadow Quattro (nr. 605 smoky story)

Een pallet met daarin vier kleurtjes die speciaal op elkaar zijn afgestemd. Achterop het doosje staat een tip hoe je zelf een feestelijke look kan creëren. Laat ik die eens proberen na te doen. Voor een natuurlijkere look pak je overigens alleen de kleurtjes: 1 en 4.

In het doosje bevindt zich een kleine applicator die aan beide kanten is te gebruiken. Persoonlijk ben ik niet zo fan van deze meegeleverde tools en gebruik ik liever mijn eigen kwasten. Maar goed, ik ga hem toch proberen.

De oogschaduw is los van structuur

Maar niet zo los dat het overal naar toe dwarrelt, bijvoorbeeld onder het oog. Een voordeel daarvan is dat je mooi kan blenden. De pigmenten zijn echt intens en geven goed kleur af.

Wat me opvalt als ik kijk naar de ingrediënten…

Ik zie dat de paarse kleur een aparte ingrediëntenlijst heeft. Het verschil zit hem in de tin oxide, die in de paarse kleur wel zit en in de ander drie kleuren niet. Na lang zoeken denk ik dat de tin oxide als extra ingrediënt in de paarse kleur fungeert als kleurstof.

Let op met tinoxide want in een enkel geval kan het een allergische reactie geven.

De oogschaduw blijft gedurende de dag prima zitten

Aan het einde van de dag zit hij wel een beetje in de plooitjes, maar dat kan zelfs de beste oogschaduw gebeuren! Kortom, een fijne oogschaduw voor een heel zacht prijsje.

Mascara Waterproof 201 black

De claims:

Het lijkt erop alsof Action maar met wat met termen gooit, om het marketingtechnisch maar zo interessant mogelijk voor de consument te maken.

Maar als het waar is voor 95 eurocent, dan ben ik superblij! Op de INCI zie ik ook geen ingrediënten die je beter kunt vermijden.  Dat is fijn.

De applicator

De mascarahuls is een tubetje met daarin 10ml mascara. Als ik het borsteltje eruit haal, zie ik een mooi borsteltje, maar met weinig mascara erop. Bij het borsteltje terug in de huls doen, krijg ik hem er moeilijk in, alsof er iets in de weg zit? Hopelijk is dit een productiefoutje.

De mascara geeft weinig product af…

Als ik de mascara aanbreng, merk ik snel dat de mascara heel weinig afgeeft op mijn wimpers. Na 20 strijkjes per oog, is er nog vrij weinig te zien naar mijn mening. En zeker voor een volume mascara!

En toch op miraculeuze wijze belandt bij het aanbrengen een groot deel van de mascara op mijn oogleden en op de huid bij de wimperaanzet. Heel vreemd. De mascara geeft dus niet de volume die wordt beloofd.

Waterproof is hij zeker. De mascara kan goed tegen een druppeltje water en blijft goed zitten zonder uit te lopen en te brokkelen.

Lipstick Matt Duo pack (302 rusty rose, 319 indigo plum)

In dit duo doosje bevinden zich een lichte en een donkere kleur. Leuk! Je zou het kunnen zien als de lichte voor overdag en de donkere voor ’s avonds. De huls is vrij simpel en verre van luxe en dus helaas geen sieraad voor in je handtas.

Een nadeel aan de verpakking is dat je de lipstick niet geheel in de huls terug kan draaien, dus bij het dopje erop doen kan je makkelijk de lipstick beschadigen.

Intense kleur en matte fninish?

Deze lipsticks beloven een intense kleur, met een matte finish. De lipstick brengt makkelijk aan en voelt lekker zacht en soepel op mijn lippen. Het matte effect blijft weg, het geeft zelfs een beetje een glans. De geur is subtiel en prettig.

De houdbaarheid is prima en overleeft makkelijk een kopje koffie

Naar mijn mening mag je namelijk bij een crèmige lipstick geen uren houdbaarheid verwachten. Daar moet de formule een stuk droger voor zijn, maar dit moet je op zijn beurt ook weer prettig vinden aanvoelen.

Nail Polish set 606 red affairs

Een leuk setje met drie kleurtjes die een intense kleuren en glans moeten geven. Hoe zit het met de ingrediënten? Ik zoek naar de “grote 3”: oplosmiddel tolueen, conserveermiddel formaldehyde(methanal) en weekmaker dibutylftalaat. Ze zitten er gelukkig niet in!

Ik breng de nagellak in twee laagjes aan

Het kwastje is fijn in gebruik, niet te dik en niet te dun, perfect. Je moet wel rijkelijk smeren, anders gaat het te stroef en krijg je strepen. Het nadeel van rijkelijk smeren is dat het uitharden van de nagellak langer duurt. Het voordeel is dat je meteen heel dekkend lakt en de kleurintensiteit beter tot zijn recht komt.

Drogen gaan snel, maar uitharden?

Het uitharden duurt wel dik een uur. Dat is niet uitzonderlijk, want bij de meeste nagellakken duurt dit een stuk langer dan het drogen zelf. Wees voorzichtig dus, je lak is zo beschadigd als hij nog niet uitgehard is.

Het setje heeft mooie kleuren en de lak glanst fijn. De draagbaarheid is middelmatig, na een dag zie ik al wat slijtage aan de nagels van mijn rechterhand. Dat wordt opnieuw aanbrengen. Dit keer dan wel met een top coat erover, in de hoop iets langer plezier te hebben van mijn gelakte nagels.

Eindconclusie

Door een aantal producten ben ik aangenaam verrast. En deze zou ik nooit hebben geprobeerd als ik niet in het testteam van Beautyjournaal had gezeten en gevraagd werd deze producten te testen.

Echt wel een leuk om voor een zacht prijsje iets uit te proberen en wie weet, vind je een pareltje. Mijn pareltje is absoluut de oogschaduw!

Meer budget make-up tips!

Lees ook