Zes producten met speciale functionaliteiten bij een gevoelige huid

05:09 - 03:05
luistertijd 05:09 - leestijd 03:05

Rositta Kayser

Op BeautyJournaal heb je het afgelopen jaar bijzondere artikelen kunnen lezen over de behandeling van rosacea door huidspecialiste Rositta Kayser uit Assen.

Ook was BeautyJournaal het eerste medium dat haar behandeling volledig op video heeft vast mogen leggen.

Zachte, stimulerende verzorging

We zijn ook heel trots wereldkundig te mogen maken dat Rositta nu ook haar eigen huidverzorgingsproducten heeft uitgebracht onder de naam Lamara, voor al die vrouwen en mannen die nu vrij zijn van de rosacea verschijnselen en hun huid goed verzorgd willen houden, en voor iedereen die een gevoelige, rode huid heeft en daar passende verzorging voor zoekt.

Rosacea is een vervelende huidaandoening waarvan de oorzaak nog maar deels begrepen wordt.

Reguliere artsen bieden behandelingen die de verschijnselen van deze rode gevoelige huid al dan niet met pukkels, onderdrukken. Denk aan laserbehandelingen en antibiotica. Vaak is de werking daarvan van korte duur, meestal ook niet langer dan een jaar

Focus op mijt in de huid

Rositta Kayser heeft de afgelopen dertig jaar een volstrekt eigen methode ontwikkeld voor behandeling van Rosacea met blijvend resultaat en de behandeling ook gebaseerd is op verwijdering van de mijt Demodex uit de huid.

Ze ontwikkelde een behandeling waarbij de huid 13 dagen lang dagelijks wordt uitgeknepen, de mijt wordt met een speciale techniek eruit geduwd. Daarna volgt een afbouwperiode van de behandelingen en kan je vrijwel met zekerheid zeggen dat alle symptomen verdwenen zijn. Ook worden haar cliënten op een speciaal voedingspatroon gezet.

Langdurig rosacea-vrij

Dermatoloog Wim Venema

Vrijwel iedereen die bij Rositta behandeld is blijft zeer langdurig gevrijwaard van de uiterlijke maar ook branderige en jeukende kenmerken van rosacea.

Inmiddels is ook een Nederlands wetenschappelijk onderzoek gestart onder leiding van dermatoloog Wim Venema die vermoed dat het uitdrukken van de huid een immuun versterkende prikkel geeft aan de huid, waardoor er als het ware een reset plaatsvindt en de huid weerbaarder wordt tegen gastheren als mijt.

Veertien dagen aaneengesloten en 6 maal om de week kuren, daarna verzorgen

Tijdens de kuur behandelt Rositta de huid met een door haar ontwikkelde speciale lotion op basis van natuurlijke producten. Nadien moet de huid met zeer milde maar wel effectieve middelen verzorgd worden.

Hiervoor werkte Rositta jarenlang met producten van Jaffra, maar nu heeft ze eindelijk haar eigen productlijn: Lamara. Ze heeft er een jaar aan gewerkt, zo laat ze BeautyJournaal weten.

Zes producten uit de Lamara lijn

De lijn bestaat uit een cleanser en een toner en een viertal verzorgende producten waaronder een Balance en een Repair Cream, een anti-redness Serum en een suncare product factor 50.

Alle producten zijn vrij van parabenen en bevatten alleen een allergeenvrij parfum.

De Balance Cream is geschikt voor de gevoelige huid met tekenen van roodheid en bevat het actieve ingrediënt Phoenix Dadelpalm extract dat de microcirculatie van de haarvaten in evenwicht brengt. De pH-waarde van dit product is aangepast aan die van de gevoelige huid.

De Repair Cream is een herstellende crème voor de gevoelige huid met tekenen van roodheid. Het bevordert een gezonde celdeling en heeft een helende werking, met onder andere Calendula en Groene thee.

Shop de producten hier online

 

Het Anti-redness Serum verlicht tekenen van roodheid maar dankzij een vatenstimulerende eigenschap van het Phoenix Dadelpalm extract is het ook heel goed onder de ogen te gebruiken tegen kringen en wallen. Verder vermindert het roodheid en egaliseert het de huidkleur.

De Suncream SPF 50 bevat zowel uv-a als uv-b beschermende filters in een mix van synthetische en minerale oorsprong. Tevens bevat het vitamine E als antioxidant. Je gebruikt het over de crème heen en smeert meerdere malen per dag een nieuw laagje op de huid.

De Cleanser bevat biologisch actieve ingrediënten als banaanextract, sheaboter en amandelolie. Het product tast de natuurlijke huid barrière niet aan.

De Toner, die volgt na de cleansing heeft een pH-waarde van 3.5 dankzij toevoeging van glycolzuur, in een basis van aloë vera. Het helpt onzuiverheden te voorkomen.

 

Shop de producten hier online

 

Bekijk hier nog eens de boeiende video over hoe Rositta de huid behandelt van Sanne:

Als jij contact wilt…

Wil jij meer weten over deze bijzondere behandeling? Neem dan contact op met Rositta Kliniek in Assen.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma met Rositta Kliniek.

 

Lees ook