NaTrue gecertificeerd, boordevol vrije radicalen vangers!

06:03 - 03:38
luistertijd 06:03 - leestijd 03:38

Karmelita test Lavera Anti-Pollution gezichtsverzorging

Het Duitse Lavera Naturkosmetik produceert al ruim 30 jaar met behoud van natuurlijke hulpbronnen en met respect voor mens, dier (100% dierproefvrij) en milieu, natuurlijke cosmetica en verzorging. Karmelita test de onlangs geïntroduceerde Anti-Pollution gezichtsverzorging.

Huidvriendelijke en werkzame producten

Waar mogelijk gebruikt lavera plantaardige ingrediënten van gecontroleerde biologische teelt. Niet alleen de producten, maar ook de verpakkingen worden onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. De missie van lavera is “Organic and natural personal care for everyone everywhere”.

Ik ken het merk al een tijdjeL

Lavera was mij al bekend uit de tijd dat ik huidvriendelijke producten voor mijn baby zocht. Dat lavera ook producten heeft voor de volwassen huid wist ik wel, maar eigenlijk heb ik het nooit uitgetest. Met veel interesse en nieuwsgierigheid ben ik deze test aangegaan.

Anti-pollution complex, Natrue keurmaerk

Lavera is het eerste merk ter wereld dat een NATRUE-gecertificeerd, 100% natuurlijk anti-pollution complex heeft ontwikkeld dat de huid 24 uur per dag bescherming biedt tegen schadelijke omgevingsfactoren. De actieve ingrediënten, biologische algen, natuurlijk hyaluronzuur en natuurlijke antioxidanten helpen het verouderingsproces van de huid te vertragen.

Ze versterken de barrière van de huid, neutraliseren vrije radicalen en beschermen tegen schadelijke effecten van buitenaf. De producten die ik heb getest, bevatten dit complex.

Shop hier online

 

lavera Hydro Effect Cleansing Balm

Reinigen met deze balm is zacht en eenvoudig te doen. Een kleine hoeveelheid in de handen verdelen, masserend op de huid aanbrengen en goed naspoelen. De huid voelt prettig zacht en fris aan, zonder trekkerig gevoel.

Omdat ik dit product vooral tijdens de zomer heb getest en dan geen make-up gebruik kan ik niet beamen of de reiniger ook eenvoudig make-up verwijdert. Lavera zegt van wel. Tussen de merendeels natuurlijke ingrediënten tref ik ook Polyglyceryl-3 Diisostearate aan, zij het in het laatste deel van de INCI lijst.

Deze stof werkt comedogeen. Natuurlijk is een reinigend product niet een leave on en zal het minder comedogeen werken als een leave on product, maar ik vraag mij wel af waarom er voor dit ingrediënt gekozen is.

Mijn huid is gevoelig voor comedonen, maar ik heb er tijdens deze test geen last van gehad. Hierin zullen de hydraterende eigenschappen van de andere ingrediënten een belangrijke rol spelen. Zo vult Sodium PCA de NMF (Natural Moist Factor, oftewel de natuurlijk vochtigheidsfactor) in de huid aan.

lavera Hydro Effect Day Cream

Deze dagcrème zit bomvol plantaardige oliën. Ideaal om de huidbarrière te beschermen en vochtverlies tegen te gaan. Plantaardige oliën zitten vol vitaminen (onder meer vitamine C en E) en antioxidanten, en hebben bovendien een ontstekingsremmende werking.

In het derde gedeelte van de INCI lijst vind ik ook nog eens Tocopherol (vitamine E en een krachtige antioxidant). Er zitten maar liefst zeven geurstoffen in deze cream, naar mijn idee wat veel. Wel allemaal van natuurlijke aard, te weten essentieel oliën.

Shop hier online

 

Lichte emulsie

De dagcrème is een lichte emulsie, waar je maar heel weinig van nodig hebt en hydrateert mijn van nature vochtarme huid goed. Al moet ik zeggen dat het seizoen bijdraagt, want in de winter is mijn huid veel meer vochtarm dan in de zomer, de periode dat ik het product heb getest.

Gebruik je dit product in de winter, dan zou ik toch kiezen om er het serum uit dezelfde lijn (zelf niet getest) bij te gebruiken en wellicht iets meer van de dagcrème aan te brengen.

Lavera Detox Effect Mask

In het masker tref ik ook weer veel mineralen en plantaardige oliën aan met niets dan voordelen voor de huid. Naast de vitamine E die al in de verschillende plantaardige oliën zit, is er nog extra Tocopherol én Tocopheryl Acetate aan dit masker toegevoegd.

Vitamine E (ofwel Tocopherol) is niet alleen de krachtigste antoxidant, het beschermt de huid ook tegen UV-stralen, werkt hydraterend én is een perfect conserveermiddel. Niet dat conserveren echt nodig is bij deze producten, omdat bacteriën niet van olie houden.

Hectorite, de klei in dit masker, bindt zich aan bacteriën en toxins, zodat de poriën diep gereinigd worden. Het masker brengt als een crème masker aan en heeft zo’n 10 – 15 minuten nodig om te drogen.

In deze tijd droogt het masker wat in en merk je dat het een kleimasker is. Het masker droogte overigens de huid niet uit en kan ook heel makkelijk afgenomen worden. Het resultaat mag er zijn, mijn huid is stralend en voelt heerlijk zacht aan.

Ook in het masker zitten naar mijn idee veel geurstoffen, wel weer van natuurlijk aard. Alhoewel deze stoffen op mijn huid geen effect hebben, hoeft dat niet voor iedere huid zo te zijn.

Shop hier online

 

Eindoordeel

Ik ben blij verrast dat deze producten zoveel mooie en vooral natuurlijke ingrediënten bevatten die allemaal een anti-age werking hebben. Is het niet omdat ze hydraterend werken, dan wel omdat er zo ongelooflijk veel antioxidanten in zitten.

Wil je natuurlijke producten voor een mooie prijs uitproberen, dan is dit absoluut een perfecte keuze.

Lees ook