Hoe flawless is een natuurlijke foundation zonder siliconen?

03:48 - 02:16
luistertijd 03:48 - leestijd 02:16

Als ik het NaTrue logo op de verpakking van de Lavera Natural Foundation zie, weet ik dat het product uitgebreid getest is met betrekking tot de biologische afkomst van de natuurlijke, dan wel biologisch ingrediënten. Geteste producten kunnen in totaal 3 sterren krijgen.NaTrue Logo

Foundation met eco-plantaardige stoffen

Bij 1 ster bevat het product uitsluitend water en natuurlijke ingrediënten, bij 2 sterren gaat het om natuurcosmetica met 70% biologische ingrediënten en bij 3 sterren gaat het om 95% biologische ingrediënten.

1 ster

NaTrue is trouwens het meest strenge keurmerk, strenger dan bijvoorbeeld EcoCert. Op de verpakking van de foundation staat wel het logo, maar zonder ster(ren). Op de website van Lavera kom ik erachter dat de foundation 1 ster heeft.

Matchen en versmelten met je huid vind ik een vereiste

Voor mij is het een vereiste dat een foundation matcht en versmelt met m’n huidskleur, voor een mooi en naturel effect. Deze foundation is in 6 kleuren verkrijgbaar. Dat is een beperkte kleurkeuze, als je bedenkt dat er in Nederland zo’n 190 nationaliteiten wonen met even zoveel verschillende huidtinten. Voor mijn lichte huidskleur heb ik de Ivory Light 01 gekozen. Deze is een fractie lichter dan mijn eigen huidskleur en heeft een mooie zachte toon. De kleur is dus prima voor mij!

Textuur: aanbrengen en inmasseren

Dan de textuur. Eerst maar eens op mijn hand testen… ik merk direct dat de foundation niet egaal uitsmeert, maar wel heerlijk fris ruikt. Volgens de website van Lavera kan ik het product het beste met een sponsje, penseel of vingers aanbrengen en wordt geadviseerd het product vervolgens in te masseren… dat laatste vind ik een opvallend advies dus ik ga het direct testen.  Het blijkt niet de meest handige manier van aanbrengen, want door het masseren verdwijnt de foundation in mijn poriën en rimpels. Ik probeer het een paar keer en krijg steeds hetzelfde resultaat, namelijk een poederig effect en uitvergrote lijntjes en poriën.

Medium dekking… of toch niet?

Wél krijg ik die beloofde medium dekking, maar het maakt me dus helaas niet mooier. Uiteindelijk krijg ik het beste resultaat als ik eerst een rijke dagcrème aanbreng en vervolgens met mijn vingertoppen de foundation verdeel zonder het in de huid te smeren. Ik leg als het ware de foundation met mijn vingertoppen op mijn huid. Nu is het resultaat mooi, maar niet medium dekkend met een fawless finish, zoals beloofd door Lavera.

Bonny Lavera Foundation

Wanneer je de foundation met beleid aanbrengt, geeft deze een subtiele dekking. Even afpoederen voor het beste resultaat!

Eventjes afpoederen…

Ik poeder na het aanbrengen van de foundation meestal af met een losse transparante poeder, maar omdat ik niet wil matteren, gebruik ik ditmaal de Brightening Brick van Bobbi Brown (shop dit erg mooie poeder hier). Met een grote poederkwast draai ik zachtjes rond in het doosje, met als resultaat dat de zes kleuren zich vermengen en er een prachtige lichte tint ontstaat . Het geeft een zachte subtiele glow, die mijn teint helemaal afmaakt. Prachtig!

De ‘houdbaarheid’ van dit product is prima. Zeker wanneer je goed afpoedert, heb je de hele dag plezier van je foundation. Een foundation met louter natuurlijke (maar niet per se eco/plantaardige stoffen) – wel te verstaan.

Note van BeautyJournaal: Voor Bonny’s droge huid is deze foundation minder geschikt (hij trekt te snel in), maar gezien de foundation op waterbasis is, achten we hem wel geschikter voor de gemengde huid.

Lees ook