Vocht in plaats van vet!

09:08 - 05:29
luistertijd 09:08 - leestijd 05:29

Tips van Nimue expert Ahmet voor de droge winterhuid

Buiten koud en binnen warm, met vaak een lage luchtvochtigheid. Gegarandeerd dat je dit aan je huid gaat merken. Hij wordt vochtarmer, soms droger en gevoeliger. Je huidbarrière raakt van slag. We zijn dan al snel geneigd een lekkere volle en romige crème te pakken, maar dat moet je dus vooral NIET doen, vertelt Nimue expert Ahmet Turkkani van Dermaesthetics in Bussum.

Geen vette crème smeren, maar waarom niet?

Nimue expert Ahmet Turkkani, van Dermaesthetics in Bussum.

Ahmet: “Door volle en romige producten te gebruiken, is er geen enkele natuurlijke stimulatie van de huid. Je huid wordt hierdoor lui en ‘vergeet’ hoe het is om zelf het hydratatieniveau op peil te houden.”

Nog meer vochtverlies…

“Dit resulteert uiteindelijk in vochtverlies, waardoor de huid om nog meer hydratatie vraagt en om nog rijkere producten. De natuurlijke balans van de huid is dan zoek en de huid zal sneller tekenen van huidveroudering vertonen. Je zou dit een neerwaartse spiraal op het gebied van hydratatie kunnen noemen.”

Opvoeden die huid en dat doe je zo…

Die neerwaartse spiraal moet uiteraard worden doorbroken om de huid weer in balans te brengen. Ahmet: “Door de juiste producten te gebruiken, leert de huid om zelf weer vocht aan te maken. Je moet de huid dus opnieuw opvoeden. Ook in de winter, wanneer de huid juist om rijke producten vraagt.”

Liever meer vocht dan vet

Ahmet legt uit dat in de winter de huidbarrière sneller verstoord raakt doordat de vocht-vetverhouding uit balans is. “Normaal gesproken sluiten je huidcellen op elkaar aan, als een muur met bakstenen en cement. Door verstoring van de huidbarrière verdwijnt als het ware het cement tussen de stenen vandaan en zo kan het vocht uit de huid ontsnappen. Mensen denken dan meestal dat ze met vet moeten smeren, terwijl ze juist met vocht moeten smeren om de vocht-vetverhouding weer te herstellen.”

Ahmet’s Top-3 producten voor de winterhuid

De hamvraag is natuurlijk: Welke producten moet je gebruiken om de balans van je huid te herstellen in de koude en gure wintermaanden? Ahmet deelt zijn Top-3 met je. Ahmet: “Mijn favoriete winterproducten zijn niet op basis van lipiden, zoals je zult begrijpen. Ze richten zich ofwel op intensief hydrateren, ofwel het aanbrengen van een beschermlaagje op de huid, waardoor de vocht-vetverhouding niet nog verder verstoort door het winterweer.”

Pre & Post Serum

Ahmet: “Pre & Post Serum is een soort primer voor de huid, waardoor alle andere werkstoffen die je daarna aanbrengt beter door de huid worden opgenomen. Dit product zorgt voor de ideale balans tussen vocht en vet, dus je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen.”

Pre & Post Serum is een romig serum voor optimale hydratatie, speciaal ontwikkeld om de resultaten van behandelingen te verbeteren en werkstoffen dieper in de huid te transporteren. Dit serum herstelt snel huidbeschadigingen en reguleert de natuurlijke vochtbalans van de huid. Het geeft een gehydrateerd huidgevoel en versoepelt de huid, waardoor de algehele gezondheid van de huid toeneemt.

Ingrediënten

Het Pre & Post Serum bevat een wetenschappelijk bewezen hydraterend en herstellend complex: Nachtschoon extract versterkt de huid en hydrateert de epidermis, geeft comfort en verzadiging. Vloeibaar kristal zorgt ervoor dat werkstoffen dieper in de huid worden getransporteerd.

Hoe gebruik je het Pre & Post Serum?

Je brengt dit serum ‘s morgens en ‘s avonds aan op een schone huid, op gezicht, hals en decolleté. Lichtjes inmasseren en vervolgens eventueel de Active Gel of Active Lotion van Nimue (alleen ’s avonds) aanbrengen, alvorens af te sluiten met je dag- of nachtverzorging.

Huidbarrière verbetering

Ahmet: “Hoewel het Pre & Post Serum oorspronkelijk ontwikkeld is om voor en na behandelingen te gebruiken, kan het ook uitstekend dagelijks worden gebruikt om de huidbarrière te verbeteren en de vochtarme, droge huid te hydrateren.”

Nimue TDS (transdermale oplossingen)

Ahmet: “Je huid is eigenlijk zo ontworpen dat het alles dat van buitenaf komt, tegenhoudt. Zie het als een beschermend inpakpapiertje om je organen. Het is de kunst om door middel van bepaalde technologie juist wel door de buitenste huidlaagjes heen te komen, zodat je dieper in de huid problemen kunt verhelpen. Nimue TDS bevat werkstoffen om in de basaalcellenlaag te komen. TDS is dus geen oppervlakkige symptoombestrijding, maar gaat naar de kern van het probleem.”

Voor pigmentproblemen, zonschade en gevoeligheden

TDS staat voor Transdermal Solutions en is verkrijgbaar in vier huidclassificaties met ieder verschillende actieve ingrediënten om de gezondheid van de huid te verbeteren en specifieke huidproblemen te verhelpen. Environmentally Damaged Skin voor de huid die is beschadigd door externe factoren, Hyperpigmented Skin voor de huid met pigmentproblemen, Problematic Skin voor de probleemhuid en Interactive Range voor de gevoelige huid.

Ahmet: “Omdat in de winter je huid te lijden heeft onder omgevingsfactoren, zoals droge lucht en guur weer, is de TDS Environmentally Damaged Skin een verstandige keuze.”

Anti-glycatie eigenschappen

De Nimue Environmentally Damaged Skin TDS is effectief bij herstel van een verstoorde huidbarrière met anti-glycatie eigenschappen, zoals een stressvolle leefstijl met een hoge suikerinname.
Het vermindert zichtbaar de tekenen van vermoeidheid, vervuiling en andere omgevingsfactoren, en vroegtijdige huidveroudering. Het geeft een fris en zijdezacht huidgevoel.

Ingrediënten

Perzische Slaapboom extract vermindert zichtbare tekenen van vervuiling en huidveroudering.
 Nachtschoon extract versterkt en hydrateert de epidermis, Isostearyl Isostearate (ISIS) versterkt de natuurlijke huidbarrière. Net als het Pre & Post Serum bevat TDS vloeibaar kristal dat de werkstoffen dieper in de huid aflevert.

In combinatie met Pre & Post

Ahmet: “Om het effect van de TDS te versterken, adviseer ik om het te gebruiken in combinatie met het Pre & Post Serum om de werkstoffen dieper in de huid te sluizen. Pre & Post Serum is geen drager van actieve werkstoffen. Door het gebruik ervan wordt de gezondheid van de huidbarrière verbeterd, waardoor de huid beter in staat is de actieve werkstoffen van Nimue TDS op te nemen. En natuurlijk van je dagelijkse verzorgingsproducten die je daarna aanbrengt.”

Hoe gebruik je TDS?

Na het reinigen en het aanbrengen van Pre & Post Serum gebruik je een kleine hoeveelheid Nimue-TDS. Masseer het product in de huid totdat het volledig is opgenomen.
 Tot slot je gebruikelijke dag- of nachtcrème aanbrengen, eventueel na het gebruik van de Active Lotion in de avond.

Element Barrier

Element Barrier beschermt de celmembranen van je huid tegen irritatie, infrarood en tegen huidveroudering door hitte of kou.

Ingrediënten

Element Barrier bevat een complex van plantaardige ceramiden dat de opperhuid hydrateert en de weerbaarheid verbetert. Plankton extract herstelt de huidfuncties en geeft bescherming tegen infrarood stralen. Vitamine C Ester heeft een antioxidante werking en activeert de collageenaanmaak.

Ook top op wintersport!

Ahmet: “Phytoprotect, gewonnen uit rode en bruine algen, legt een flinterdun laagje op de huid, waardoor vochtverlies wordt voorkomen en temperatuursinvloeden worden tegengegaan. Element Barrier bevat tevens een SPF, dus je huid is meteen beschermd tegen verbranding op de skipiste.”

Hoe gebruik je Element Barrier?

Breng in de ochtend een gelijkmatige laag aan van deze lichtgewicht, vetvrije emulsie, op je gezicht, hals en overige gebieden die worden blootgesteld aan weer en wind. Sluit of met je dagverzorging.

Indien gewenst kan je Element Barrier iedere 2 tot 3 uur opnieuw aanbrengen over je dagcrème. Ahmet: “Mocht je deze kerstvakantie dus op wintersport gaan, stop de Element Barrier dan vooral in de jaszak van je skipak, om op de piste regelmatig opnieuw je winterhuid in te smeren en te beschermen tegen de kou.”

“Nimue is not a product, it is a calling …”

Het opnieuw opvoeden van de huid is de kern van de behandelfilosofie van Nimue, ontwikkeld in 1994 door een vooraanstaande plastische chirurg. Deze chirurg kwam tot het inzicht dat een huid die in conditie was een betere wondgenezing en een beter algeheel resultaat gaf. Het is dan ook geen wonder dat Nimue tot op de dag van vandaag wereldwijd succesvol is binnen de pre- en post operatieve markt.

Lees ook: Topmerk Nimue verbindt aromatherapie met biotechnologie.

Meer weten over dit topmerk?

Lees ook