WOW!! Voor volumineuze en pluisvrije krullen

05:31 - 03:18
luistertijd 05:31 - leestijd 03:18

Getest Keune Curl Cream en So Pure Curl Enhancer voor krullen

Voor mijn weelderige krullenbos heb ik weer twee verschillende producten getest van Keune.
 Eerder testte ik al de haarverzorgingsproducten uit de Keune Curl Control lijn, nu test ik twee verschillende stylingproducten van Keune, speciaal voor krullend haar zoals het mijne. Op de volgende foto zie je mijn natuurlijke krullen, zonder styling.

Gebruiksgemak en resultaat voorop bij deze review

Dit keer sta ik niet uitgebreid stil bij de ingrediënten van de producten, maar kijk ik voornamelijk naar gebruiksgemak en het resultaat. Want uiteindelijk ga ik toch voor die mooie bos handelbare krullen.

Keune Curl Cream

Claims:

 

De Curl Cream zit in een handige tube van 200ml die goed in de hand ligt en ook makkelijk doseert door zacht te knijpen. De Curl Cream heeft een wat waterige crème substantie, die goed over het haar te verdelen valt. Heb je hem eenmaal verdeeld, dan voelen je handen wel heel plakkerig aan, maar je haar niet. Na een aantal dagen merk ik wel bij mijn dagelijkse spoelbeurt onder de douche dat mijn haar geleidelijk steeds plakkeriger aanvoelt.

Hoe gebruik je de Curl Cream?

Je kunt deze cream bij droog haar gebruiken, maar zelf gebruik ik een stylingproduct het liefst op handdoekdroog haar, omdat dit bij mij de mooiste krullen geeft. Je hebt niet veel van de Curl Cream nodig voor een goed resultaat. De aangenaam subtiele geur verdwijnt wanneer de Curl Cream in je haar is verwerkt. Na het opdrogen van mijn haar geeft de Curl Cream ook ‘hardere’ haren, dat is jammer.

Kurkentrekkerkrullen

De krullen die je krijgt met deze Curl Cream noem ik altijd kurkentrekkerkrullen. Er zitten minder haren in de krullen, waardoor het geheel ook minder volume krijgt. Nadeel van deze krullen is ook dat mijn haar sneller pluizig wordt; de kleine strengen krullen raken eerder los van elkaar met als resultaat pluis en een doffe uitstraling.

 

 

Shop hier online

 

Keune So Pure Curl Enhancer

Claims:

In tegenstelling tot de Curl Cream, is aan de So Pure Curl Enhancer nog verzorgende ingrediënten toegevoegd.

Het product is verrijkt met organische arganolie en essentiële olie. Vitamine A en E van de arganolie versterken haar en hoofdhuid.

De So Pure zit in een pompflacon van 150ml en is weer heel makkelijk te doseren. Ook hier heb je niet veel van nodig, mijn ervaring is zelfs minder dan van de Curl Cream.

Het product heeft een wat compactere, iets dikkere structuur dan de Curl Cream. Het verdeelt veel makkelijker over het haar dan je in eerste instantie zou denken op basis van de dikke structuur en heeft een zéér aangename geur van anijs.

Althans het doet mij sterk denken aan anijs en brengt mij zelfs naar vroegere tijden. Het is overigens een geur die ook bij andere mensen opvalt, want ik krijg steevast complimenten dat mijn haar zo lekker ruikt (en dat is ook zo!).

Shop de So Pure Curl Enhancer cream hier online

 

Mooie krullen met veel volume

Het resultaat van Curl Enhancer vind ik persoonlijk mooier dan bij de Curl Cream. Er zitten meer haren in een cluster krullen, waardoor de krullen een mooier geheel vormen en meer volume geven. Bovendien blijft dit product langer zitten. Zelfs aan het eind van de dag zitten mijn krullen nog goed. Ook pluist het veel minder.

En wat ik ook heel fijn vind; mijn haar voelt zijdezacht aan na het gebruik van Keune So Pure. Daarin merk je wel dat dit product nog verzorgende producten bevat. Het product spoelt ook beter uit, waardoor je niet na een paar dagen dat plakkerige gevoel hebt in je haar.

Shop de So Pure Curl Enhancer cream hier online

 

Mijn eindoordeel

De Keune So Pure Curl Enhancer is mijn absolute favoriet van de twee. Mooie volle krullen die ook nog eens heerlijk zacht aanvoelen. Een aanrader voor iedereen met een krullenbos, zoals dat van mij.

 

Pluspunten Minpunten
  • Curl Cream valt makkelijk te verdelen en ruikt heerlijk subtiel
  • Curl Enhancer bevat verzorgende ingrediënten die mijn haar heerlijk zacht maken
  • Curl Enhancer ruikt fantastisch, heerlijke anijsgeur
  • Curl Enhancer heeft mooie volumineuze krullen
  • Curl Cream droogt wat hard op
  • Curl Cream geeft kurkentrekkerkrullen die snel pluizig worden

 

Lees ook