Wat hebben puistjes, schimmels en pigmentvlekken met elkaar gemeen? 😉

03:12 - 01:55
luistertijd 03:12 - leestijd 01:55

Wat bleef deze week op ons netvlies hangen?

Kendall Jenner is ambassador voor Proactive acne producten en wordt uitgejouwd

kendall jenner proactive

Met open mond hebben de we alle vileine reacties op Twitter gelezen over het ambassadeurschap van IT-girl Kendall Jenner voor het anti-acne merk Proactive.

Afbeeldingsresultaat voor kendall jenner proactive

Haar moeder Kris Jenner had aan de vooravond van het nieuws een bericht op Twitter doen uitgaan waarin ze haar dochter prees voor haar moed om zich heel binnenkort te profileren met een heel rauwe emotie. De wereld hing aan haar lippen na die post. Wat kon Kendall gaan vertellen? Zou ze eindelijk uit kast komen en zeggen dat ze lesbisch of bi is, dat ze depressief is, misbruikt….bekentenissen die helemaal in de tijdgeest passen en waarmee je nu flink kunt scoren in de wereld van social newsbites?

Nee…de beauty vertelde de volgende dag zelf dat ze ooit onder haar acne leed en daar nu volkomen van genezen was dankzij Proactive, een Amerikaans huidverzorgingsmerk tegen acne dat zich flink bedient van de bijtende, agressieve stof Benzoyl Peroxide.

We wisten niet dat er al zo’n mondiale weerzin tegen de Kardashian/Kendall familie was….lees hier de waanzin (wat je er dan ook maar van vindt…) die over haar en ProActiv via Twitter werd uitgestort, en ook hoe het merk zich tijdens de eerste tweets nog ‘proactief’ opstelt en de woedeaanvallen probeert te pareren. Mooie PR-case voor studenten;-)

De vaginale douche veroorzaakt bij gezonde vrouwen eerder schimmelinfecties

Dit bericht kwam naar buiten naar aanleiding van een promotieonderzoek van medisch moleculair microbioloog Charlotte van der Veer. Specifiek was daarbij de ETOS douche onderzocht. Het blijkt dat een dergelijk product het bacteriemilieu in de vagina juist verstoord raakt. Eenderde van de testgroep van 25 vrouwen ontwikkelde juist een schimmelinfectie. Zo’n 30% van de Nederlandse vrouwen zou dit soort producten gebruiken.

Niet doen dus. Gewoon alleen met water wassen, ook geen zeep en zo gebruiken. Desnoods alleen het gebied erom heen waar feromonen huizen, zoals in de liezen. Maar tussen de schaamlippen alleen reinigen met water. Je vagina heeft een uitstekend zelfreinigend mechanisme.

Lees er meer over in de krant Het Parool

Procter & Gamble introduceert de Opté Precision Skincare System, een inkjet print voor een flawless huid

opte precision skincare system pg

Is dit de opvolger van de airbrush foundation? Tijdens de elektronicabeurs CES 2019 in Amerika introduceerde het vermaande bedrijf een heel bijzondere tool waarmee je de huid, alleen daar waar nodig, kan voorzien van een mixje van pigmenten en skincare op plekjes te verdoezelen.

 

Je hoeft dus nooit meer je gehele huid onder de foundation of skincare te leggen! De camera pikt de pigmentvlekjes eruit en zorgt voor een covered stempeltje over dat huiddeeltje. Een soort van fractional foundation dus!

Wij zijn reuze benieuwd en vragen ons terzijde wel af of het effect ook zo mooi wordt op een al gerimpelde huid?

Lees ook