Hayri doet meer dan een rimpel gladstrijken, hij geeft rust en aandacht

09:40 - 05:48
luistertijd 09:40 - leestijd 05:48

Bij Hayri Hortoglu van Amstelzijde Kliniek is een prikje is als een zoen op je ziel

Als journalist vindt Monique Lindeboom het heerlijk om mee te kunnen kijken in praktijken van mensen die de huid en daarmee je schoonheid verfraaien. ‘Van schoonheidsspecialisten tot artsen…ik luister, kijk, denk na. Ik observeer.’

Monique Lindeboom doet verslag….

hayri hortogly, foto beautyjournaal

Cosmetisch arts Hayri Hortoglu is zeer geliefd bij zijn clienten en ook bij zijn collega’s

Als je vanuit het diepste dal weer gaat stralen

Nadat ik al eerder een prachtig gesprek had met cliënte Ilonka van cosmetisch arts Hayri Hortoglu over hoe hij haar na zware borstkankeroperaties weer helemaal back on track kreeg, en zij zich weer echt beautiful voelt, liep ik recent ook een ochtendje mee in zijn prachtige praktijk in het idyllische Ouderkerk aan de Amstel.

Amstelzijde kliniek

Ilonka straalt weer helemaal na zware borstkankerbehandelingen

Zoen op de ziel

Het viel me op; eigenlijk komt iedere vrouw voor een zoen op haar ziel. Rust. De wetenschap dat als je er aan de buitenzijde heerlijk ontspannen uitziet, je rustig en ongedwongen kunt verder werken aan de obstakels die je overkomen in je leven. Je doet nieuwe energie op en kan weer met een frisse blik de wereld in…

Of je nou in een echtscheiding ligt, je genen je ouder doen laten lijken dan je je voelt, of je echt een medisch probleem hebt waarvoor je een handige oplossing zoekt, een cosmetisch arts zoals Hayri kan echt veel voor je betekenen.

amstelzijde kliniek foto beautyjournaal

De kracht van Hayri Hortoglu

Hij is medisch uitstekend onderlegd, maar ook een heel aimabel mens. Zijn cliënten lopen weg met hem, vrouwen en mannen. Omdat hij zachtaardig is, goed naar je luistert, moeite doet om persoonlijk contact op te bouwen en je nooit met opzichtige ingrepen de deur zal laten uitgaan. Dat, had ik al geleerd bij hem….door te observeren.

amstelzijde kliniek

Behandeling van chronische hoofdpijn

Chronische hoofdpijn

Carolina is midden dertig en woont deels in Amerika en deels in Nederland. Ze lijdt aan chronische hoofdpijn. Elf weken na haar eerste behandeling bij Hayri komt ze nu terug voor een tweede behandeling met Botox.

Hayri voelt aan haar slapen, haar nekspieren en haar kaakspieren. Voordat ze weer naar Amerika gaat wil ze heel graag bij behandeld worden. Het gaat best goed namelijk zo, en het voordeel is als bonus dat ze nu ook een lekker glad voorhoofd heeft.

Het is niet haar eerste ervaring met Botox, ze had al eens in het buitenland haar zogenaamde gummi smile laten behandelen, waardoor haar glimlach er nu een stuk rustiger uitziet. Geen aanblik meer op het tandvlees.

Liever Botox dan medicijnen

Ze spreekt met Hayri af dat ze zich vier keer per jaar zal laten behandelen voor haar hoofdpijn. Ze is er blij mee, want het bespaart haar allerhande anti-migraine middelen. Ze komt over een week terug voor haar tweede behandeling, en opgelucht verlaat ze de kliniek.

Weten dat je er weer opgefrist uitziet, geeft mentale rust

Als het even tegen zit

De 59-jarige Linda heeft het zwaar, ze zit nog maar nauwelijks en de tranen biggelen al over haar wangen. Ze is moe, en boos, en verdrietig. Ze is net weg bij haar man en ze heeft het gevoel dat haar leven overhoop ligt. Ze moest een dapper besluit nemen: liever arm en alleen, maar met nieuwe ontplooiingskansen, dan rijk en ongelukkig in een keurslijf op slot gezet.

Mentale stimulans

Ze praat er openhartig over. Hayri rijkt haar een zakdoekje aan. Hij kent Linda al geruime tijd. Linda heeft het gevoel bij hem even op adem te komen, en vooral ook weer even tot rust te komen.

Ze weet dat ze een Botox behandeling krijgt voor het voorhoofd. Zo worden de kreukels weer even gladgestreken, letterlijk en figuurlijk. En kan ze zich beter focussen op haar nieuwe leven, samen met een goede vriendin via AirBnb overnachtingen aanbieden.

‘Ik voel me dankbaar, voor mijn nieuwe leven, en ik ga het accepteren zoals het is. Mocht er ooit nog iemand in mijn leven komen, dat is dat fijn, maar geen noodzaak meer.’

Full face, maar in kleine stapjes

Hayri bespreekt met haar de full-face behandeling, die hij heel intuïtief inzet. Haar frons, de kraaienpootjes. Hij behandelt haar met Azzalure botuline toxine. Linda is nerveus en friemelt met haar handen. Ze praten over hun beider vakanties.

Als Hayri na een half uur klaar is, staat Linda opgelucht op. Ze weet dat haar gezicht over een paar dagen er weer een stuk ontspannender uit zal zien. Ze verheugd zich erop. Waar zou ze toch zijn zonder haar cosmetisch arts….

amstelzijde kliniek beautyjournaal

Kleine veranderingen geven een mooie impact

Gewoon lekker doorwerken met een frisse look

De 68-jarige Janine komt vrolijk binnen en vertelt dat ze heel blij is na twee jaar elders haar gezicht te hebben laten behandelen, weer terug is bij Hayri.

Haar vorige behandelaar had toch een andere kijk op haar gezicht en schoonheid dan Hayri, er moest erg veel behandeld worden, waardoor het steeds kostbaarder werd voor haar. Hayri houdt het rustig, en dat voelt beter voor Janine.

Drie weken geleden had Hayri wat Botox aangevuld in de kraaienpootjes, en nu komt Janine op controle afspraak. Het ziet er goed uit, maar Janine vindt de rechterkant mooier dan de linkerkant, rond haar ogen? Janine lacht veel, en wie veel lacht…..ja, krijgt lachrimpels!

‘Het is niet erg hoor, zegt ze, maar ik wil wat symmetrie.’ Hayri werkt heel secuur het ooggebied bij, voorzichtig omdat hij weet dat het ooggebied kwetsbaar is. Je kunt ook vochtwallen krijgen, als er te enthousiast wordt ingespoten.

En de hals?

Ondertussen vraagt Janine ook wat er aan de kaaklijn en hals gedaan kan worden. Ze houdt een spiegel vast en trekt haar huid strak.

Hayri vertelt over de mogelijkheden om het platisma in de hals, de bandjes die verticaal naar de kin lopen, wat Botox te geven zodat ze ontspannen en dus minder zichtbaar worden. Janine knikt en bewaard die behandeling voor later.

‘Ik werk nog, ’zegt ze. ‘Ik wil er gewoon fris uit blijven zien.’ Janine vertrouwt Hayri. Binnen 15 minuten verlaat ze de kliniek weer. Alles in kannen en kruiken. Het gaat goed zo, vindt Janine.

amstelzijde kliniek beautyjournaal

Vooral jonge vrouwen willen graag volle lippen hebben

Je ideale beeld vereeuwigen

Tot slot zie ik Anastasia binnenwandelen. Deze 32-jarige mooie dame houdt van perfectie. Je kent vast de uitdrukking van Shakespeare ‘beauty is in the eye of the beholder’ en in dit geval vind ik Anastasia prachtig zoals is ze. Toch wil ze meer, of beter gezegd, ze wil het prachtige beeld van haar gezicht behouden zoals het is. Vastzetten in de tijd dus.

‘Vooral mijn lippen laat ik behandelen. Ik houd ervan als ze vol zijn en een mooie curve hebben. Botox gebruik ik niet.’

Aangeraden door vriendinnen

Anastasia is voor het eerst bij Hayri. Hij werd haar aangeraden door vriendinnen. Hij zou beter zijn dan haar vorige behandelaar. Iets nerveus ligt ze in de stoel. Vragen, ze heeft veel vragen. Over wat hij denkt van haar gezicht (hij vindt het al perfect zo), wat hij gebruikt qua merken (Restylane) en hoeveel millimeters hij gebruikt (nooit TE veel!).

Hayri neemt haar gezondheid door en maakt wat voorfoto’s van haar gezicht. ‘Ik wil goed het verloop van de behandelingen kunnen bijhouden, zegt hij, ‘ze is een nieuwe patiënte en heeft al het een en ander gehad.’ * Lees hier alles over behandelingen van de neusvorm

Een tipje op de neusbrug

Uiteindelijk werkt hij in de stoel nog wat details bij. Een klein beetje hyaluronzuurfiller op de neusbrug, zodat deze iets rechter loopt, en wat accent op de jukbeenderen, zodat de angst voor het ontstaan van een neuslipplooi bij haar wordt weggenomen.

Smile, Anastasia!

Meestal zie je begin dertig de eerste tekenen van lichte veroudering op komen en kun je ook zien waar deze zich het eerste zullen manifesteren in het gezicht. Hayri snapt haar concern. Ze heeft prettige lachspieren en die gebruikt ze ook, als ze even uit haar coconnetje stapt.

Anastasia, lach! Het maakt je zelfs nog mooier….don’t be afraid.

 

Lees ook