De baardtrend is here to stay

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Onderzoek toont aan: vrouwen vinden baardgroei aantrekkelijk

Mannen met baarden zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De baardtrend houdt al enkele jaren stand en is waarschijnlijk here to stay. Tegelijkertijd zijn er critici die denken dat de grote hoeveelheid ‘houthakker look-alikes’ binnenkort weer afneemt. Dat de trend over zijn hoogtepunt heen is. We vragen het ons af…

Voor wie nog steeds met stoppels of een baardje rondloopt, hebben we goed nieuws. Onderzoek van de Universiteit van Queensland in Australië toont namelijk aan dat vrouwen hun mening over de aantrekkelijkheid van mannen deels baseren op de hoeveelheid gezichtsbeharing. Dus mannen… think twice, alvorens die stoppels af te scheren.

Van lichte stoppels tot een volledige baard

Tijdens het onderzoek werden in totaal 8520 vrouwen gevraagd om computerbeelden te bekijken van mannen met verschillende stadia van baardgroei: van volledig gladgeschoren, naar lichte stoppels, zwaardere stoppels of een volledige baard.

Leestip: Eerder dit jaar vertelde ‘baardman’ Joffrey uitgebreid over hoe hij zijn baard dagelijks liefdevol verzorgt. Lees het hier.

De resultaten

Niet alleen de mate van aantrekkelijkheid werd tijdens het onderzoek in kaart gebracht, ook het verband tussen baardgroei en een mogelijke relatie:

De onderzoekers hebben de computerbeelden eveneens voorgelegd aan mannelijke deelnemers, met de vraag in welk stadium van baardgroei zij zichzelf het meest aantrekkelijk vinden. Opvallend is dan dat de resultaten ongeveer overeenkomen; wat vrouwen als aantrekkelijk beschouwen voor de ander, wordt door mannen ook als aantrekkelijk gevoeld voor zichzeld. Komen we dan toch van dezelfde planeet after all?

Bron

Lees ook