"Het apparaat is niet meer weg te denken uit mijn praktijk!"

07:04 - 04:14
luistertijd 07:04 - leestijd 04:14

Els van Meenen over Venus Freeze Plus: ultieme all-in-one behandeling

Dit jaar zit ik 27 jaar in het vak. De passie voor huidverbetering is er altijd al geweest. Na het behalen van mijn MDGO-UV en STIVAS B diploma heb ik in 1998 bij Hannie Hakze in Amersfoort de opleiding voor bindweefselmassage gezicht en lichaam gedaan. In 2006 heb ik mijn praktijk, die ik in 1991 op een slaapkamer begonnen was, verkocht. Ik had op dat moment 2 fulltimers en 1 parttimer in dienst. Maar ik was toe aan wat anders en ben op verschillende locaties in loondienst gaan werken.

Sinds 2015 heb ik weer een eigen praktijk (zonder personeel) in Geldermalsen: Vital Body Care.

Els van Meenen, eigenaresse van Vital Body Care

Beauty Award nominatie heeft mij veel gebracht

Dit jaar was ik genomineerd voor de Beauty Award Schoonheidsspecialist van het jaar regio midden-oost Nederland. De nominatie heeft mij veel gebracht. Afgelopen juni ben ik met mijn praktijk verhuisd naar een mooi verzamelpand aan de rand van het centrum van Geldermalsen. Ik heb hier een oppervlakte van maar liefst 60 vierkante meter tot mijn beschikking. Drie keer zo veel als wat ik eerst had.

Een verjongende huid zonder chirurgische ingrepen

Alle behandelingen bij Vital Body Care zijn gericht op natuurlijke huidverbetering. Ik werk daarom ook niet samen met een cosmetisch arts. Tegenwoordig is de vraag naar natuurlijke, esthetische en pijnloze behandelmethode ontzettend aan het stijgen. Steeds meer mensen kiezen voor de natuurlijke aanpak van rimpels of verslappingen, in plaats van te kiezen voor bijvoorbeeld botox.

Mijn visie is dat als je goed voor je huid zorgt met de juiste behandelingen, productgebruik en voeding, aangevuld met eventueel supplementen, je minder behoefte hebt aan botox en fillers omdat je huid steviger wordt en er stralender uit ziet.

Eerst maar eens kennismaken

De apparatuur van Venus Concept stond al sinds 2015 op mijn verlanglijstje. Vanaf het begin af aan heb ik contact gehad met Isabel van USKIN en ik werd regelmatig uitgenodigd om naar trainingen of bijeenkomsten te komen. Vanuit dit persoonlijke contact heb ik regelmatig adviesgesprekken gevoerd met Isabel en haar team. Zij zijn samen met mij gaan kijken wat het beste systeem voor mijn praktijk en (niet heel onbelangrijk) klantenkring was.

Vanuit het persoonlijke contact zijn wij de mogelijkheden van de Venus Freeze Plus gaan bespreken, om mijn bedrijf naar een hoger level te krijgen. Het aanbod van USKIN was om te starten met een trial voor 2 weken. In deze 2 weken heb ik de Venus Freeze Plus mogen ‘testen’ en daarna kon ik beslissen of hij mocht blijven of niet. Zo kreeg ik de kans om een ‘band op te bouwen’ met het systeem en kon ik tegelijkertijd bekijken of de behandelmethode aansloeg binnen mijn salon.

Huidexpert Annemiek van Aken vertelde al eerder op BeautyJournaal over haar ervaringen met de Venus Freeze Plus (“verslavend goed…”). Lees het artikel hier nogmaals.

Testperiode

Omdat ik midden in de nominatie van de Beauty Award zat en op de oude locatie geen ruimte voor meer apparatuur had, ben ik de trial aangegaan begin juni van het afgelopen jaar. De support vanuit USKIN was alleen al tijdens de trial geweldig. Ik ben een dag lang getraind en gedurende de 2 weken ‘testen’ kwam de landelijke trainster van USKIN wekelijks een halve dag langs in mijn salon.

USKIN is ook erg actief in marketingondersteuning. Dit heeft me veel gebracht en met name tijd bespaard. Zo ben ik bijvoorbeeld op het idee gekomen om voor mijn klanten een speciale actie samen te stellen. Het enthousiasme van mijn klanten en de resultaten na 2 weken (die mijn verwachtingen overtroffen) hebben er voor gezorgd dat de Venus Freeze Plus nu al niet meer weg te denken is uit mijn praktijk!

Lees ook het interview met kliniekmanager Esther van USKIN The Clinic, waarin zij vertelt over het Venus Concept.

All-in-one gezicht en lichaamsbehandeling

Wat ik een grote meerwaarde vind van de Venus Freeze Plus is dat het systeem is geïntegreerd met 2 verschillende behandelkoppen. Een behandelkop maakt gebruik van 4 elektroden, welke ik inzet voor de aanpak van verslappingen in het gezicht, hals maar ook decolleté. De behandelkop met 8 elektroden wordt ingezet voor de aanpak van verslappingen op bijvoorbeeld de buik, billen en zelfs de binnenkant van de bovenbenen. Bekijk ook het volgende filmpje:

Zelfs de meest delicate, pijnlijke en moeilijk bereikbare probleemzones kan ik pijnloos behandelen

Dit door het gebruik van deze behandelkoppen. Tevens hebben beide behandelkoppen een interne thermometer die continue de temperatuur van de huid meet, waardoor ik direct meet of de huid voldoende opwarmt.

Multifunctioneel: ook cellulite kan goed behandeld worden

Nu zou je misschien denken dat het hier ophoudt, maar niets is minder waar! Naast het huid verstevigende en huid verjongende effect van de behandeling kan ik met de Venus Freeze Plus ook werken aan de verkleining van de vetcellen op het lichaam. Hierdoor kan bijvoorbeeld cellulite op de buik, benen en billen heel goed behandeld worden. Maar ook als ondersteuning bij het afvallen en om de contourvormen van het lichaam te verbeteren, is het systeem effectief in te zetten. Multifunctioneel dus!

Gepatenteerde MP2 technologie

Wat de Venus Freeze Plus uniek maakt ten opzichte van andere apparatuur op basis van RadioFrequentie, is dat het Multipolaire RF combineert met Magnetische Pulsen. De RadioFrequentie zorgt voor de warmte wat resulteert in een directe verstrakking van de huid. De Magnetische Pulsen geven het lange termijn effect: de aanmaak van gezonde nieuwe bloedvaatjes en fibroblasten, de collageenfabriekjes in je huid. En dit is erg uniek!

Daarnaast werken we met de elektrode van de Venus Freeze Plus door de warmte van de RadioFrequentie op de vetcellen, waardoor bijvoorbeeld de omvang van je buik kleiner wordt en je contour slanker. Zelfs de nare ‘kippenvelletjes’ bij de bovenarmen zijn te verstrakken! Er is heel veel mogelijk met dit systeem.

Tevreden klanten

Gemiddeld bestaat een kuur voor het gezicht uit 6 tot 8 behandelingen en voor het lichaam uit 10 tot 12 behandelingen. Daarna iedere 2 tot 3 maanden een onderhoudsbehandeling.

De eerste klanten hebben inmiddels hun kuur afgerond en zijn allemaal meer dan tevreden. En dan te bedenken dat het echte resultaat pas over ongeveer een half jaar zichtbaar is. Dit heeft alles te maken met de aanmaak van de nieuwe fibroblasten en bloedvaatjes, waar enige tijd overheen gaat. De tevredenheid zal dus alleen maar verbeteren en de resultaten ook. Daar doe je het als huidexpert voor.

Lees ook