Rimmel, Lancaster, Medik8, Dadi’Oil, Lyco’pedi, Le Petit Marseillais, La Roche Posay…

11:45 - 07:03
luistertijd 11:45 - leestijd 07:03

BeautyJournaal testpanel favorieten augustus 2018

Ze zijn er weer… de testpanel favorieten van het allerleukste testpanel van Nederland. Lees snel wat onze testers afgelopen augustus met liefde hebben gebruikt en waarom de producten zo favoriet zijn.

BeautyJournaal’s uitgever Monique: Synergie Skin Uberzinc

Het is een heel nieuw merk in Nederland, uit Australië, gemaakt door biologisch wetenschapster en chemica Terri Vinson. Ze werkt volgens het principe van schone technologie en is dus uiterst kritisch over wat zij in haar producten verwerkt. Ik ben weg van deze creme met 21% zink, als sublieme zonbeschermer. Uitstekend tegen zowel uv-a als uv-b straling en dus het hele jaar door te gebruiken.

Een perfecte moisturizer, over je serum heen en onder je foundation. Maar vaak ga ik alleen met dit product en een serum eronder de deur uit. Hij geeft een zachte glans en heel lichte peachy glow. Tevens zit er een flink shot groene thee in als extra anti oxidant. Je gaat er bij ons ook zeker meer over horen!

Via deze link vind je salons en klinieken waar je het kunt kopen.

 

Huidtherapeute Judith: La Roche Posay Cicaplast

Wondjes, schrammetjes, littekens, kloven, brandwonden of gewoonweg een geïrriteerde huid. Ik heb standaard de Cicaplast van La Roche Posay in huis. Deze gel legt een beschermlaagje over de beschadigde huid om de huid te helpen herstellen en tevens er voor te zorgen dat de huid soepel blijft.

De Cicaplast gel bestaat voornamelijk uit siliconen en hydraterende ingrediënten. Juist bij een beschadigde huid moet je voorkomen dat de huid uitdroogt. Het ingrediënt panthenol, oftewel vitamine B5 wat gewoonlijk in onze cellen voorkomt, helpt de huid te herstellen doordat de natuurlijke barrièrefunctie van de huid ondersteund wordt en celvernieuwing wordt gestimuleerd. De gel bevat ingrediënten die waterverdamping uit de huid voorkomen en ingrediënten die vocht in de huid vast kunnen houden. Dit zorgt voor een betere hydratatie.

Cicaplast adviseer ik ook aan cliënten na een peeling of laserbehandeling om een trekkerig of branderig gevoel aan de huid te verzachten.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Rimmel Wonder Wing Eyeliner

De wing, ook wel cateye lijntje genoemd, is alweer een tijdje helemaal in. Maar op de een of andere manier kreeg ik het bij mezelf met een gewone eyeliner niet voor elkaar. Gelukkig heeft Rimmel daar iets op gevonden…

De Wonder Wing Eyeliner heeft een platte kant die je gebruikt als stempelapplicator, heel gemakkelijk! Eerst trek ik een lijntje boven mijn ogen, tegen de wimperrand aan en daarna stempel ik schuin omhoog een wing in de buitenooghoek.

De eyeliner is echt goed zwart, dekt mooi en blijft de hele dag (of nacht) goed zitten. En dat alles voor een leuk prijsje!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Dadi’Oil nagelolie

Sinds een aantal weken heb ik weer gellak op mijn nagels, aangebracht bij een nagelsalon. De nagelstyliste in deze salon brengt altijd na de behandeling Dadi’Oil aan onder de nagels, waarna het tevens op de nagelriemen wordt ingemasseerd. Ik heb inmiddels zelf ook zo’n flesje aangeschaft. Het is namelijk een heerlijke olie voor zowel nagelriemen als kleine wondjes en schrale plekjes.

Dadi’Oil bevat avocado-, olijf- en jojoba-olie. De Extra Virgin Olijfolie bevat Squalaan, welke verzachtend werkt en Oleocnathal, welke ontstekingsremmend werkt. De heel zuivere avocado-olie bevat hoge concentraties vitamine A, D en Lecithine voor optimale hydratatie. Het is 95% biologisch, gemaakt door boeren die duurzame technieken hanteren en geen kunstmatige mest of bestrijdingsmiddelen gebruiken. Fijn als je een beetje rekening wilt houden met het milieu.

Ik merk sinds het gebruik van Dadi’Oil dat ik superzachte nagelriemen en sterke nagels heb gekregen. Ook als ik een klein wondje heb, smeer ik er wat Dadi’oil op en binnen een dag is het genezen. Bijna een wonderolie te noemen…

Shop hier online

 

Consumer tester at large Sabine: Le Petit Marseillais douchegels

De zomer is bijna voorbij. Iedereen komt met enthousiaste verhalen en mooie bruine teint terug. Ontspannen en happy. Dat is natuurlijk het grootste beauty advies die we je kunnen geven. Geen stress, rust en een fijne tijd. Je ziet letterlijk mensen weer shinen.

Helaas vergeten we al snel weer hoe we dit gevoel kunnen vasthouden. En daar komt mijn beauty favoriet van deze maand om de hoek kijken. In Frankrijk ren ik op vakantie namelijk steevast de farmacie of de supermarche in. Lekker shoppen! Een van mijn vaste shopitems op het boodschappenlijstje is: Le Petit Marseillais douchegels. Deze heerlijke douchegels met het kleine jongetje op de verpakking brengen me (ook als ik weer in Nederland ben) direct terug naar Frankrijk en mijn vakantie.

Ik liep afgelopen vakantie tegen de heerlijke nieuwe range P’tit Bonheurs aan met de geur Ma Pause Coco-ning. Je begrijpt: Ik kon mijn geluk niet op met deze lekkere kokosgeur, die echt even een me-moment oplevert onder de douche.

En gelukkig kan je inmiddels in Nederland ook op een aantal plekken deze heerlijke douchegels aanschaffen, zodat ik niet hoef te wachten tot mijn volgende vakantie in Frankrijk. Bijvoorbeeld bij de Albert Heijn bij jou in de buurt.

 Consumertester en media student Dian: Mario Badescu Silver Powder

Deze maand ben ik de Silver Powder van Mario Badescu eens flink gaan testen. Dit is een olie-absorberende poeder die je mengt met water, waardoor het een soort pasta-achtige textuur krijgt.

Het product gaat hardnekkige mee-eters en grove poriën tegen en helpt bij het verminderen van een vette en glimmende T-zone. Dat laatste was voor mij vooral van belang. Mijn T-zone is nogal vettig, waardoor mijn foundation met name rond het gebied van de neus niet altijd even goed blijft zitten. De poeder bevat een mix van natuurlijke mineralen als zinkoxide, kaolinite en calciumcarbonaat.

Ik heb dit product gedurende drie weken zo’n twee keer per week aangebracht op mijn neus en kin. Nadat ik het product afspoelde met water zag ik dat mijn poriën direct zichtbaar verkleind waren. Ook had ik geen glimmende neus meer en voelde deze tevens heerlijk zacht aan. Mijn foundation blende vervolgens heel egaal samen met de huid. Het resultaat is iedere keer weer glad en vlekkeloos en ik heb ook echt het idee dat mijn foundation een stuk langer blijft zitten, wanneer ik van tevoren gebruik maak van de Silver Powder.

Je moet dit product wel een aantal weken trouw blijven gebruiken om de huid voor een langere periode glad, matte en vrij van zichtbare poriën te houden. Aan het begin zul je namelijk merken dat het effect de volgende dag alweer uitgewerkt is. Ik gebruik de Mario Badescu Silver Powder het liefst in de ochtend vlak voordat ik mijn make-up aanbreng.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Lyco’pedi voetverzorging

Ik heb vaak last van droge voeten en een goede verzorgende crème is best lastig te vinden. Vaak zijn ze te vet en zeker in zomersandaaltjes is dat niet prettig. Bovendien vind ik vette voeten op de vloer nog minder prettig. Al met al weerhoudt mij dat vaak om toch maar dagelijks mijn voeten te verzorgen.

Nu hoeft dat niet meer, want sinds afgelopen maand is Lyco’pedi mijn nieuwste ontdekking voor mijn voeten. Het is eerder een gel, maar toch met voldoende kracht om mijn droge voeten de hele dag goed gehydrateerd te houden. De hydraterende mix van hyaluronzuur, provitamine B5, vitamine E en marinecollageen hydrateert direct. Sheabutter verzacht en helpt de barrièrefunctie van de huid te verbeteren, terwijl Fruitzuren (AHA’s) op een natuurlijke manier de harde huid en eelt exfoliëren en zachter maken.

Leuk detail… de cream komt in een complete verzorgingset voor de voeten in een lief draagtasje. Zeker een aanrader!

Shop hier online

 

Make-upartist Lydia: Medik8 Gentle Cleanse

Ik gebruik deze schuimende reiniger vooral in de zomer als laatste stap in mijn reiniging om ook die laatste hardnekkige restjes zonnebrandcrème en make-up uit mijn poriën te verwijderen.

De reiniging bevat biologische rozemarijnolie, wat een antioxidant is. Antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat deze reiniging een natuurlijke glycerine, wat een vochtinbrenger is en die de huid soepel en gehydrateerd houdt. Tot slot zorgt Yucca Vera Extract voor kalmering en verzachting van de huid.

Breng een pompje aan op een vochtig gezicht, masseer het even in en dan met een vochtig lauwwarm washandje verwijderen. Mijn huid is en voelt daarna super schoon. Geschikt voor alle huidtypen, maar speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Shop hier online

 

Bureaucoordinator Corine: Lancaster Sun 365 Bronzing Powder SPF 10

Vanwege mijn melasma ben ik niet iemand die urenlang in de zon ligt te bakken en braden. Om nog maar te zwijgen over de huidschade die de zon kan aanrichten. Het resultaat is vaak wel een bleek snoetje, ook in de zomer. Een beetje valsspelen met een bronzer doet dan wonderen voor het creëren van een gezonde en sun-kissed glow.

Nu heb je natuurlijk bronzers en bronzers. En niet allemaal geven ze een even mooi, vooral natuurlijk effect. Sommigen zijn te donker, anderen te sparkly. Mijn favoriet is daarom de Lancaster Sun 365 Bronzing Powder, met vier bronstinten in één palette. In heerlijk maxiformaat, voor een zomerlang een gebruinde teint. De zachte en matterende textuur van het bronzing poeder zorgt voor een poederachtige finish.

Je kunt de tinten mixen of juist separaat gebruiken, om verschillende delen van je gezicht te accentueren en te shapen. De donkerste kleur doet het overigens ook erg goed als mooie nude oogschadow, dus handig als je (te) weinig ruimte hebt in je tas om meerdere palettes mee te nemen.

Lancaster zou Lancaster niet zijn als de bronzer ook voorzien is van enkele slimme en huidvriendelijke pluspunten… Je huid wordt namelijk meteen beschermd tegen de zon dankzij de Full Light Technology en een SPF 10 in de bronzer. Het product zorgt daarnaast voor bescherming tegen milieuschade door toevoeging van antioxidanten en actieve ingrediënten die milieuvervuiling tegengaan.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook