Uitgelopen mascara, oogschaduw in de plooitjes, gezwollen ogen…

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Zomerse make-up en oogproblemen? Het testteam weet raad!

Uitgelopen mascara door een duik in de zee? Oogschaduw die door het transpireren al snel na het aanbrengen in de oogplooitjes kruipt? Rode en gezwollen ogen door hooikoorts of iets teveel zon? Deze zomerse oogproblemen zijn waarschijnlijk voor velen heel herkenbaar. En hoe bescherm je je ogen eigenlijk goed tegen de felle zomerzon? Nog zo’n dingetje…

We legden deze oogproblemen aan ons testteam voor en selecteerden de handigste tips voor je.

Patricia’s tip: Watervaste oogmake-up die de hele dag blijft zitten

Oogmake-up gaat in de zomer makkelijk aan de wandel en dat wil je natuurlijk niet. Een van mijn favoriete make-up producten en vooral in de zomer is daarom de Eyeshadow Stick van Pupa, om precies te zijn: Pupa Made to Last Long Lasting Eyeshadow Stick (een hele mond vol…) in de kleur 005 Taupe.

De zachte stick brengt makkelijk aan. Ik gebruik hem als eyeliner en niet over het gehele ooglid als oogschaduw, wat overigens ook een optie is. Om het puntje aan te slijpen, zit aan de achterkant een dopje met aan de binnenkant een slijpertje, heel handig!

De kleur 005 taupe is een koele bruintint met een hele mooie zilveren glans. Veel kleurpigment en daarom zit het er zo op, heel snel en gemakkelijk. De stick houdt echt de gehele dag, want de stick is waterproof, dus bestand tegen water, transpiratie, zomerse temperaturen en een vochtige omgeving.

Shop hier online

 

Een mooie bijkomstigheid is dat het product vrij is van parabenen, geen alcohol bevat en dus minder kans op allergieën, en oogheelkundig is getest.

De collectie bestaat uit 12 kleuren en ik kan zeggen dat ik er al heel wat kleurtjes van heb, maar deze kleur is mijn favoriet!

 

Shop hier online

 

 

Esther’s tip: oogpads bij jeukende en rode ogen

Voorjaar en zomer vind ik heerlijke jaargetijden. De zon schijnt, alles staat mooi in bloei, vogeltjes fluiten. Maar helaas heb ik ook hooikoorts, en soms flink veel last van niezen, loopneus en jeukende ogen. Naast dat jeukende ogen erg lastig zijn, worden ze rood en dik en de huid eromheen wordt erg geïrriteerd en droog. Maar sinds kort heb ik Eyeslices ontdekt.

Twee disposable oogpads op waterbasis zonder chemicaliën, geurstoffen en parabenen. De ingrediënten waaronder Aloë, Peptiden en Pentavitin zorgen voor een diepe hydratatie, verzachten en verminderen huidirritaties, jeuk en schilfering. Het versterkt de natuurlijke huidbarrière. Ik leg ze vooraf altijd in de koelkast, dat voelt zo lekker fris en vermindert jeuk en zwelling. Na ongeveer 10-15 minuten is de huid gekalmeerd en gehydrateerd.

Ik bied de Eyeslices zelf aan in mijn schoonheidssalon als extra verzorging tijdens bijvoorbeeld een masker, maar ze kunnen uiteraard ook voor thuisgebruik. Heb je geen last van hooikoorts? Dan zijn de Eyeslices ook heerlijk verkoelend na een dagje strand.

Lydia’s tip: mascara die niet uitloopt, vlekt en korrelt

Met dit warme weer raken mijn gevoelige ogen geïrriteerd van mascara. Daarom gebruik ik in de zomer graag Kanebo Sensai 38°C Voluminising Mascara, vooral voor de onderwimpers. Omdat hij nooit uitloopt, vlekt, korrelt.

Ik krul eerst mijn wimpers met een wimperkrultang. Vervolgens de mascara aanbrengen. Is je mascara net nieuw, dan komt er altijd teveel product mee op het borsteltje. Ik gebruik daarom een oude schoongemaakte mascaraborstel en rol die langs de Kanebo mascara en breng dat aan op mijn wimpers.

Volle wimpers, blijft perfect zitten… zon, zee, wind, een traantje… Geen zwarte vegen onder je ogen en heel fijn: geen irritatie.

Waarom heet hij 38°C? Je verwijdert hem namelijk niet met remover, maar met 38°C warm water. Met een wattenschijfje gedrenkt in warm water knijp ik langs mijn wimpers.

Daarmee pluk ik als het ware de mascara uit mijn wimpers. Zo laat de mascara los en komt hij er in stukjes, korrels van af. Dat is wel even een gedoetje en neemt ietwat tijd. Maar dat heb ik graag over voor een mascara die zo goed Shop hier online met korting

 

Corine’s tip: hydratatie, concealer en SPF in één

Eerder dit jaar ontdekte ik Colorescience Total Eye, een totaalaanpak voor je oogcontour, aldus het merk. Nieuwsgierig geworden door een artikel op BeautyJournaal in combinatie met mijn voorliefde die ik sowieso al voor dit schitterende minerale make-up merk heb, moest er natuurlijk meteen een Total Eye komen in mijn make-up stash. En daar heb ik geen dag spijt van gehad, want wat een heerlijk product. Een absolute alleskunner!

Total Eye hydrateert de oogcontour met Phytomoist, een complex dat een vier maal sterker vochtinbrengend vermogen heeft dan hyaluronzuur. Droogtelijntjes, die in de zomer bij mij ook vaak ontstaan doordat de zon mijn huid uitdroogt, zijn meteen na het aanbrengen een stuk minder zichtbaar. En doordat Total Eye een subtiel kleurtje heeft, dient dit product tevens als concealer.

Lees ook