Een fijne eerste kennismaking met Diego Dalla Palma

06:31 - 03:54
luistertijd 06:31 - leestijd 03:54

Dian test de Geisha Kit van Diego Dalla Palma

Diego Dalla Palma; voor mij een (nog) onbekend merk. In dit artikel mag ik voor het eerst kennismaken met de make-up producten van dit Italiaanse merk. Diego Dalla Palma is sinds 1993 een marktleider op het gebied van beauty. De visie van het merk is het ontwikkelen van kwalitatief hoge en professionele make-up producten die gemakkelijk in gebruik zijn. Ik test vandaag de Geisha Kit, dit is een set bestaande uit een liquid lipstick, een oogpotlood en een nagellak.

De Geisha Kit bestaat uit drie producten. Een rode liquid lipstick, een bijpassend rood nagellakje en een zwart oogpotlood. Dit setje is ideaal voor een eerste kennismaking met het merk. De liquid lipstick heeft een travel size formaat met de inhoud van 6,5ml, de full size versie bevat 10ml. Het zwarte oogpotlood komt ook in mini formaat en is daarmee handig voor onderweg. De nagellak heeft een inhoud van 14ml, dit is wel een full size product.

Eye Pencil – 01 Black Coal

Oops, terwijl ik heerlijk in het zonnetje deze productfoto’s aan het maken was, had ik niet helemaal door dat het oogpotlood langzamerhand aan het smelten was. Erg sun-proof is hij in ieder geval niet, haha. De mooie scherpe punt die er in eerste instantie op zat, is dus verdwenen.

Maar gelukkig is het potloodje gewoon bij te slijpen met een puntenslijper, waardoor hij gewoon nog te gebruiken is! Ik breng het oogpotlood eerst aan op mijn waterlijn.

Het oogpotlood geeft in slechts één beweging een intens zwart gepigmenteerd resultaat. Wat ik ook erg fijn vind, is dat het potloodje niet te hard is waardoor hij heel soepel over mijn waterlijn glijdt (dit kan ook zijn omdat hij misschien al een beetje gesmolten was..). Omdat niet iedereen oogpotlood op de binnenste waterlijn mooi vindt staan heb ik het product ook als eyeliner op mijn wimperrand aangebracht.

Het oogpotloodje slijpen verliep behoorlijk moeizaam, ik kreeg niet direct een scherpe punt waardoor het resultaat ook niet super strak is. Wel is de pigmentatie wederom fantastisch en het product voelt lekker creamy aan tijdens de applicatie. Persoonlijk maak ik nooit echt gebruik van oogpotloden, maar als je dit wel (dagelijks) doet, kan ik je dit product zeker aanraden. Ik heb helemaal niets aan te merken op de kwaliteit van het oogpotlood!

Shop hier

 

Geisha Matt Liquid Lipstick – 05 Bloody Red

Het volgende product is de Diego Dalla Palma Geisha Matt Liquid Lipstick in de kleur 05 Bloody Red. Op het eerste gezicht lijkt dit een knalrode liquid lipstick. De applicator loopt erg smal uit waardoor je de lipstick heel precies aan kan brengen. Ik ben groot fan van matte liquid lipsticks en ben daarom erg benieuwd naar deze formule!

Yes, ik houd van lipproducten die overeen komen met de swatches. De intens rode kleur is natuurlijk het eerste wat opvalt, heerlijk zomers. Toch zie ik er ook een roze ondertoon in terug. De lipstick droogt behoorlijk matte op, maar droogt je lippen allesbehalve uit. Ik voel de liquid lipstick ook helemaal niet zitten en dat vind ik super fijn. Tot mijn verbazing ging het product er weer snel af, toen ik deze met een make-up remover doekje verwijderde, terwijl ik juist het idee had dat de kleur volledig in mijn lippen was getrokken. Dit was dus niet het geval en dat is voor mij een pluspunt.

Ik ben echt onder de indruk van deze formule en durf het bijna niet hardop te zeggen… maar misschien overtreft hij zelfs mijn favoriete formule van de Jeffree Star Cosmetics liquid lipsticks. De kleur dekt in een keer, je hoeft hem dus niet in laagjes op te bouwen. Daarnaast verliep de applicatie heel soepel en bleef de lipstick ook nog eens zitten tijdens het eten en drinken. Wel adviseer ik je om uit te kijken met het eten van veel oliehoudend voedsel, de kans is dan namelijk groter dat je de lipstick weer bij moet werken.

Shop hier

 

Nail Polish – 225 Bloody Mary

Tot slot test ik de Diego Dalla Palma nagellak in de kleur 225 Bloody Mary. Dit is een rode nagellak met een glanzende finish. De nagellak bevat natuurlijke nagelverhardende wassen, waardoor de lak heel lang zou moeten houden. Met het waaiervormige platte kwastje zou de nagellak in slechts één beweging heel snel en precies aangebracht kunnen worden, als de claim mag geloven. De nagellak is overigens vrij van ftalaten, parabenen, tolueen, formaldehyde en camphor.

De kleur van de nagellak matcht precies met de liquid lipstick, een klassiek rood kleurtje. Het lakken van mijn nagels verliep enorm soepel. Ik had daadwerkelijk maar één laagje nodig, zo dekkend is de lak! Ook had het kwastje precies de juiste lengte en breedte voor het nauwkeurig bedekken van mijn nagels. De nagellak glanst behoorlijk, hier ben ik iets minder fan van. Maar al met al is het een prima lak die snel droogt en ook nog eens super dekkend is.

Shop hier

 

Dian’s eindoordeel

Ik ben enorm onder de indruk van de producten van Diego Dalla Palma. De Geisha Kit geeft een goede indruk van de kwaliteit die dit merk te bieden heeft. Mijn favoriete product is zonder twijfel de liquid lipstick, die vind ik echt heel fijn. De nagellak en het oogpotlood zijn ook prima producten. Vooral de goede dekking en de intens gepigmenteerde kleuren van alle drie de producten vallen mij op. Ook brengt elk product heel fijn en gemakkelijk aan. Diego Dalla Palma heeft een aantal prachtige producten in het assortiment waarvan de kwaliteit erg professioneel is.

Shop Diego Dalla Palma hier online

Lees ook