Journalist Hans gaat op onderzoek uit

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Hans onderzoekt de nieuwste wellbeauty trends

Welness is in. Wellbeauty, een combinatie van welness en beauty, wordt ook steeds populairder. In dit artikel vertelt journalist Hans je meer over de nieuwste wellbeauty trends.

Het schoonheidsslaapje

Als we slapen produceert ons lichaam groeihormonen die er voor zorgen dat onze cellen, en dus ook onze huidcellen, zich herstellen. Dermalogica ontwikkelt momenteel een slaap app die door middel van slaaptips, zelfmassagetips en rustgevende geluiden zorgt voor een betere slaap. Daarnaast heeft het merk een gel die tijdens de slaap essentiële oliën vrijgeeft.

Lees ook: Dit gebeurt er tijdens je slaap, 9 fascinerende feiten.

Dream Water maakt shots die tijdens de slaap het herstel van haar, nagels en huid ondersteunen. Crèmes die de slaap verbeteren zijn er nog niet maar er zijn wel producten die het uiterlijk van een vermoeide huid verbeteren. Een extract van de plant Lespedeza capitata kan het waak-slaapritme van huidcellen beïnvloeden en de teint verbeteren. Een extract van Viti vinifera, een wijnstok, bevordert de aanmaak van collageen en gisteiwitten bevorderen de cel vernieuwing.

Schoonheid van binnen uit

Nutricosmetica, het uiterlijk van binnenuit verzorgen door middel van supplementen, is niet nieuw maar wel steeds populairder.

Huidexperts zijn fan van Reviderm Nutricosmetics; lees hier meer.

Een nieuwe trend zijn temo kunci, ook wel Chinese gember genoemd, en lipowheat, die het vochtgehalte in de huid op peil houden en rimpels tegengaan, en carotenoïden, die het verouderingsproces van de huid vertragen. Nieuw is nutricosmetica die de huid helpt beschermen tegen UV-stralen. Effectief maar geen vervanging voor traditionele zonbescherming.

Eenvoud

We hebben genoeg van eindeloos lange ingrediëntenlijsten op verpakkingen en willen eenvoudige, duidelijke cosmeticaproducten. Veel cosmeticamerken haken daar op in, zoals S.W. Basics die een crème met alleen zonnebloemolie, cacaoboter en carnaubawas op de markt bracht, en Juliette Has A Gun, dat een parfum met slechts één noot maakte. De industrie doet ook steeds meer onderzoek naar multifunctionele ingrediënten, die helpen om de ingrediëntenlijsten kort en duidelijk te houden.

Ook een extreem korte INCI vind je bij de superverzorgende huidolie van Combray; lees hier meer.

Bescherming

Cosmetica die de huid beschermt tegen UV-stralen en vervuiling zijn ook erg populair, zoals Hum Nutrition’s Turn Back Time Anti-Aging Supplement, Emma Hardie’s Plump & Glow Hydrating Facial Mist, Supergoop! Unseen Sunscreen Broad Spectrum SPF 40 en Murad’s City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA++++.

Gezonde darmen, gezonde huid

Het verband tussen een gezonde darmflora en een gezonde huid wordt steeds duidelijker. Probiotica slikken kan er dan ook voor zorgen dat de huid verbetert. Probiotica met witlofwortel of haverextracten herstelt de darmflora en maakt de huid mooier en steviger. Ook bepaalde zeewierextracten verbeteren de huid.

Lees ook dit artikel van dermatoloog Bing Thio over darmflora en huidziekten.

Merken als GlowBiotics, Tula, Gallinée, Mother Dirt en JooMo verkopen inmiddels probiotica die is gericht op huidverbetering. De laatste twee merken doen ook veel wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van bacteriën voor huidverzorging.

Bron

Lees ook