Uitgeroepen als beste door de consumentenbond

05:26 - 03:16
luistertijd 05:26 - leestijd 03:16

Sanne test Kruidvat Solait High Sunspray: Beste Koop 2018

Nu het volop zomer is, mag een goede zonnebrand natuurlijk niet ontbreken. En nee, niet de zonnebrand van vorig jaar die nog ergens achterin het kastje van de badkamer staat. Schaf maar een nieuwe aan, want gemiddeld genomen zijn de zonnefilters na openen 12 maanden houdbaar. In deze review legt huidtherapeut Sanne uit waarom zonbescherming zo belangrijk is en test ze Kruidvat Solait High Sunspray, door de consumentenbond uitgeroepen tot beste koop.

Via deze link kan je de volledige test van de consumentenbond opvragen. Laat je e-mail adres achter en je ontvangt een PDF in je mailbox.

Die heerlijke zonnestralen!

Positief effect is natuurlijk dat we er gelukkig van worden en ook de aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd. Echter wordt de aanmaak van vitamine D al gestimuleerd na een periode van 10 minuten in de buitenlucht. Een hele dag in de zon doorbrengen is dus zeker geen must om genoeg vitamine D binnen te krijgen!

Helaas hebben de negatieve effecten grotere gevolgen

Pigment

Eigenlijk betekent een bruin kleurtje alleen maar dat de huid zich langere tijd heeft moeten beschermen tegen de zon. Pigment heeft namelijk een filterende werking, waardoor het de huid beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon. Onder invloed van zonnestralen neemt dan ook het aantal functionele melanocyten (cellen die zorgen voor het kleurtje in de huid) en de pigmentaanmaak toe. Melanine functioneert als een parasol voor het DNA in de chromosomen van de celkern tegen schadelijke golflengten van het zonlicht. Melanine is dus belangrijk in het voorkomen van huidkanker. Lichtere huidtypes moeten dus extra uitkijken in de zon!

Huidveroudering

90% van huidveroudering ontstaat door de zon. Op lange termijn vermindert de elasticiteit van de huid en daardoor ontstaan lijntjes en rimpels. Begin al vroeg met een zonbescherming; de grootste schade wordt al aangericht voor je 21e levensjaar!

Huidkanker

In ernstige gevallen kan huidkanker ontstaan door teveel blootstelling aan uv-straling. Als je tijdens je kinderjaren vaak bent verbrand, vergroot je de kans op huidkanker op latere leeftijd. Elke keer als je verbrandt, beschadigt namelijk je DNA. En dit proces is onomkeerbaar.

Goede zonbescherming hoeft niet duur te zijn

Dat zonbescherming niet duur hoeft te zijn, toonde de consumentenbond onlangs aan door Kruidvat’s Solait High Sunspray uit te roepen tot Beste Koop!

Claims:

Ibiza als testlocatie

Een korte trip naar Ibiza was de perfecte plek om de nummer 1 zonnebrand van 2018 te testen. Deze zonnebrand bevat de filters Octocrylene (beschermt tegen UVB en stabiliseert UVA), Avobenzone (beschermt tegen UVA) en Ethylhexyl Salicylate (beschermt tegen UVB).

De zonnemelk zit in een sprayflacon. Waar je altijd erg goed op moet letten met een spray is dat veel bescherming verloren gaat tijdens het sprayen, omdat het simpelweg niet op je huid terecht komt, maar ernaast. Wees dus niet zuinig, breng het product royaal aan.

Positief: 

Negatief:

Het is duidelijk dat deze zonbescherming werkt, aangezien ik niet verbrand ben en heel geleidelijk aan langzaam een bruin kleurtje heb ontwikkeld.

Nog een nadere analyse na terugkomst van Ibiza

Op deze foto zie je duidelijk hoe zonbescherming werkt. Ik heb voor jullie mijn rechterkant ingesmeerd met de Kruidvat Solait High Sunspray en direct na het aanbrengen heb ik deze foto met mijn huidanalyse apparaat met UV-straling gemaakt.

Je ziet dat mijn gezicht aan de (voor jullie) linkerkant donker kleurt; dit is de zonbescherming. Het licht wordt daar niet opgenomen door mijn huid en de reflectie zorgt voor een donkere kleur. Dit betekent dat mijn huid op dit moment beschermd is tegen de zon.Sommige gedeeltes op mijn huid zijn donkerder dan de andere. Dat betekent dat de zonbescherming niet overal evenveel bescherming geeft. Dat kan gebeuren door te weinig aan te brengen. Voor deze foto heb ik twee keer gesprayd, voor alleen één kant van mijn gezicht. Je kunt je dus voorstellen dat je voor je hele lichaam behoorlijk royaal moet zijn.

Sannes eindoordeel

Het is duidelijk dat deze zonbescherming doet wat hij belooft! De foto met het huidanalyse apparaat (van Observ) liegt niet. Ik ben het dus zeker met de consumentenbond eens… Kruidvat Solait High Sunspray is een uitstekende zonbeschermer voor een fijn prijsje.Door de typische zonnebrandgeur en het ietwat plakkerige huidgevoel is het niet mijn favoriete zonbeschermer. Maar wellicht moet je deze minpuntjes gewoon op de koop toenemen. De beste koop welteverstaan.

Shop hier online

Lees ook