En een tip om een klein beetje vals te spelen

04:05 - 02:27
luistertijd 04:05 - leestijd 02:27

Bikinishape tips van Su: gezond eten, sporten en Ultratone

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat de bikini weer uit de kast wordt gehaald. Dat brengt voor velen de vraag met zich mee: hoe kom ik snel in bikinishape? Toch even een abonnement op de sportschool, een sapkuur of detoxen… Ook het testteam worstelt met dit vraagstuk en daarom delen we de tips van onze testers met je. Want gedeelde smart is halve smart.

Eerder vertelde schoonheidsspecialiste Patricia al hoe zij de afgelopen drie weken flink aan het trainen is. Met resultaat; lees het hier nogmaals. En ook fotomodel Mandy zet vlak voor de zomer een tandje erbij met detoxen en EMS Bodytec Training.

Vandaag laten we schoonheidsspecialiste Su aan het woord.

Ik zou willen dat ik 24/7 bikini proof was…

Helaas met mijn bourgondische voorkeur, twee kinderen en diastase blijft niet alles meer strak en stevig. Vooral de diastase is een punt van grote ergernis. Na de zwangerschap zijn de rechte buikspieren niet teruggegaan en is er rond mijn navel een kleine opening aanwezig. Ik schreef er al eerder over.

Hierdoor is mijn buik niet plat en strak. Om weer helemaal in shape te komen, zijn toch de aanpassingen op mijn levensstijl “the key” voor een summer en bikiniproof body.

Eten: Het is echt zo

Elke pondje komt door het mondje. Door mijn drukke leven gebeurt het wel eens dat ik vergeet te eten. Door meer regelmatige te eten (om de 2 uur) en dan kleine porties blijft mijn suikerspiegel en energielevel op pijl. Zo voorkom ik dat ik aan het einde van de dag een zoetaanval krijg.

Daarnaast ben ik echt een broodliefhebber en heb ik mijn koolhydraten ook nodig voor mijn energie. Maar wil ik toch strakker in mijn vel komen, dan vervang ik brood door volkoren crackers, meer eiwitrijke producten (denk aan kwark), veel groente en fruit. En natuurlijk minimaal 1,5 water per dag. Het is geen crash dieet, maar werkt bij mij wel.

De DON’Ts zijn bij mij: Wiene Melange en Cappuccino (ik ben geminderd naar hooguit 1x per dag), avondsnack (chips en nootjes) en zoals gezegd: onregelmatig eten.

Sporten: Ook dit is toch echt zo

Ja, veel vrouwen willen het niet horen, maar sporten is ook erg belangrijk. Lijnen vermindert wel de omvang, maar maakt je lichaam niet strakker. Mijn sportgedrag varieert ook heel erg. Van bootcamp, x-core tot pilates en yoga. Als ik flink wil zweten en veel calorieën verbranden, dan ga ik voor een bootcamp of body attack les. Maar zit mijn hoofd vol en wil ik even een moment voor mijzelf, dan ga ik voor pilates en yoga. Vooral pilates en yoga is meer voor lenigheid en maakt lange slanke spieren aan.

Ultratone: Een klein beetje vals spelen

Mijn geluk is dat ik een klein beetje vals kan spelen om in bikinishape te komen met een afslanksysteem genaamd Ultratone, dat ik toepas in mijn eigen Beauty Instituut Su Chens. 30 minuten aan de Ultratone staat gelijk aan 300-400 calorieën verbranden.

Door de biostimulatie impulsen van het apparaat bootst het de natuurlijk beweging en daarmee verbranding van de spieren na. Hierdoor kan ik plaatselijk veel sneller centimeters verliezen.

Oja, woon je in de buurt van Etten-Leur? Neem dan een kijkje op mijn website voor leuke Ultratone zomeracties en een vrijblijvende intake en proefbehandeling.

Al 7 cm buikomvang verloren!

Met deze tips ben ik dit voorjaar 7 cm buikomvang verloren in 10 dagen, zodat ik in een cocktailjurk kon voor Beauty Award uitreiking.

En de allerbelangrijkste tip die ik nog mee kan geven is: wees standvastig! Hoe moeilijk het ook is met al de verleidingen om je heen. Regelmaat en mindset gaan je helpen naar the summerbody 2018!

Lees ook