Veilig, verantwoord én eco-chique zonnen

09:22 - 05:37
luistertijd 09:22 - leestijd 05:37

Geniet optimaal van de zon met zonproducten van Alissi Brontë

De zon is een krachtige booster voor het humeur en het liefst slurpen we al die zonnestralen heerlijk en onbeperkt in ons op. Maar wél op een veilige en verantwoorde manier. Want pigmentvlekken, huidveroudering, zonschade aan de huid en verbranding wil je natuurlijk voorkomen. Alissi Brontë helpt je daarbij.

Het luxe Spaanse cosmeticamerk Alissi Brontë richt zich op huidverbetering én wellness, en wordt in Nederland sinds kort vertegenwoordigd door Attirance Cosmetics Company in Breda. Het eco-chique merk heeft een breed scala aan zonproducten in het assortiment. Zodat jij zorgeloos van de zon kunt genieten deze zomer.

Marijke Stoop.

Een parel in de cosmeticamarkt

Eigenaresse Marijke Stoop van Attirance: “Alissi Brontë past binnen de huidige tijdsgeest waarbij klanten – zowel depositaires als consumenten – bewust kiezen voor de combinatie van huidverbetering en wellness en kritisch zijn over de producten die ze gebruiken. De hoogwaardige kwalitatieve ingrediënten halen het beste in ieder huidtype naar boven. Alissi Brontë is met haar visie en missie een parel binnen de cosmeticamarkt.” In dit artikel lees je een uitgebreider interview met Marijke over dit schitterende merk.

Naar de webshop

 

In dit artikelen zetten we enkele van de heerlijke en tegelijk zeer effectieve zonproducten van Alissi Brontë in het (… hoe toepasselijk) zonnetje.

Voor het gezicht: ExtremUVA Sun Protection Cream SPF50+

Een unieke formule met het minerale zonnefilter zinkoxide die je huid beschermt tegen UV-stralen en andere externe factoren én bovendien bestaande zonschade herstelt door de toevoeging van huidregenererende sesamolie. Dit product bevat daarnaast onder meer kleinbladige linde (kalmerend en verkoelend), urea (vochtherstellend en antiseptische) en vitamine E (beschermende en anti-oxidant en is vrij van belastende stoffen voor de huid, zoals alcohol, kleurstoffen en chemische parfums.

Je brengt ExtremUVA Sun Protection Cream SPF50+ gelijkmatig aan over je dagcrème en bij blootstelling aan de zon iedere twee uur herhalen. Ook geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Voor de kwetsbare zones: Into Repair Cream Eyes & Lips SPF50+

Ogen en lippen worden regelmatig nog vergeten als het om zonbescherming gaat. Immers… niemand zit te wachten op prikkende zonnebrand in de ogen, of de smaak ervan op je lippen. Deze exclusieve hydraterende emulsie voor de ogen en lippen met SPF50+ is daarom een uitkomst.

Marijke: “Dit product doet het goed bij onze salons, omdat er maar weinig merken zijn die een zonbeschermer speciaal voor rond de ogen hebben. Daarmee kun je je als schoonheidssalon echt onderscheiden van de retail.”

De romige formule op basis van beschermende, ontstekingsremmende, verzachtende, kalmerende en vochtregulerende ingrediënten (waaronder aminozuren, vitamine B en E, algen, aloe vera en soja) voorkomt pigment- en ouderdomsvlekken en vertraagt het ontstaan van rimpels. De kwetsbare huid rondom je ogen en lippen blijft goed gehydrateerd en optimaal beschermd tegen de zon.

Bij veel producten van Alissi tref je een extraatje aan in de verpakking; in dit geval Blistar, een hele fijne lippenbalsem met hyaluronzuur.

Breng bij blootstelling aan de zon een kleine hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel met deppende bewegingen aan op de oog- en lipcontouren, inclusief de oogleden. Geschikt voor alle huidtypen.

Naar de webshop

 

Voor de zeer gevoelige lichaamshuid: Sun Intolerance Body Cream SPF50+

Deze weldadige formule voor het lichaam met de minerale zonnefilters zink oxide en titanium dioxide beschermt zelfs de zeer gevoelige huid tegen UV-stralen en andere externe factoren. Sun Intolerance Body Cream SPF50+ herstelt bestaande zonschade door toevoeging van sesamolie en vitamine E, én voorkomt bovendien zonneallergie. Aloë Barbandensis bevat maar liefst 20 aminozuren, die ervoor zorgen dat deze Body Cream verzachtend, kalmerend en vochtregulerend werkt.

Het product is vrij van belastende stoffen voor de huid zoals alcohol, kleurstoffen en chemische parfums. Marijke: “Dit is mijn persoonlijke favoriet omdat het ook geschikt is voor tere baby- en kinderhuidjes. Eén tube voor het hele gezin!”

Verpakkingen van Alissi zijn een ware lust voor het oog.

Voor een kleurtje: Ultra Protection & Color SPF50

Deze ultieme beschermingscrème met een tintje en SPF50 past zich aan de eigen huidskleur van je gezicht aan. De crème bevat sirtuins activators uit rijstextract en werkt daardoor sterk op anti-aging. Ingekapselde vitamine E is anti-oxidant, beperkt schade aan cel-DNA en zorgt voor sterk en veerkrachtig bindweefsel. Je brengt dit product aan over je dagverzorging.

Tip van Alissi: De kleur is heel mooi in laagjes op te bouwen voor een subtiele glow of een wat zongebruinder effect.

De perfecte after sun: Pure Aloë & Arnica

Een verkoelende en herstellende gel met pure arnica en aloë vera, hyaluronzuur en panthenol. Deze frisse gel wordt snel opgenomen door de huid en heeft een sterk helende, beschermende, ontstekingsremmende, hydraterende en verzachtende werking. Door de arnica werkt deze gel ook tegen blauwe plekken, pijn en zwelling. Ideaal na het zonnen, ontharen, intensieve peelings en laserbehandelingen, bij insectenbeten en schaafwondjes.

Marijke: “Dit is ons best verkopende product omdat het product zo oneindig veel toepassingen kent. Mijn man gebruikt de gel bijvoorbeeld iedere dag na het scheren en ervaart hierdoor minder roodheid en irritatie. Ook ingegroeide baardharen behoren tot het verleden.”

Pure Aloë & Arnica bevat verder calendula (boordevol vitaminen en mineralen) en zure sinaasappelolie die je gemoedstoestand een zomerse boost geeft. Breng aan op een gereinigde, droge huid zo vaak als nodig is.

Tip van Alissi: Bewaar de gel in de koelkast, voor een extra verkoelend effect. Of gebruik de gel voor het slapen gaan, in een royale laag als nachtmasker.

Naar de webshop

 

Zonbeschermende make-up: Phyto Foundation met SPF15

Deze verhelderende en dekkende vloeibare foundation beschermt je huid tegen UV-stralen. Het soft-focus-effect zorgt ervoor dat lijntjes en imperfecties minder zichtbaar zijn en geeft de huid een subtiele glans. De foundation reguleert bovendien de vettere huidgedeelten en droogt de huid niet uit. Geschikt voor de gecombineerde huid, droge huid en rijpere huid.

Make-up tegen zonnevlekjes: Anti-Blemish Foundation met SPF15

Een dekkende vloeibare foundation die nog nét iets meer corrigeert op pigment- en zonnevlekjes door middel van natuurlijke ingrediënten die de melanineproductie verminderen en de microcirculatie van de huid verbeteren. Geschikt voor alle huidtypen.

Handig voor onderweg: Crèmemake-up met SPF50

Liever een crèmemake-up dan een vloeibare foundation? Kies dan voor de Clarifying Make-up SPF50 of de Protection Make-up SPF50. Waarbij Clarifying de lichtere kleur is en Protection de donkerdere kleur. Dit waterproof-product (handig voor op het strand of aan het zwembad!) heeft een fluweelzachte finish en beschermt optimaal tegen UV-stralen.

Breng de crème aan op je gezicht met het bijgeleverde sponsje en werk van binnen naar buiten tot de gewenste dekking is verkregen.

Tip van Alissi: Voor extra dekking stempel je het sponsje op het gezicht. Voor een transparante finish breng je de crème juist aan met een vochtig sponsje.

Naar de webshop

 

Over Alissi Brontë

Het Spaanse high-end cosmeticamerk Alissi Brontë is in 1981 opgericht door Alicia Pérez-Aragó. Het merk onderscheidt zich met schitterende productverpakkingen, heerlijke geuren, fijne texturen, bewezen effectieve natuurlijke, biologische en ecologische ingrediënten en een scala aan protocollen, behandelingen en rituelen. Alissi Brontë is een perfecte samensmelting van zichtbare en langdurige huidverbeterende resultaten en een tot de verbeelding sprekende wellness-beleving in zowel de producten als salonbehandelingen.

Typerend voor veel van de Alissi Brontë-producten is de toevoeging van 24k goud, diamant, mica en parel, die een bio-energetische werking op de huid hebben. Alle producten zijn gegarandeerd dierproefvrij en bevatten geen ingrediënten die allergische reacties kunnen veroorzaken. Vrij van minerale oliën, paraffine, parabenen, formaldehyde (formol), conserveringsmiddelen, kleurstoffen en parfums is Alissi Brontë-cosmetica geschikt voor de meest veeleisende en gevoelige huidtypen.

Meer weten over Alissi Brontë?

De Alissi Brontë-producten zijn verkrijgbaar via geselecteerde schoonheidssalons en de webshop. Op de website kun je ook de gerichte verkoopadressen vinden.

Ben je geïnteresseerd in het werken met Alissi Brontë in jouw salon? Hier vind je contactinfo van Attirance. Of neem contact op met salesmanager Ingrid de Leeuw van Attirance Cosmetics Company, via sales@attirance.nl, telefoon 06 250 58 291.

Dit artikel is onderdeel van het Brands We Love Dossier van Alissi op BeautyJournaal en wordt je zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook