Zachte huidverbetering, volgens een zuiver procédé uit Spanje

08:44 - 05:14
luistertijd 08:44 - leestijd 05:14

Onlangs vertelde topschoonheidsspecialiste en onderneemster (inmiddels ook distributeur) Marijke Stoop ons dat ze het prachtige eco-luxe merk Alissi Brontë uit Spanje in Nederland ging voeren. Een aangename verrassing, want de tijd is serieus rijp voor huidverzorging van biologische oorsprong die ook volgens een zuiver en gecontroleerd ISO-certificeringsprocede wordt vervaardigd.

De formuleringen houden je huid gezond

Steeds meer vrouwen verlangen naar skincare die niet zo synthetisch is, niet als basis veel siliconen bevat, die de plant als uitgangspunt neemt en haar ook de hoofdrol geeft. Alissi Brontë schittert niet alleen in haar goudkleurige verpakkingen, maar schittert ook op je huid. De formuleringen houden je huid gezond, en geven waar nodig een klein extra zetje tot huidverbetering.

Attirance is een topinstituut in Breda en nu ook  distributeur

Attirance, wat vrij vertaald uit het Frans zoveel betekent als ‘stralend’ en ‘aantrekkelijk’, is niet alleen de naam van het grote instituut dat Marijke Stoop runt in het pittoreske Ginneken in Breda, maar ook de naam van het bedrijf waaraan ze tegenwoordig het distributeurschap heeft gekoppeld.

Marijke Stoop zit al meer dan 25 jaar in het schoonheidsvak

Marijke heeft haar sporen verdiend in het vak, en blinkt uit in het denken in mogelijkheden, mits kwaliteit daarbij gewaarborgd blijft. Groot is niet per definitie het beste, zo weet ze. Ze runde ooit drie filialen en die heeft ze heel bewust samengevoegd tot een groot instituut, voor kwaliteitsbewaking en goed managementschap. Inmiddels verhuist ze ook naar een nieuw pand in het Ginneken, waar haar aanbod van cosmetische en medisch-cosmetische behandelingen met schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en cosmetisch artsen nog beter tot hun recht komen.

Alle trends zag ze voorbij komen

Alle stromingen in haar vak maakte ze mee. Van de glamoureuze verwennerij in de jaren ’80 en ’90, tot hardcore huidverbetering in het nieuwe millennium, naar nu een mix waarin het holisme naast huidverbetering een rol gaat spelen. Haar bedrijf voert een totaalconcept: huidverbeterende behandelingen met o.a. ZO Skin Health, ZO Medical, hannah, Valmont, Cenzaa en nu dus ook Alissi Brontë.

De nieuwe tijd vraag om holisme met eco-luxury

‘De nieuwe stroming gaat over schoonheid van binnen en van buiten,’ vertelt ze. Het gaat om gezond leven met biologische voeding, om yoga & mindfullness en daar hoort ook natuurlijke huidverzorging bij. Een deel van onze cliënten vindt dit nu belangrijk. Vrouwen die een hogere levensstandaard hebben, die van gezondheid maar ook van luxe houden. Ik noem het eco-luxury. Juist weer weg van de klinische benadering.

 

Natural glam geeft glans aan je leven

‘Een natural glam, die juist weer een heerlijke glans aan je leven geeft. De plantenextracten en etherische oliën in Alissi Brontë helpen de celregeneratie en ondersteunen de huid in dat proces. Vanzelfsprekend wordt gebruik gemaakt van alle belangrijke celstimulerende vitaminen, van mineralen, mooie hydraterende stoffen en de nodige zuren, in optimale concentraties.’

Alicia Perez-Arago is een begrip in Spanje

Alissi Brontë is een bijzonder Spaans merk. Ten eerste is het nog een echt familiebedrijf, met ook een in-house productie. Alicia Perez-Arago zette het in de jaren ’60 op. Ze werd een begrip in Spanje en verbond er zelfs een opleiding aan die op talloze plekken in het land gevolgd kon worden, op speciale scholen. Nog steeds wordt alles in eigen beheer geproduceerd. Familiebedrijven in cosmetica zie je steeds minder, maar vooral in Spanje blijft dit aanwezig. We moeten het koesteren.

Strenge productievoorwaarden, biologisch geteelde grondstoffen

Brontë heeft ook een bijzondere visie. Er wordt met uitzondering van enkele stoffen, waaronder soms een synthetisch zonnefilter of conserveerstof in enkele producten, vrijwel alleen plantaardig gewerkt, en het bedrijf haalt haar grondstoffen uit de biologische landbouw. Ook de productie in de eigen fabriek is streng gecontroleerd: Brontë beschikt over maar liefst vier ISO-certificeringen voor haar bedrijfsvoering en diverse eco-certificaten voor de cosmetica.

Bij Alissi Brontë gaan ISO en eco hand in hand

Het is wel eens goed om te vertellen hoe het zit met ISO-certificeringen. Zo wordt er wordt met behulp van een geaccrediteerd laboratorium (Agemed nº 01483CS) van een van de meest geavanceerde onderzoekstechnieken gebruik gemaakt om uit natuurlijke ingrediënten het maximale resultaat voor de huid te halen.

Bekijk hier alle producten in de online webshop

 

Marijke Stoop vertelt: ‘De buitengewone kwaliteit is bewezen en gecertificeerd op internationaal niveau (ISO 9001, nº ES 07/4519). Ook respect voor het milieu wordt erkend en gecertificeerd op internationaal niveau (ISO 14001, nº ES 08/5418). De gebruikmaking van gecertificeerde plantages met biologische landbouw is ook gecertificeerd (nº MU-0032/09 / P). Tot slot is er nog het degelijk geprotocolleerde onderzoek en de ontwikkeling, waarvoor Alissi Bronte een certificaat heeft (Certificate UNE 166002, nº 09/6942).’

Wat vinden de schoonheidsspecialisten van Alissi Brontë, daar zijn we natuurlijk heel nieuwsgierig naar.

Marijke gebruikt het zelf ook, vertelt ze, en haar favoriet is het Hidroxy serum voor thuisgebruik. ‘Het is een nachtserum met 8% alpha-hydroxyzuur en 2,5% salicylzuur dat zorgt voor een verbetering van het vochtgehalte. Het aanzien van pigmentvlekken en rimpels vermindert, de poriestructuur verfijnt. Ik vind dit het ultieme anti-aging product van Alissi Brontë.’

Favoriet in de salon, bij schoonheidsspecialisten

‘In de salon zijn onze topbehandelingen zijn de 24k Gold Treatment, de C en C Treatment en de Mesotherapy Treatmen. Schoonheidsspecialisten werken graag met het Firming 2020 masker, ons alginaat masker met spirulina en hoge doses vitamine C uit acerola, het Hidroxy 38 ampul met 38% alpha hydroxyzuur en 4% salicylzuur. Fijn is ook de Mesotherapie roller in combinatie met het hyaluronzuur ampul.’

Schoonheidsspecialiste Géke Klooster van Bodyline Amsterdam kwam het merk voor het eerst vijf jaar geleden tegen op een beurs. ‘Ik werd aangetrokken tot de uitstraling, en getriggerd door de duurzame filosofie. De formuleringen zijn erg mooi en een goede aanvulling in mijn behandel- en productaanbod.’

Frissere huid en heerlijke wellness beleving

‘Wij doen veel peelings. Onze clientèle heeft vaak al een wat oudere huid. Met Alissi Brontë kunnen we de huid verbeteren met een unieke wellness beleving erbij. We zien de huid er echt mee opfrissen, de uitstraling wordt energieker. Bovendien geeft Alissi Brontë hele trouwe klanten. Als ze eenmaal Alissi Brontë gebruiken willen ze nooit meer iets anders.

Mijn favoriete producten zijn de Diamond Gold Pearl cream met diamant en parelpoeder, oligopeptiden en glycoproteinen, de Gold Foam reiniging en de Gold Nutriv lotion.’

 

Ook schoonheidsspecialiste Tina Sietsma van Tina’s schoonheidssalon uit Sittard viel in eerste instantie voor de look & feel van het merk.

‘Na verschillende trainingen en een werkbezoek aan Alissi Brontë in Spanje was ik helemaal overtuigd van de kwaliteiten van dit mooie merk!

Jeugdige uitstraling

‘Op het gebied van anti-aging behalen we hele mooie resultaten: na een behandelingvoelt de huid zacht en heeft weer een frisse en jeugdige uitstraling. Uiteraard is het belangrijk om het gebruik van de producten thuis voort te zetten voor een optimaal resultaat.

Mijn favoriete product is Le Corps d’Or, een heerlijke body lotion op basis van goud, pure verwennerij…….’

Ook BeautyJournaal’s Monique heeft inmiddels twee favorieten op haar badkamerplankje neergezet in de eregalerij:

‘Net zoals Marijke, het Hidroxy serum voor de nacht, een pittig vriendinnetje voor de nacht dat de celstimulatie echt even aanzet, en de Polyvitaminic Cream waarin maar liefst acht verschillende vitaminen naast mineralen zijn opgenomen.

Een zachte silicoonvrije crème (ja, je moet hem even de tijd geven in te laten trekken) die de hele dag heerlijk hydrateert, de huid een frisse glow geeft, en verklapt ze stiekem: je teint lijkt te egaliseren waardoor je je foundation op minimal make-updaten helemaal achterwege kan laten. Mooi hoor!

Informatie

Lees ook