Guerlain, La Roche Posay, Alessandro, MAC, Institut Esthederm, Marc Inbane…

08:50 - 05:18
luistertijd 08:50 - leestijd 05:18

BeautyJournaal testpanel favorieten mei 2018

De maand mei bevatte gelukkig veel mooie en zonnige dagen. En dat zie terug in de favorieten van het testpanel. Lees snel verder.

Schoonheidsspecialiste Esther: Alessandro Pedix Feet Heel Rescue Balm

Nu het alweer een aantal weken mooi weer is, draag ik het liefste slippertjes of sandaaltjes. Ik ga elke 5 weken naar de pedicure om mijn voeten te laten verzorgen en overtollig eelt te laten verwijderen. Maar door het lopen op open schoenen worden mijn hielen gemakkelijk droog en ruw. Eelt bouwt zich gemakkelijk en snel op, waardoor het zelfs pijnlijk wordt. Alessandro Heel Rescue Balm uit de Pedix Feet collectie is dan een echte aanrader.

Het is een wat vettere crème verrijkt met Marina Vital Complex (voedingsstoffen uit de spirulina-alg) en zit vol met proteïne, aminozuren en vitamines en regenereert droge en gebarsten huid. Verder bevat de crème shea butter, allantoïne en tea tree olie, zodat de huid intensief gevoed wordt. Resultaat merk je al na een paar keer gebruik, de hielen worden zien- en voelbaar zachter.

SHOP HIER ONLINE

 

Uitgever Monique: Aurora Dionis Aloe Vera gel en oil serum

Toen ik dit voorjaar jureerde voor de Allergy Awards maakte ik kennis met de hele zuivere producten van de Italiaanse, in Nederland woonachtige schoonheidsspecialiste Aurora Dionis, op basis van aloe vera gel. Zo zuiver dat ze ook genomineerd waren voor deze mooie award, waarbij een chemicus je echt vraagt om je dossiers te overhandigen om de oorsprong van je grondstoffen te checken. Alleen wat zuiver is komt door de ballotage heen!

Wat een mooie producten. Aan de verpakking zou nog iets gedaan kunnen worden, en verwacht geen parfumluchtje. Dit is zuiver wat het is, en het is zo fijn voor je huid. Onmiddellijk en langdurig hydraterend, kalmerend, verzachterend. Heerlijk als basis in de zomer: de gel en daaroverheen je zonnebrand product, maar nog liever de gel en dan het olieserum en dan een mineraal filter. Zo doe ik het. Ook voor de nacht is het een must-have! Love Aurora…

SHOP HIER ONLINE

 

Make-up artist Lydia: Sisley Phyto Lip Twist Mat

Een lippenbalsem met de intense kleur van een lippenstift en een mooie matte finish. Mijn absoluut favoriete lipstick sinds enkele weken. En dan vooral de fuchsia roze kleur kiss.

Ik heb onlangs 2 weken door Japan gereisd en alleen een vleugje mascara en deze Lip Twist gebruikt. Je kunt er – dankzij de afgeschuinde punt – heel precies je lipcontour mee omtrekken en verder invullen. Het product geeft veel en makkelijk pigment af op de lippen. Mooi mat, maar niet droog. De Lip Twist voelt juist fluweelzacht en verzorgend aan. Mijn lippen drogen niet uit en de kleur blijft heel goed zitten. Makkelijk bij te werken, dus stop er altijd eentje in je tas voor onderweg.

SHOP HIER ONLINE

 

Schoonheidsspecialiste Su: Marc Inbane Perle de Soleil tanning drops

De maand mei was een heerlijk zomermaand. Iedereen om me heen kleurt mooi bij. Weg met de grauwe tint en heerlijke zomerkleurtjes creëren. Maar dat houdt ook in goed SPF aanbrengen ter voorkoming van pigmentvorming. Ondanks de hoge bescherming en schaduw wordt mijn body wel mooi bruin, alleen blijft mijn gezicht een beetje achter.

Nu heb ik de ideale oplossing voor gevonden. Iedereen kent Marc Inbane Spray, maar nu heeft het merk de Perle de Soleil drops op de markt gebracht. Je las hierover onlangs al meer op BeautyJournaal.

Dit handige pompsysteem doseert makkelijk druppels en die mag je mengen met je dagcrème. Twee druppels zijn voldoende om mij net een mooie glow te geven. En de kleur blijft drie dagen mooi zichtbaar. Dus ik zeg: Let the summer begin!

SHOP HIER ONLINE

 

Huidtherapeute Judith: La Roche Posay Anthelios

De maand mei was er een met anti-zonnebrandcrème. Wat hebben we het getroffen met het weer!
Momenteel gebruik ik een dagcrème zonder Sun Protection Factor (SPF), maar een goede bescherming met deze zonnige dagen is een must! De anti-zonnebrand gezichtsmist van La Roche Posay is een spray met een zeer hoge UVA en UVB beschermingsfactor, factor 50+.

Deze spray is perfect om over je dagcrème te sprayen en is zelfs geschikt over make-up. De spray heeft een handig formaat voor in je tas, waardoor deze gemakkelijk meegenomen kan worden om gedurende de dag opnieuw bescherming aan te brengen.

De spray geeft tevens een fris verkoelend gevoel op warme dagen, is niet vet, glimt niet, ruikt prettig en trekt snel in. Geen minpunt te ontdekken.

SHOP HIER ONLINE

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Institut Esthederm Adaptasun Face

Institut Esthederm lanceerde in de jaren zeventig al haar eerste zonneproducten met een geheel nieuwe filosofie: De beste bescherming tegen de zon is de natuurlijke bruining van de huid, dus in plaats van de zon volledig tegen te houden, werkt Esthederm juist van binnenuit door de UV-stralen op de juiste manier te verwerken.

Omdat mijn huid vrij blank is en snel kan verbranden heb ik uit voorzorg de hoogste bescherming gekozen. Esthederm werkt niet met de gebruikelijke SPF aanduiding, maar ze houden rekening met de gevoeligheid van de huid, de UV-index (de sterkte van de zon op een bepaalde plaats op een bepaald ogenblik) en de specifieke noden van elke huid.

De zonnecrème bevat minerale reflectoren en organische filters, dus geen chemische filters. Ook biedt de crème bescherming tegen huidveroudering en is geschikt voor de meest gevoelige huid, denk aan overgevoeligheid, zonneallergie, blaasjes en jeuk door de zon. En het mooiste van alles is dat het mijn bruine tint extra boost! De crème gebruik ik al de hele maand mei als dagverzorging en ik kan zeggen dat niet alleen mijn huid mooi egaal bruint, ook mijn huidconditie is
erg verbeterd. En de geur is op en top zomer, erg verslavend!!

SHOP HIER ONLINE

 

Make-uptester Dian: MAC Prep + Prime Fix+ Mattifying Primer

Over het algemeen hebben we in mei redelijk veel warme dagen gehad. Met dat lekkere weer draag ik het liefst geen foundation. Maar rondlopen met een glanzend gezicht wil ik ook graag vermijden! Sinds kort maak ik gebruik van de MAC Prep + Prime Fix+ Mattifying Primer. Ik breng deze primer en setting spray over mijn matterende poeder aan om zo een extra matte effect te creëren.

Ik was al bekend met de normale Fix+, maar toen deze matte variant (ideaal voor de vette huid) geïntroduceerd werd, was ik toch erg benieuwd naar de werking hiervan. Het verbaasde mij dat een setting spray daadwerkelijk een matte effect kan achterlaten op de huid.

Naast een mooie egale finish geeft dit product ook nog de nodige hydratatie aan mijn huid. De spray is enorm fijn, het product wordt netjes verdeeld over mijn gezicht en voelt erg verfrissend aan. Daarnaast blijft mijn make-up de hele dag goed op zijn plek zitten! Ik hou van een matte finish en daarom zal ik deze matte variant ook verkiezen boven de normale Fix+.

SHOP HIER ONLINE

 

Bureaucoordinator Corine: Guerlain Lingerie de Peau Aqua Nude Foundation

Net als Dian ga ik niet graag met een glimmend gezicht over straat, maar heeft een dekkende en volle foundation in de zomer ook niet meteen mijn voorkeur. Een mooie gulden middenweg heb ik afgelopen maand gevonden in de nieuwe Lingerie de Peau Aqua Nude van Guerlain. Een mooie fluide, ja zelfs waterlichte foundation die zijn naam eer aandoet.

De formule geeft je huid net dat vleugje kleur, het felbegeerde ‘nude skin effect’, en bevat daarnaast ook nog eens een SPF 20. Door toevoeging van thermaal water geeft deze foundation net dat kleine beetje extra hydratatie, dat veel andere foundations ontberen. Aanbrengen met je vingers voor een lichte dekking, of met een beauty blender voor een iets voller resultaat.

Guerlain Aqua Nude

Lingerie de Peau Aqua Nude Foundation zit in een handzame verpakking van 30 ml, die makkelijk in je tas past. Voor even snel bijwerken onderweg is daarnaast de cushion variant een uitkomst. Het is de afgelopen maand een onmisbaar duo voor mij geworden.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook