Mijn favoriete huidolie is absoluut allergievrij

02:53 - 01:43
luistertijd 02:53 - leestijd 01:43

Squalan van Leslie en Monique verdient de prijs

Gisteren werden in Amsterdam de AllergyAwards uitgereikt, een initiatief van de Deense organisatie Allergy Certified, die als doel heeft keurmerken te verstrekken aan merken die gegarandeerd vrij zijn van irriterende, allergieopwekkende stoffen.

Squalan werkt met zuivere olie uit suikerriet

Het Nederlandse merk Squalan won een award in de category Consumer Products, waarvoor consumenten via de website van AllergyAward konden stemmen.

Ik ben persoonlijk al enkele jaren fan van dit product, lees hier meer. 

Ik ben dan ook superblij voor Leslie van der Meijden en Monique Hugen dat ze deze prijs gewonnen hebben. Hun Squalan producten zijn ongelofelijk zuiver. De facial oil bevat ook echt alleen gezuiverde squalaan olie uit rietsuiker.

Strenge controle op oorsprong grondstoffen

AllergyCertified voert strenge controles uit op producten, ze checkt niet alleen de INCI lijsten maar vraagt ook de dossiers op, en wil exact weten wat de oorsprong van de grondstoffen is, om er zeker van te zijn dat de stoffen niet vervuild zijn.

In Zuid-Korea neemt men het niet zo nauw

Dit schijnt nog erg veel voor te komen, met name in het Verre Oosten neemt men het niet zo nauw, met de zuiverheid van grondstoffen, zo vernam ik gister tijdens de uitreiking ook van dermatoloog Folkert Blok. Ook die gehypte producten uit Zuid-Korea blijken regelmatig vervuild te zijn met zware metalen en dierlijke stoffen van onduidelijke oorsprong.

Winnaars AllergyAward

Al deze producten wonnen gisteren een prijs. Omdat het een Deense prijs is van origine, zitten er vooral Deense prijswinnaars bij. Maar de organisatie is druk bezig om het keurmerk Europees uit te rollen, en zelfs buiten Europa.

Het was dit jaar voor de vierde keer dat de award wordt uitgereikt. Ditmaal in Nederland omdat de organisatie veel interesse ziet van merken hier voor het keurmerk.

De jury bestond uit bloggers, huidexperts en journalisten uit Nederland, Denemarken en Engeland. Ik zat zelf ook in de jury.

Volgend jaar vind de awarduitreiking plaats in Malmo, Zweden op 8 april 2019.

 

Wil jij voor je bedrijf meer weten over cosmeticatrends? Heb je hulp nodig je communicatiestrategie te bepalen? BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom is al 24 jaar journalist en kan als consultant het verschil maken voor je propositie. Mail haar op info@beautyjournaal.nl

Lees ook