Twee complementaire producten met een mooi effect, en veilig!

07:04 - 04:14
luistertijd 07:04 - leestijd 04:14

Ik heb een match met het natuurlijke, plantaardige huidverzorgingsmerk Mádara. Enkele jaren geleden ontmoette ik een van de oprichtsters Lotte tijdens een bijeenkomst in Nederland waar ze zo vol trots vertelde over hoe sap van berkenbast op zorgvuldige wijze wordt opgevangen in speciale berkenbossen en wordt verwerkt in haar cosmetica.

Recent was ik nog aangenaam verrast over een nieuwe oogcrème van Mádara die daadwerkelijk je donkere kringen effectief verdoezelt en de huid mooi en urenlang gehydrateerd houdt.

 

CC cream spf 15 + Suncare spf 30 = your bff!
Ditmaal verkende ik een nieuw spf setje: een suncareproduct voor het gezicht met spf 30 en een gekleurde dagcrème met spf 15, een CC product. Ik verklap het meteen maar; ik ben fan!

Shop hier online

 

De onzekerheden over veiligheid van zonnefilters
Zonnefilters hebben de laatste jaren flink onder vuur gelegen vanwege de kwetsbaarheid van de zg. synthetische filters die het zonlicht absorberen en niet altijd even stabiel zijn gebleken, waardoor ze minder goed werken dan je zou willen.

Inmiddels zijn er wel uitstekende filters te vinden, maar toen daar nog eens overheen kwam dat bijv. octrylene een hormoonverstorende werking heeft en verbannen moest worden uit producten, word je toch wel extra waakzaam. Synthetische filters hebben ook een hogere irritatiegraad voor de huid.

De betrouwbaarheid van minerale filters
Minerale filters zijn het meest geliefd om hun veiligheid en werkzaamheid. Echter gaven ze altijd een te witte waas op de huid, maar dat zien we steeds minder gelukkig. En Mádara geeft dit gegarandeerd niet!

GEEN witte waas

De minerale deeltjes kunnen voldoende klein gemaakt worden (zonder nano-klein te hoeven worden) waardoor het transparante effect vergroot is en bovendien kan er een heel mooi huidkleurig pigment aan toegevoegd worden voor extra teint-verfraaiing.

Mádara heeft vijf jaar gesleuteld aan haar formulering en brengt nu de perfecte minerale & plantaardige zonverzorgende producten uit, die GEEN witte waas geven.

Shop hier online

 

Zinkoxide
Minerale filters kunnen zowel goed UVA als  UVB straling filteren. Ze doen dat door reflectie van het zonlicht. Ze vallen niet uiteen na een paar uur zoals synthetische filters.

Mádara maakt gebruik van zinkoxide als mineraal filter en vult dit aan met een krachtig antioxidant: plantstamcellen uit de Noordelijke Drakenkop. Verder zit er hyaluronzuur in, frambozenzaadolie en vitamine C en E.

Kachtige antioxidant cocktail
In de CC cream zit ook een anti-vervuilingscocktail (tegen de inwerking van luchtverontreiniging)  van onder andere groene theeblad en druivenpit extract en eikschors. Mádara claimt dat het complex 18x krachtiger antioxidant werking heeft. Het complex gaat onder meer pigmentvlekken tegen, een typisch verschijnsel van luchtverontreiniging.

Shop hier online

 

Mádara Plant Stemcell Age-Defying Sunscreen spf 30 Face

 

Claims:

 • hoge bescherming tegen zowel UVA – als UVB-straling
 • anti-pollution cocktail
 • licht getinte textuur die onzichtbaar mengt met de huid
 • respectvol voor de natuurlijke huidflora
 • hydraterend
 • voorkomt pigmentvlekken en volumeverlies
 • geschikt voor alle huidtypen
Shop hier online

 

Wat vind ik ervan?
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een hele fijne zonnecrème vindt. Omdat het subtiel getint is, is hij mooi als een finishing touch over je dagverzorging heen, maar hij matcht ook uitstekend over de CC cream heen, danwel een gewone foundation.

Ik heb het product uitgetest bij normaal woon-werkverkeer op de fiets in de zon, in Monaco tijdens een uurtje hier en daar op het strand tussen de congressen door en aan zee tijdens de wandelingen.

Het huidgevoel is heerlijk
Mijn huid blijft zacht en soepel aanvoelen, de hydratatie is goed. Omdat het nog voorjaar is, heb ik een zonkracht tussen de 2 en 5 meegemaakt en in Monaco een 5. Ik ben voldoende beschermd geweest. Mocht de zonkracht sterker worden, adviseer ik wel om om de drie uur even bij te smeren, maar dat gaat prima met dit licht make-up achtige product. Het bouwt niet ‘cakey’ op.

Ik zou wel willen dat de tube groter was. Hoewel 40 ml voor een gezichtsproduct voldoende is, gebruik ik hem over een hele dag heen toch zo’n drie keer, en dan gaat het hard. Het Age-Defying Sunscreen spf 30 is een blijvertje in mijn stash. Zodra ik automatisch een product opnieuw pak, dan weet ik dat het goed zit!

Shop hier online

 

Madara Hyaluronic anti-pollution CC cream spf 15

Een hybride verzorging en bescherming die je huid hydrateert, kleur geeft egaliseert en beschermt tegen uv-straling.

Claims:

 • verkrijgbaar in twee tinten: light en medium (ik gebruik medium)
 • corrigeert een ongelijkmatige teint met gematigde donkere en lichte vlekken, roodheid
 • geeft de huid een subtiele, stralende teint
 • beschermt tegen externe verouderingsinvloeden
 • bevat een breedspectrum UVA en UVB filter
 • biedt langdurige hydratatie en geschikt voor alle huidtypen
Shop hier online

 

Wat vind ik ervan?
Ik ben een groot fan van de zg. gekleurde dagcrèmes. Het scheelt niet alleen veel tijd, ik vind de subtiele kleur vaak ook erg mooi. Ook in dit geval. De Light is de te licht, de Medium is perfect. Ik kan 1 laagje maar ook twee laagjes aanbrengen, en dan nog de spf 30 er overheen, geen probleem. Het effect op mijn huid blijft super mooi.

Ik heb het product ook in een avond make-up uitgeprobeerd en er nog shaping poeders overheen gebruikt. Het blijft perfect zitten.

In dit geval vind ik de kleine tube handig om mee te nemen in mijn tas, echter, een groter formaat zou fijn zijn, want als je fan bent, wil je niet dat je product te snel opraakt! Neemt niet weg: het is zuinig in gebruik.

Ik zeg: hebben!! (allebei…..;-)

Shop hier online

 

Wil jij voor je bedrijf meer weten over cosmeticatrends? Heb je hulp nodig je communicatiestrategie te bepalen? BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom is al 24 jaar journalist en kan als consultant het verschil maken voor je propositie. Mail haar op info@beautyjournaal.nl

Lees ook