De kracht van vitaminen en pure plantaardige werkstoffen

07:13 - 04:19
luistertijd 07:13 - leestijd 04:19

Nimue expert Ahmet: “Nimue is superfood voor de huid”

Eerder kon je op BeautyJournaal al lezen dat het huidverbeterende skin care merk Nimue aromatherapie met biotechnologie verbindt voor schitterende en blijvende resultaten. Ook de kracht van planten en gewassen – en dan vooral de vitaminen die je daarin aantreft – wordt aangewend bij het formuleren van producten. In dit artikel gaat Corine in gesprek met Ahmet Turkkani, Nimue expert en trainer bij Dermaesthetics in Bussum. Ahmet: “Nimue is superfood voor de huid.”

Nimue expert Ahmet Turkkani, van Dermaesthetics in Bussum.

Even terug in de tijd

Om de visie van Nimue op vitaminen in skin care goed te begrijpen, is het nodig om terug te gaan in de tijd. Naar het jaar 1994 om precies te zijn, wanneer een vooraanstaand dermatoloog en plastisch chirurg besluiten hun kennis en kunde te bundelen en samen Nimue op te richten. Ahmet vertelt: “In die periode kwamen de fillers in vrij rap tempo opzetten, maar tegelijkertijd ook allerlei allergieën voor skin care. De oprichters van Nimue besloten om hier op in te spelen en skin care te ontwikkelen die aansloot op de huidbehoefte van de consument op dat moment. Dus gericht op huidverbetering, te combineren met cosmetische behandeling en tegelijkertijd zonder irriterende stoffen.”

Meer weten over dit topmerk?

Een overzichtelijk productassortiment

De missie was om producten te ontwikkelen voor deze doelgroepen. Ahmet: “Dit resulteerde in een overzichtelijk productassortiment dat bestond uit slechts zeven producten, enkel voor professioneel gebruik in Zuid-Afrika.”

Hoewel de zeven producten stuk voor stuk zeer effectief waren en je duidelijk de visie van zowel de plastisch chirurg als de dermatoloog in de producten terug vond, kwam het jonge merk Nimue op dat moment nog niet goed van de grond. Vier jaar later werd Nimue overgenomen door een investeerder, die het merk heeft uitgebouwd: meer producten, ook voor de retail, met een kloppend concept, het inmiddels wereldberoemde huidclassificatieconcept. Ahmet: “Vanaf dat moment ging het als een trein en al snel was Nimue het internationaal gerenommeerde merk, zoals we dat vandaag de dag kennen.”

Vitamine A en C niet weg te denken uit de producten van Nimue

Vitaminen spelen een belangrijke rol in de skin care producten van Nimue. Het verhaal daarachter is al even interessant als opmerkelijk.

Ahmet: “De plastisch chirurg was absoluut in love met vitamine A als werkstof voor skin care. Vooral tretinoine, vanwege het schitterende effect op rimpels. De dermatoloog was daarentegen juist overtuigd dat celontsteking de boosdoener was van verreweg de meeste huidproblemen en zocht de oplossing daarvoor bij antioxidanten. Deze oplossing vond hij in de stabiele variant van vitamine C, te weten Ascorbinezuur.”

Op basis van bovenstaande zal het je niet verbazen dat je vandaag de dag in bijna alle producten van Nimue vitamine A en C aantreft. Ahmet: “Dit geeft een schitterend gecombineerd effect. De producten werken zowel verjongend als probleemoplossend en herstellend.”

Tel daar nog eens vitamine E bij op

Helaas had de love story van de plastisch chirurg en de dermatoloog geen happy ending. Ahmet: “Uiteindelijk ontstond er onenigheid: de een wilde een hogere dosering vitamine A, de ander wilde juist meer vitamine C. Dit verschil van inzicht resulteerde erin dat de twee experts uit elkaar zijn gegaan. De plastisch chirurg is nu niet meer in beeld en Nimue is verder gegaan met de dermatoloog. Deze bleef de producten van Nimue optimaliseren, waarbij hij de oplossing nog steeds in vitaminen zocht.”

Al snel werd daarom ook vitamine E toegevoegd aan veel producten, aangezien deze vitamine sterk celbeschermend werkt en oxidatieve schade tegen gaat.

Nimue behandelingen juist gebaseerd op zuren

Op basis van bovenstaande zou je verwachten dat Nimue ook vitaminen inzet in de salon. Opvallend genoeg zijn de salonbehandelingen van Nimue voornamelijk gebaseerd op zuren. Ahmet legt uit: “Zie de salonbehandeling als de grote opknapbeurt voor je huid, de producten voor thuisgebruik als het bijhouden en verbeteren van de resultaten. Opknappen doe je met zuren, bijhouden en verbeteren met vitaminen.”

 

Superfood voor je huid

Maar welke werkstoffen selecteer je eigenlijk als je een skin care product wilt ontwikkelen dat een ware vitaminebom is voor de huid? Ahmet legt uit: “Als je kijkt naar de werkstoffen in de producten van Nimue, dan tref je veel planten en gewassen aan. Dit is namelijk superfood voor je huid. En vooral de zaadjes, want deze bevatten het pure DNA van een plant of gewas.”

Of anders geformuleerd: De echte werking van een plant of gewas zit dus altijd in de zaadjes, niet in de blaadjes of bloemetjes. Dit is ook wel logisch, wanneer je je realiseert dat een zaadje uiteindelijk uitgroeit tot een volledige nieuwe plant of bloem. Door de zaadjes te gebruiken, zorgt Nimue ervoor dat de plantaardige eigenschappen zo geconcentreerd mogelijk in de producten worden verwerkt.

Ahmet’s favoriet: Multi-Rejuvenating Serum

Ahmet zijn favoriete superfood voor de huid van Nimue is het Multi-Rejuvenating Serum. Ahmet: “Dit serum bevat watermeloenextract, dat uit de pitten van de watermeloen wordt gehaald. Als je een watermeloen goed bekijkt, dan lijkt hij eigenlijk treffend veel op onze huidcellen. Een harde buitenkant met water binnenin. In dat water ‘zwemmen’ vervolgens de pitjes, die het DNA van de watermeloen bevatten.”

Nog een leuk weetje: Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je watermeloenpitten nuttigt (eerst het harde schilletje kapotbijten), je DNA-beschadiging tegen kunt gaan. Ahmet: “Mensen die regelmatig watermeloen eten, hebben over het algemeen veel minder last van huidproblemen, zoals zonneallergie en psoriasis.”

Het Multi-Rejuvenating Serum verstevigt, verzacht en laat de huid stralen. Daarnaast vermindert het fijne lijntjes en rimpels en voorkomt het een vale en vermoeide huid. Ahmet: “Het zal je na het lezen van dit artikel niet verbazen dat het Multi-Rejuvenating Serum, naast peptiden, een hoge concentratie vitamine A en C bevat. Ook dit is een ware superfood voor je huid!”

Tot slot nog een eetbare superfood die (ook) wonderen doet voor je huid…

 

Meer weten over dit topmerk?

 

Dit artikel is onderdeel van het Brands We Love dossier van Nimue.

Lees ook