Een lesje in zonnekracht en goed smeren - met korting

04:57 - 02:58
luistertijd 04:57 - leestijd 02:58

Paula Begoun van Paula’s Choice geeft tips voor veilig zonnen + shop!

Paula Begoun van Paula’s Choice: “Veel mensen denken dat ze zich alleen hoeven te beschermen tegen UVstraling als de zon schijnt. Dit is een misvatting: UV-straling beïnvloedt je huid 365 dagen per jaar en dus ook in de winter.”

Waarom SPF?

UV-straling is er altijd wanneer het dag is. Daglicht bevat UVA- en UVB-straling, en beide zijn schadelijk voor je huid. UVB-straling laat je huid verbranden en veroorzaakt roodheid. De SPF factor (Sun Protection Factor) zegt iets over de bescherming tegen UVB-stralen en hoe lang je in de zon kan blijven voordat je huid verbrandt. UVA-straling dringt dieper door in de huid en zorgt voor aanmaak van pigment, maar is ook verantwoordelijk voor huidveroudering.

Shop Paula’s Choice zonproducten met korting

 

Het UV-zonlicht neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Warmte heeft geen invloed: op een koele zonnige dag kan de zonkracht even sterk of sterker zijn dan op een warme dag. Paula: “Even cloudy days are ultra violent.”

Bekijk ook het volgende filmpje, waarin Paula je uitlegt waarom je iedere dag van het jaar een goede zonbeschermer moet gebruiken.

Shop Paula’s Choice zonproducten met korting

 

Huidveroudering

Schadelijke zonnestralen zijn de belangrijkste oorzaak van tekenen van huidveroudering, zoals bruine vlekjes, rimpels en een doffe huid. Schadelijke zonnestralen kunnen zelfs leiden tot huidkanker. Wist je dat UV-straling door ramen heen gaat en zelfs op bewolkte, mistige en regenachtige dagen schadelijk is voor je huid?

In de schaduw zitten of een zonnehoed dragen beschermt maar gedeeltelijk. Oppervlakten zoals water, zand, beton, gras, sneeuw en ijs reflecteren zonnestralen op je huid, waardoor je een grotere dosis straling krijgt. Bescherm je huid daarom iedere dag optimaal tegen schadelijke UV-stralen.

Mineraal of synthetisch?

Synthetische zonnefilters absorberen de UV-straling in je huid. Deze zonnefilters kunnen hun werk het beste doen als ze in je huid zijn getrokken, dus daarom is het verstandig om ze tenminste 20 minuten voordat je naar buiten gaat aan te brengen. Vaak hebben producten met een synthetische zonnefilter een lichtgewicht textuur, waardoor ze geschikt zijn voor een gecombineerde tot vette huid die snel last heeft van puistjes.

Minerale zonnefilters hebben een natuurlijke oorsprong. Deze zonnefilters reflecteren uv-straling als een soort spiegel. Ze werken direct na aanbrengen op de huid, dus je kunt meteen naar buiten! Producten met een minerale zonnefilter zijn het meest geschikt als je een gevoelige huid hebt.

Shop Paula’s Choice zonproducten met korting

 

De Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense is een lichtgewichte en niet-vette zonbeschermer voor je gezicht die gegarandeerd geen glim achterlaat en mooi matteert.

Hoe gebruik je een product met zonnefilter?

Lees ook dit artikel waarin in Paula’s Choice expert Fleur van Norden nog meer tips geeft.

Zonbeschermer en huidverzorger bomvol antioxidanten tegelijk. Deze SunCare Extra Care Non-Greasy Sunscreen voor lichaam en gezicht laat geen vettig laagje achter en geeft bovendien geen vlekken op je kleding.

Op de website van Paula’s Choice vind je het uitgebreide aanbod van zonbeschermers en kies je het product dat het beste bij jouw huid past. Je shopt alle producten met SPF nu bovendien nu met 15% korting.

Shop Paula’s Choice zonproducten met korting

 

Lees ook