Masterclass Dermatologie op HBO niveau!

03:11 - 01:54
luistertijd 03:11 - leestijd 01:54

Vorig jaar schreven we al eens over de opleiding Medisch Schoonheidsspecialiste en vroegen we ons af waarin deze zich onderscheid van de reguliere opleiding tot Schoonheidsspecialiste en of er een overlap is met hetgeen de huidtherapeuten doen. Onze redacteur Corine struikelde vooral over het woord ‘medisch’ in de terminologie, omdat ook deze opleiding een normale schoonheidsspecialiste-opleiding is hetzij met een toevoeging: meer aandacht voor medische huidissues, en een veertigtal dermatologen die zich over het curriculum van deze opleiding hebben gebogen.

Nu is er nieuws! De opleiding Medisch schoonheidsspecialist (nu ook wel Masterclass Dermatologie genoemd) is vanaf maart 2018 geaccrediteerd door de SNRO en geregistreerd als hbo-conform geaccrediteerde opleiding. “Dit kwaliteitskeurmerk is een waarborg voor het niveau en de professionaliteit van onze opleiding,” laat Carla Uppelschoten, de directeur van U-Consultancy, het opleidingsinstituut, weten.

“De opleiding Medisch Schoonheidsspecialist werd door U-Consultancy zes jaar geleden ontwikkeld, vanuit de visie om schoonheidsspecialisten meer kennis over de huid bij te brengen. De Medisch Schoonheidsspecialist is onafhankelijk opgeleid door dermatologen volgens de medische richtlijnen die ook worden gebruikt door medisch specialisten en huisartsen en heeft een belangrijke signaalfunctie bij verschillende huidaandoeningen.

“Door een huidaandoening in een vroeg stadium te herkennen, kan er op professionele wijze worden behandeld of doorverwijzen naar een arts. Daarnaast kan een Medisch Schoonheidsspecialist diverse specialistische huidbehandelingen toepassen, waaronder acné, overbeharing en camouflage en verantwoorde productkeuzes maken.

“Bovendien wordt de Medisch Schoonheidsspecialist opgeleid op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten en is getraind om te werken met specialistische apparatuur. Dat de opleiding nu HBO-conform is geaccrediteerd door de SNRO is heel goed nieuws voor alle schoonheidsspecialisten die hun vak op een hoger niveau willen uitoefenen”, vertelt Uppelschoten.

Wat is het SNRO?

Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in het particulier onderwijs, met een ruime ervaring in de integrale en complementaire gezondheidszorg. Het SNRO-keurmerk is een herkenbare kwaliteitsgarantie.

Voor wie is deze Masterclass Dermatologie bedoeld?

De opleiding Medisch schoonheidsspecialist/Masterclass Dermatologie is bedoeld voor schoonheidsspecialisten die zich verder willen specialiseren in hun vakgebied. De Masterclass bestaat uit 18 modules en is een uniek programma op het gebied van dermatologie waar alle belangrijke aspecten van de huid aan de orde komen.

De verschillende modules zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en gaan in op zowel de theorie als de praktijk. Bij voldoende resultaat van alle modules en het behalen van de examens ontvangt de cursist het Diploma ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’.

Iedere Medisch Schoonheidsspecialist staat geregistreerd op www.medisch-schoonheidsspecialist.nl. Meer informatie is te vinden via de website van U-Consultancy.

 

Lees ook:

Ingekomen mededeling: Vandaag, 27 maart 2018 wordt juist bekend gemaakt dat de HBO opleiding Beauty & Skincare er vooropig nog niet komt, omdat ANBOS, de beroepsvereniging voor schoonheidsspecialisten de subsidie niet op tijd rond heeft kunnen krijgen. Lees hier meer.

Lees ook