Een steviger huid en fijnere huidstructuur!

10:18 - 06:11
luistertijd 10:18 - leestijd 06:11

Beauté over Venus Concept: Resultaat is waar we het voor doen

Eerder deelden huidprofessionals Annemiek van Aken en Karin Manders al hun enthousiasme over Icoone® en Venus Concept behandelingen voor contourverbetering en gezichtshuidverstrakking met je en gaven ze je een kijkje in de keuken van hun salon.

Vandaag vertelt Michael van Beauté Huidinstituut welke mooie resultaten hij met het Venus Concept bereikt.

Michael, van huidinstituut Beaute in Grave

Passie voor de huid

In 1979 opende mijn wijlen schoonmoeder Bea van Schijndel in Nijmegen Beauté Huidinstituut vanuit een kamer in haar woning. Ze was van jongs af aan al geïnspireerd door de huid. Deze passie heeft ze overgedragen op zowel haar zoon Vincent, als op mij.

Ik was op dat moment nog student geneeskunde, maar dankzij een cursus Passage Massage van Pascaud ben ik het bedrijf ingerold. Ik ging mij binnen het instituut steeds meer specialiseren met behandelingen zoals lipolyse, verwijderen van huidoneffenheden etc.

In 2016 wonnen wij de Beauty Award voor Beste Beautysalon tot en met drie medewerkers. We werken inmiddels vanuit een prachtig, statig herenhuis in Grave bij Nijmegen.

Esmee, Michael en Vincent.

Natuurlijke huidverbetering

Beauté Huidinstituut staat voor natuurlijke huidverbetering en verjonging. Dit houdt in dat wij geen gebruik maken van fillers, botox of operatieve ingrepen.

Prachtige resultaten voor gezicht met fractional radiofrequentie

Wij waren al heel lang opzoek naar voornamelijk een behandeling van rimpels op de bovenlip en het behandelen van diepere acnelittekens. De bovenlip is een zone waar veel vrouwen zich aan storen als daar lijntjes ontstaan. Je denkt dan al snel aam het behandelen van dit gebied met een filler, maar dat is maar tijdelijk.

Het mooie van het Venus Concept en in het bijzonder de Viva, Fractional radiofrequentie, is dat het resultaat voor een hele lange periode is en vooral natuurlijk.

Als medicus ben ik van nature sceptisch

Als medicus ben ik altijd sceptisch over claims die worden neergelegd door ontwikkelaars van apparatuur.
Wat voor mij heel belangrijk is, is dat de claims wetenschappelijk onderbouwd zijn.

FDA approval voor Venus Viva

Venus Concept is een Canadese firma die nauw samenwerkt met de Universiteit van Toronto. Alle technieken en effecten van de apparatuur zijn wetenschappelijk bewezen en gepubliceerd. De Venus Viva heeft bijvoorbeeld als een van de weinige apparaten zowel een FDA (Amerikaanse Warenautoriteit) als FDA Medical Approval. Vooral die laatste certificering krijg je als apparaat niet zomaar.

Uiteindelijk zijn wij in september 2017 gestart met zowel de Venus Viva als de Venus Collageen Plus.
 Bekijk ook het volgende filmpje:

“Delivering the promise”

Eerlijk en realistisch naar jezelf en de klant toe zijn, vind ik het allerbelangrijkste. Natuurlijk willen we het hoogste haalbare en daar streef ik ook naar, maar zoals ik meestal zeg: “Ik kan niet toveren, maar ik kan wel veel.”
 Het mooie aan het Venus Concept is dat je de realistische verwachtingen naar de klant toe ook daadwerkelijk waar kunt maken. De slogan klopt echt: “Delivering the promise.”

Wat doet de Venus Viva nu precies?

Venus Viva heeft twee verschillende behandelstukken: De MP2 Diamond Polar en Fractional RF.

Dit doet de MP2 kop: Huidverstrakking door collageenstimulatie

Om met de MP2 te beginnen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van multipolaire radiofrequentie en magnetische pulsen. Nu zijn er meerdere huidverstrakkende apparaten die werken met radiofrequentie. Ze maken de huidlagen warm.

Maar wat het echt uniek maakt is de combinatie van multipolaire radiofrequentie met magnetische pulsen. Normaal gesproken wordt de huid met radiofrequentie opgewarmd; dit kan met mono- of bipolaire radiofrequentie.

Stolling van collageen

Door de verhitting van de huid stolt het collageen in de huid. Ik vergelijk dit vaak met het koken van een kippenei. In eerste instantie is het ei zacht van binnen, maar door verhitting stolt dit en wordt het hard. Dit gebeurt ook met een behandeling met radiofrequentie.

Prikkel de huid

Doordat het collageen stolt, krijgt het lichaam de prikkel om het “huidige” collageen te herstellen en verbeteren. Ook zie je een instant verstrakking doordat de collagene vezels “gestold” zijn.
 Echter ebt dit effect vaak binnen een aantal weken weg en je werkt alleen op het collageen dat al in de huid aanwezig is.

Met de multipolaire radiofrequentie wordt deze verhitting ook gecreëerd door middel van vier energiebronnen (elektrodes) die gecontroleerd, veilig en dieper dan menig ander apparaat de huid kunnen verwarmen.

Aangroei gezonde bloedvaatjes – mooiere teint!

De magnetische pulsen die ook uit ieder van deze energiebronnen komen zorgen ervoor dat de huid nieuwe gezonde bloedvaatjes laat aangroeien. De huid krijgt een mooiere teint en voeding. In het volgende filmpje zie je hoe dit in zijn werk gaat:

Meer collageen producerende fibroblasten

Het unieke van magnetische pulsen is dat het je lichaam instaat stelt om meer fibroblasten te gaan aanmaken. Een fibroblast is een cel die weer collageen aanmaakt. Vanaf je 27e jaar nemen die fibroblasten namelijk in rap tempo af.

Langdurige versteviging

Gemiddeld heb je rond je 50e jaar nog maar de helft van die fibroblasten over en kan dit nog lager zijn, wanneer je rookt, medicatie gebruikt, zonschade hebt opgelopen etc. Doordat je die collageen producerende cellen gaat vermeerderen in de huid, zorg je er ook voor dat er uiteindelijk meer collageen aangemaakt wordt in de huid.

Dit zorgt voor een langdurige verstrakking en versteviging van de huid. Natuurlijk komt dit niet meer op het niveau van toen je 27 was. Ook daar moet je wel realistisch in zijn naar je klant.

Een hotstone behandeling met een jongere huid als resultaat

Een groot voordeel van deze behandeling is dat het heel erg aangenaam aanvoelt. De meeste klanten omschrijven de behandeling als een hotstone behandeling, maar dan met een jongere huid als resultaat.

En dit doet de fractional radiofrequentie: verbetering huidoppervlak, minder oneffenheden

Doelgericht met snelle resultaten.
 Bij de Viva Fractional RF maken we gebruik van een speciaal ontwikkelde applicator met 160 pinnetjes erop. Deze pinnetjes worden tijdens de behandeling zachtjes iets in de huid gedrukt. De huid wordt hierbij niet doorboord. Dit zorgt ervoor dat ik op een gecontroleerde manier de oppervlakte van de huid “los” kan laten komen.

De Smartscan zorgt voor gedoseerd werken

De Smartscan technologie zorgt ervoor dat de energie met multipolaire radiofrequentie niet in één keer op de huid wordt vrijgegeven, maar gedoseerd. Dit zorgt voor een aangenamere ervaring en is minder heftig voor de huid.

‘Je beschadigt de huid gecontroleerd, zodat hij zich mooier herstelt’

Nadat de energie is vrijgegeven, gaat de huid een lichte verschilfering geven en wordt het huideigen herstelvermogen gestimuleerd.
 Door deze gecontroleerde “beschadiging” van de huid gaat de structuur van de huid zich heel mooi herstellen en wordt deze mooier dan voor de behandeling.

Wat behandelen we met Viva Fractional RF? Rimpels, pigmentvlekken…

De Venus Viva Fractional is bedoeld voor vermindering van rimpels en behandeling van acnelittekens en pigmentvlekken. 
Maar daarnaast zorgt de Venus Viva Fractional RF ook voor verstrakking van de huid, door middel van verhitting van de huid, net zoals bij de hierboven beschreven MP2 techniek.

Voordeel van de behandeling is dat het snel gebeurd is

De huid wordt van te voren met een speciale crème verdoofd. Je voelt daardoor van het afgeven van de radiofrequentie die de gaatjes in de huid maakt alleen een prikkeling die goed te doen is.
 Na de behandeling zwelt de huid lichtjes op en wordt deze wat roze/rood. 48 uur na de behandeling start een hele lichte verschilfering van de huid die binnen een week weg is en goed te camoufleren is.

Zeer weinig downtime, niet zo agressief als laser….

Na een week ben je gemiddeld weer hersteld en zie je een mooie vermindering van de rimpeltjes. Dit zelfde geldt ook voor acnelittekens en pigmentvlekken. Een ander groot voordeel van radiofrequentie is dat het minder complicaties geeft ten opzichte van een fractionele laser. Je kan dus het gehele jaar de behandeling uitvoeren en er zijn geen limits omtrent huidskleur of zongebruik.

Combineren met MP2 voor een nog mooier resultaat

Zelf vind ik het mooi om een combinatie te maken van de MP2 behandelingen met Viva Fractional RF. Je werkt dan met de MP2 op de verslapping en versteviging van de huid, en met de Viva Fractional RF op structuurverfijning en rimpeltjes. Je kunt in één kuur bijna alle huidproblemen behandelen. En zeker in een tijd als nu, waarin we het allemaal druk hebben is dit de ideale oplossing.

Net als met sporten: een kwestie van bijhouden

Na een kuur is het net als met sporten een kwestie van bijhouden. We raden meestal aan om iedere twee maanden een behandeling met de Venus Viva te ondergaan, bij wijze van onderhoud.

Resultaat is waar we het uiteindelijk voor doen

Ondanks dat we aanvankelijk sceptisch waren heeft Venus Concept alle verwachtingen waargemaakt. Wij werkten in ons instituut al met een andere radiofrequentie techniek, maar sinds de introductie van de Venus Viva en Venus Collegeen Plus merken wij heel duidelijk het verschil in resultaat.

De huid wordt strakker, steviger, de kleur wordt helderder en bij klanten met couperose wordt de roodheid rustiger. Bekijk ook het volgende filmpje met resultaten wereldwijd:

Lees ook