Zo pittig als de behandeling is, zo prachtig zacht is het eindresultaat

08:08 - 04:52
luistertijd 08:08 - leestijd 04:52

Op de beautybeurs voor professionals in Utrecht in 2017 presenteerde onderneemster Mardge Pascaud een bijzondere, nieuwe huidverbeterende behandeling. Op basis van skeletnaaldjes van spons. Een kruising tussen needling en een peeling, zoiets. De ‘naaldjes’ zouden voor kanaaltjes in de huid zorgen wat zou helpen om de werkzame stoffen beter op te laten nemen in de huid. Bijzonder! Het heet Synature.

Hoe voelt zoiets?

Dat wilde ik natuurlijk graag ervaren, en geheel zonder verwachtingen (althans, niets anders dan positieve;-) reisde ik af naar Antwerpen, naar de flagshipstore van Pascaud. Naaldjes die in je huid gemasseerd worden, daar dacht ik aan. Zou dat pijn doen? Zou mijn huid erna rood zijn, of zou ik fluitend en stralend de deur uitgaan? Hoe zou mijn huid er na enkele dagen tot twee weken uitzien?

Pascaud Flagship Store in Antwerpen

Ze fungeren als kanaaltjes en maken zelf ook kanaaltjes

Vooropgesteld: het gaat alleen onder de microscoop over naaldjes. Met het blote oog zien de skeletdeeltjes van deze zoetwaterspons eruit als poeder. Maar de poederdeeltjes zijn hol, en omdat ze heel zachtjes in de huid geduwd worden, fungeren ze als kanaaltjes. Om werkzame stoffen dieper in de huid te krijgen, en het mooie bijkomende voordeel is: ze maken zelf ook kanaaltjes in de huid.

Het betahydroxy zuur wordt met nylon handschoentjes ingemasseerd.

Een peeling met zuren voorafgaand

Het poeder wordt dus in de huid geduwd, maar er zijn ook extra hulpmiddelen. Je huid wordt voorafgaand al extra doorlaatbaar gemaakt met behulp van een eerste peeling met zuren: glycolzuur, melkzuur, alphahydroxyzuur, en tot slot ook betahydroxyzuur en dit zuur wordt na aanbrenging van de eerste zuren met een nylon handschoen masserend over de huid aangebracht.

Koelen! Ik wil koeling!

Wat een genot: het verkoelende, verzachtende vliesmasker met alg, de Marmatrix

Na afloop van de twee peelings wordt je huid tot rust gebracht met het verrukkelijke, verkoelende Marmatrix masker op basis van algen, en geloof me, je snakt ernaar! Ha! Een Belgische journaliste omschreef de peeling als ‘niet voor watjes’, en daar is niets over gelogen. Maar het bijzondere is ook: hoe pittig deze behandeling ook is, de downtime valt onwijs mee en dat is bijzonder.

De beloften: een fijnere huidstructuur, een frisse egale teint, een soepele huid en vermindering van acne, schilfering en onzuiverheden. Bovendien worden poriën en fijne rimpels minder zichtbaar, hyperpigmentatie en melasma worden verminderd.

Bekijk snel de bijzondere video die ik van mijn eigen behandeling maakte!

Nou, je hebt inmiddels wel gezien wat de behandeling inhoudt, en hoe ik hem ervaren heb. Nog niet gekeken? Dan moet je dat nu echt even doen, anders mis je de crux van het verhaal!

Ik zal je vertellen hoe het mij de dagen erna verging: Mijn huid voelde warm en behoorlijk geprikkeld aan. Het leek wel of er glasdeeltjes op mijn huid lagen. Kledingstukken, van das tot coltrui, en zelfs mijn haar hield ik uit mijn gezicht. Ik wilde niet gezoend worden. Alles prikte.

De eerste 24 uur niet wassen

Gelukkig mocht ik de eerste 24 uur mijn huid ook niet wassen. Dit, om de poederdeeltjes nog even hun werk te kunnen laten doen. Het eerste nachtje met mijn wangen op de kussens was licht irriterend (ik was er voor gewaarschuwd), maar als ik eenmaal lag, viel het reuze mee. Ik ben gewoon lekker in slaap gevallen. Als ik in de spiegel keek, zag ik er blozend uit. Het leek alsof ik een beetje verbrand was door de zon. Je weet wel, zo’n gloed, all-over. Dat gevoel dat je net iets te lang in de zon bent geweest.

Links voor de behandeling en rechts direct na de behandeling, de huid is dan nog opgezwollen.

 

De SOS-kit voor thuis

Natuurlijk krijg je na zo’n pittige behandeling een set producten mee voor thuisgebruik, en die was heerlijk. Het bestond uit een zachte cleanser, een Repair cream voor de nacht, het UV Defense voor overdag, een topper van een gecombineerde dagcrème/uv bescherming die ik echt superdik aanbracht omdat ik megaveel behoefte had ook aan vet en vocht, en….oh my god, wat is dit toch een fantastisch product: Pascaud’s Innovative II Vitamin C 79% – de gevriesdroogde vitamine C in een bolletje die je oplost met drie pipetjes Booster Serum. Ik dat deed in de ochtend, onder UV Defense op. Maar…pas de tweede dag na de behandeling.

 

Zo verging het mij de eerst week

Mijn huid was de eerste dag na de behandeling nog steeds licht gezwollen, en had een frisse blos. Ik heb er ’s ochtends, op een ongewassen huid – want wassen mocht nog niet –  meteen een dikke laag UV Defense ingedept – wrijven mocht nog niet. Aan het einde middag heb ik voor het eerst mijn huid gewassen met de cleanser en Repair cream erop gedaan. Ik moest zachtjes wassen want ik voelde natuurlijk nog altijd die scherpe poederdeeltjes in mijn huid, vooral aan de zijkant van de wangen en op het voorhoofd.

Een beetje rommelig aanzien

Mijn huid is twee dagen wat pukkelig, vlekkerig en geïrriteerd geweest aan het oppervlak. Ik zie dit niet snel met mijn huid, het gaf wel aan dat ze een pittige treatment te verduren had gehad. Ik moest erg goed terugvetten. Op dat drie na de peeling vond ik dat ik er ook bleek uitzag. Een laagje gekleurde dagcrème met een sunkissed tint erover heen deed wonderen. Ik had wel kleine velletjes op mijn neus en op het jukbeen. Vooral als ik de huid aanspande, gladtrok, zag ik dat.

Zo verslavend goed: Pascaud Innovative II Vitamin C 79%

Vanaf twee dagen na de peeling mocht ik beginnen met de Innovative II  Vitamin C en vanaf de vijfde dag (tevens na drie dagen gebruik vitamine C serum) zag ik een wondertje gebeuren. Mijn huid trok zienderogen bij. Werd glad, gekalmeerd, egaal. Dit effect is deels te danken aan het huidherstel dat vanzelf plaatsvindt, maar ik geloof ik heel erg dat het Innovative II serum eraan bijdraagt. Spontaan drong zich de vergelijking op met een goed wasmiddel dat in een keer de frisheid, zachtheid en mooiheid over je kleding terugbrengt. Ik heb Innovative II al eens getest, dat lees je hier. Niet na een peeling, maar gewoon uit nieuwsgierigheid.

pascaud innovative serum how to prepare

Drie dagen na de Synature behandeling, ’s ochtends om 8 uur gemaakt. No make-up.

Na twee weken

Na twee weken zie ik nog steeds een mooi verzorgde huid, die eigenlijk nauwelijks foundation nodig heeft. Ondanks mijn altijd licht aanwezige couperose zie ik een mooie glow. Crème erop, UV filter erover heen, lipstick en even de wenkbrauwen aanzetten, en het is goed. Ik ontwaar wel twee pigmentvlekjes op het voorhoofd die wat duidelijker worden, maar dat is logisch: peeling en vitamine C halen pigmentophopingen naar boven, waarna je natuurlijk moet doorgaan met de Vitamine C om de afbraak verder te bevorderen. Ik denk dat ik maar een kuur ga bestellen van Innovative II!

Wil jij meer weten over Synature? Ga dan naar www.pascaud.com/synature of neem contact op via info@pascaud.com of tel. +32 89 322090.

 

 

Lees ook