Too Faced, Dermalogica, Dior, MAC, Babor Chanel...

09:01 - 05:24
luistertijd 09:01 - leestijd 05:24

BeautyJournaal testpanel favorieten februari 2018

Ditmaal bestaan de testpanel favorieten uit een mooie mix van beauty producten voor de winter, met alvast een doorkijkje naar producten voor de naderende lente.

Dian: Too Faced Cocoa Contour Palette

Sinds kort is het make-up merk Too Faced verkrijgbaar in Nederland bij de Douglas. Vlak na de opening van de nieuwe Douglas winkel op Hoog Catharijne in Utrecht ging ik op pad om de winkel (en het Too Faced schap) te verkennen. Ik kocht een aantal prachtige producten waaronder het Too Faced Cocoa Contour Palette in de kleur Medium Mocha. Dit palette is ideaal voor het contouren en liften van je gezicht. Het palette bevat twee donkere poeders voor het accentueren van de jukbeenderen, een matte highlighter kleur voor het corrigeren en matte maken van de huid en een glanzende highlighter voor een subtiele glow. Daarnaast krijg je er ook nog een kleine, superzachte contourkwast bij die heel fijn in gebruik is!

Ik ben vooral fan van de contourpoeders. Het pigment is sterk aanwezig, maar ze laten gelukkig geen bruine strepen achter op je gezicht! Door middel van het kwastje kun je de poeders heel gemakkelijk samen laten blenden met de huid, het effect is super natuurlijk en je kan de poeders gewoon opbouwen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Ik gebruik de iets lichtere kleur (Medium Mocha) voor het ‘sculpten’ van mijn gezicht en breng vervolgens de donkerste kleur (Deep Mocha) aan op het bovenste puntje van mijn jukbeenderen, dit blend ik vervolgens samen met de vorige kleur voor een mooie natuurlijke overloop van de poeders.

Ook de matterende highlighter (Cocoa Butter) is ideaal voor het corrigeren van eventuele uitschieters met de contourpoeders. Mocht het contouren op de jukbeenderen een beetje rommelig zijn verlopen, kun je met de matte highlighter een strakke lijn trekken vlak onder de plaats waar je de contourpoeder hebt aangebracht voor een flawless resultaat! Vanwege de intense pigmentatie heb je telkens maar een klein beetje nodig van het product. Dit palette is dus zeer zuinig in gebruik en dat is fijn om te weten, aangezien ik hem iedere dag met veel plezier gebruik!

SHOP HIER ONLINE

 

Patricia: Chanel Hydra Beauty Micro Serum

Hydratatie ten top, zeker bij guur winterweer zoals we dat in februari hadden! Dit serum bevat microbolletjes, gevuld met zeer hydraterende actieve werkstoffen. Door de microvloeistoffentechnologie blijft de zuiverheid gewaarborgd tot het moment van aanbrengen.

Het Camelia Alba is afkomstig uit Camelia (Gabrielle Chanel’s lieverlingsbloem). Deze werkstof helpt het vochtgehalte in de celkernen te herstellen en vast te houden. Camelia Alba lipidenextract zorgt voor een verstevigend effect en verbetert ook de bescherming van de huid. Dit lipidenextract is het olieachtige wat ik voel. Maar dan wel zonder te plakken, het geeft juist een zalig comfortabel gevoel. Gember beschermt tot slot de huid en versterkt het zelfverdedigingssysteem van de cellen.

Ik gebruik het serum nu een kleine week en merk echt dat mijn huid egaler, frisser en minder droog is. Als groot Chanel-fan (op alle vlakken) ben ik echt onder de indruk! De geur en de textuur zijn pure verwennerij. Handig aan de flacon is dat je aan de bodem precies ziet hoeveel je nog hebt, doordat deze bodem omhoog beweegt tijdens het gebruik. Oeps, één derde is al weg gesmeerd. Toch maar iets zuiniger aan doen en voortaan één klein pompje in plaats van twee flinke pompen van dit verslavend lekkere serum.

SHOP HIER ONLINE

 

Esther: Miss Dior Eau de Parfum van Christian Dior

Mijn favoriet deze maand is Miss Dior Eau de Parfum van Christian Dior. Ook al is het momenteel erg koud, de zon schijnt volop en dat geeft achter het glas al snel een beetje lentegevoel. Reden voor mij om al naar de lichtere en bloemigere geuren te grijpen en daar is Miss Dior een van mijn favorieten van. Een prachtige fles in haar eenvoud.

Vooral de roos komt goed naar voren in deze geur, die vrouwelijkheid en sensualiteit vertegenwoordigt. Verder is er bergamot en rozenhout aan de geur toegevoegd, wat zorgt voor wat frisheid in de geur. Ik vind het een heerlijke geur, niet te zwaar en blijft heel goed waarneembaar gedurende de dag.

SHOP HIER ONLINE

 

Sylvana: Dermalogica Stress Positive Eye Lift

Ik denk dat veel van jullie het met mij eens zullen zijn als ik zeg dat de eerste tekenen van huidveroudering meestal beginnen rondom de ogen. Fijne lijntjes, zichtbare wallen of kringen. Niet leuk! Merken jullie ook dat het in tijden van stress alleen maar erger wordt? Bij mij in ieder geval wel.

Op dit soort momenten is er voor mij maar één oplossing, de Stress Positive Eye Lift van Dermalogica. Dit product is verrijkt met barrière herstellende ingrediënten, die de dunne en gevoelige huid rondom de ogen extra beschermen en versterken. Mijn redding in drukke tijden!

Breng een ruime hoeveelheid aan op de gereinigde huid rondom de ogen. Doe dit met de verkoelende massage-applicator. Begin aan de buitenkant van de ogen en eindig aan de binnenkant. Laat 3-5 minuten inwerken, als een masker. Masseer overtollig product in of verwijder met een tissue. Afspoelen is niet nodig. Je kan hem af en toe gebruiken voor een snelle boost of dagelijks om tekenen van (chronische) vermoeidheid tegen te gaan.

SHOP HIER ONLINE

 

Monique: Happy Face Face Lifting Oil 100% natuurlijk

Ik ken Gerdien Bos, de eigenaar van Solutions Cosmeceuticals al vele jaren en ik weet dat ze met verrassende producten kan komen. Door haarzelf ontwikkeld en qua ethetische richtlijnen ook streng geformuleerd. Toen ze mij attendeerde op haar nieuwste natuurlijke huidolie moest ik deze natuurlijk meteen proberen! Een prachtige mix van zuivere cactusvijgolie met muskusroosolie. De cactusvijg, waarmee ik al eerder kennis had gemaakt via celebrity en voormalig Yves Saint Laurent model Marisa Berenson (lees mijn artikel, bekijk video interview) zit boordevol vitamine C, vetzuren en sterolen, een heel krachtige anti-aging olie. De muskusroos zit vol met mooie omegavetzuren en vitamine A. Wat een topcombi. En…het huidgevoel is superb, zeker als je huid wat gevoeliger en of droger is van nature, of na peelings, medicijngebruik e.d. Ik vind dit echt een product dat in je stash moet zitten. Het is zo puur!!

SHOP HIER ONLINE

 

Mandy: Mac Soft and Gentle Highlighter

Deze minerale highlighter is al een lange tijd mijn favoriet en ook in februari heb ik hem veel gebruikt. Mac Soft and Gentle Highlighter geeft een prachtige natuurlijke glow, zonder teveel glitters.

Ik gebruik deze highlighter net boven mijn bovenlip, over mijn blush op m’n jukbeenderen en onder m’n wenkbrauwen. Ik gebruik het liefst een klein kwastje (bijvoorbeeld een fan brush) voor een subtiel effect. Hij gaat lang mee en blijft de hele dag zitten.

SHOP HIER ONLINE

 

Corine: Babor Age ID Spring Summer make-up

Afgelopen maand bracht ik een bezoek aan Kingh’s Hair & Beauty Care in Hilversum voor een micro needling behandeling van Babor (waarover je binnenkort meer leest op BeautyJournaal…). Op de toonbank bij de kassa stond een schitterende display met daarop de nieuwe make-up collectie van Babor. Mijn oog werd direct getrokken door de schitterende pastelkleuren. Van roze, tot mintgroen en lichtblauw.

Nu vind ik lichtblauw op mijn nagels altijd schitterend (de kleur Sky Blue uit deze nieuwe collectie van Babor ging dan ook zonder een moment van aarzeling met mij mee naar huis…), maar voor mijn ogen ben ik altijd wat terughoudend met blauw. Misschien omdat het me herinnert aan mijn pubertijd, met steevast roze lippenstift en blauwe oogschaduw. Simpelweg omdat er verder geen andere kleuren waren. Toch wist Denise van Kingh’s Hair & Beauty Care mij over te halen voor het blauwe Eye Shadow Pencil, eveneens in Sky Blue. En ik heb er geen dag spijt van gehad.

Want wat een fijn potlood! Eenmaal aangebracht (eventueel kan je de kleur iets vervagen met het sponsje aan de achterkant) blijft het product de hele dag onberispelijk zitten en geeft het een mooie heldere oogopslag. Voor een extra frisse blik, gebruik je het potlood met de witte eyeliner, eveneens uit de nieuwe collectie.

Vind hier een Babor verkooppunt bij jou in de buurt: https://nl.babor.com/merchants/search

Lees ook