Marisa plaveit de weg naar een gezonder leven voor ons allen

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

Hop hop hop, ik was nog maar net anderhalve dag terug en was hard op weg om in een travel-blues te glijden na bijna twee weken reizen in twee landen voor mijn werk (Monaco en Marrakech, waarover later meer).

Maar ik kreeg de tijd niet, want ik had ‘ja’ gezegd op een interview met voormalig model en actrice, the fabulous Marisa Berenson, kleindochter van modeontwerpster Elsa Schiaparelli, the IT-girl uit de eind jaren 60 en jaren 70, de muze van modeontwerper Yves Saint Laurent. Ze was op maandag begin december 2014 in Amsterdam om haar skincare lijn voor de So Spa in de Sofitel Grand Hotel te presenteren. En vooraf mocht ik een facial ondergaan met haar natural oils.

Gestressed als ik was, ja, hoe kun je nou een facial doen voordat je een interview hebt met zo’n vrouw, dan zie je er niet uit! Niet goed getimed, maar ik liet me overhalen, omdat ik weet dat het net even wat lekkerder praat als je ervaringskundig bent. Dus met gloeiende, blozende wangen zeeg ik neer in een fauteuil tegenover deze frele dame, met grootse persoonlijkheid. We zouden het over de ‘prickly pear’ gaan hebben.

To be honest….ik had er nog nooit van gehoord. Ja, ik had ze wel gegeten, menigmaal zelfs. Zacht als boter, met een lichtfrisse smaak en vol pitjes. De cactusvijg. Maar dat daar ook olie uitkwam? No idea. Maar geloof mij, dit wordt na de rage rond de argan olie, de volgende grote hit! Cactusvijgolie ja.

En bij Marisa komt het in een glazen flesje met goudkleurige finish en is het ultraverfijnd, gemixed met etherisch olie van lavendel (nee, voor lavendelgevoeligen is dit niet geschikt) om de wat aardse geur van cactusolie te verdoezelen. Wat een goddelijke olie is dit. Superdroog, trekt snel in en geeft een satijnachtig gevoel aan de huid met een heel heel klein beetje oliegevoel om het droge effect van de huid af te laten nemen. En dan dat flesje, wat een juweel in je badkamer. Je kunt het kleinood ook kopen in de spa, voor ca. 85 euro.

Ik heb voor je nagevraagd wat er in deze bijzondere formulering zit, en dat is het volgende:

—————————————

**Speciale BeautyJournaal korting!

Als je aangeeft dat je via BeautyJournaal komt, dan krijg je tot eind januari 2015 maar liefst 10% korting op de mooie Marisa Berenson behandelingen bij SoSpa in The Grand Hotel in Amsterdam!

————————————–

Haar lijn, die ze exclusief voor de So Spa’s van de Sofitel hotelketen heeft ontwikkeld, bestaat uit maar liefst 14 producten. Je wordt er hebberig van, je wilt alles hebben.

Mijn korte facial bestond uit een reiniging, een scrub en een massage, allemaal met olie-achtige producten, met als doel de huid te reinigen zonder haar te strippen van haar natural moisturizing factor. En ik moet zeggen, normaal is mijn huid droog na een scrub of peeling, en nu totaal niet. Hij voelde heerlijk satijnzacht aan, en na de massage was het genot compleet: mijn huid gloeide van binnenuit en had een rozige teint. Zelfs Marisa viel het op. Luister en kijk zo maar naar mijn handheld unplugged video.

Prickly pear is een krachtig anti-oxidant olie met een hoge dosis vitamine E, maar ook flavonoiden en sporen elementen zoals selenium, zink, koper, magnesium en calcium. Er wordt zelfs gezegd dat de dosis vitamine E ongeveer 1000 mg is per kilo. Je begrijpt het al: een prachtig product voor de huid!

Marisa omarmd een gezonde, natuurlijke en holistische levensstijl. De ontwikkeling van deze huidolie past daar in. Volgend jaar zal er ook een boek van haar uit komen over haar manier van gezond leven & wellbeing. Marisa is nu eind zestig.

Bekijk hier mijn video interview met Marisa Berenson. Het was de bedoeling dat ik hem zou monteren, maar door tijdgebrek laat ik hem unplugged zien;-) Zet de geluidsknop dan ook maar even hoger.

 

WIN! Een heerlijke, luxe facial in de fijne SoSpa van The Grand Hotel in Amsterdam. Ultieme verwennerij op *****-sterren niveau! En je krijgt ook nog een goodiebag met producten mee.  Ga hier naar de actiepagina.

 

Lees ook