Bijkleuren met toner is altijd een must!

04:29 - 02:41
luistertijd 04:29 - leestijd 02:41

Een lezeres vertelt ons dat ze onlangs (ze is zelf kapster geweest) highlights in het haar van haar dochter zette met een waterstofperoxide percentage van 6%, maar dat ze nog te goudblond uitvielen. Dus hop, nog een keertje doen, nog eens met 6% maar ook met 9%.

Ze weet uit ervaring dat je beter minder dan meer waterstofperoxide concentratie kunt gebruiken, en ja hoor, het werd alleen maar erger!

Nu waren de highlights echt geel! Help!

Heb ik te snel uitgespoeld?

Ze vraagt zich af: ‘Heb ik hem dan toch te vroeg uitgespoeld waardoor de geelpigmenten zijn achtergebleven? Het zat er 35 minuten in.  Daarna heb ik er met een astint wat low-lights ingezet om het gele eruit te halen. Het ziet er goed uit, maar nu vraag ik me af: kan ik voortaan beter met de verf high- of low-lights zetten? Ik heb nog nooit een ‘gele ervaring’ gehad met highlights dus begrijp ook niet wat hier fout is gegaan. Normaal gebruikte ik zelfs 9 en 12%. De basishaarkleur van mijn dochter zit tussen 7 en 8.’

Wella haarexpert Daisy schiet te hulp en legt uit:

‘Wat jammer dat de kleur niet is geworden wat je had gehoopt. Ik kan je hier wel wat tips in geven.

Gebruik een voldoende hoog waterstofperoxide percentage

Als het haar wordt opgelicht, komt er warmte vrij. Dat maakt het haar blond kleuren altijd wat lastiger. De natuurlijke kleur van je dochter zit op een 7. Als je dat 2 tinten wilt oplichten met Wella Professionals kun je dit alleen behalen met 9% waterstofperoxide. Als je dit met een lager percentage waterstof doet, dan zal je maar 1 tint kunnen oplichten wat er voor zorgt dat de kleur te warm zal blijven.

Er komt altijd warmte vrij uit blond haar – violet heft het op

Er komt in je dochters haar oranje/geel vrij als warmte – als je dit wilt opheffen, dan heb je een Blauw/Violet tint nodig in de kleuring. Wat bij oplichting echt belangrijk is, is om ruim product te gebruiken (min 50cc kleur + 50cc waterstof) en eventueel de inwerktijd te verlengen.

Liever langer inwerken

Wat betreft de highlights gebruiken wij eigenlijk nooit hoger dan 6% wat op zo’n lichte ondergrond voldoende is. Ook hierbij is het belangrijk om voldoende product te gebruiken en eventueel langer in te laten werken.

Bij gebruik van folies is de blondering krachtiger omdat je het insluit. Bij een blondering is het altijd zo dat we licht geel over horen te houden, wat we daarna koel kunnen maken met een toner-kleuring om te zorgen dat het een mooie koele kleur wordt, maar ook om meer glans aan het haar te geven.

Als we naar wit willen oplichten, zouden we moeten blonderen tot de kern van het haar en gaan eigenlijk dan te ver waardoor het haar erg kan beschadigen.

Geel keert altijd terug na haren wassen – zilvershampoo is the way to go

We kunnen de gele pigmenten dus nooit helemaal uit het haar halen, wat dan ook de reden is dat gele/warme pigmenten altijd weer omhoog komen door bijvoorbeeld het haar te wassen.

Je kunt de kleur thuis goed bij houden door een goede zilver shampoo of conditioner te gebruiken bijvoorbeeld Color Recharge Cool Blond shampoo en conditioner of Color Fresh.

Om antwoord te geven op de vraag of het beter is om highlights in te zetten met kleur, is het antwoord nee. Met een gewone kleuring  kunnen we wel lowlights zetten, maar geen highlights. Kleur op kleur kleurt niet lichter. Alleen met blondeer kun je het haar lichter krijgen.

Groetjes van Daisy!

 

 

Wella Relaunch'09

Lees ook