Met behulp van goede skin care en een slimme app

10:37 - 06:22
luistertijd 10:37 - leestijd 06:22

Nieuw van Eucerin: DermoPure voor een stralende en zuivere huid

Wist je dat acne vulgaris de meest voorkomende huidziekte is in de westerse wereld? En hoewel acne in de volksmond ook wel jeugdpuistjes wordt genoemd en meestal begint in de pubertijd, kan de huidziekte ook in de volwassen jaren aanhouden. Zo’n 30% van de volwassenen – en dan vooral vrouwen – heeft last van acne. Behoor jij tot deze groep? Dan is de nieuwe DermoPure productlijn van Eucerin écht iets voor jou.

De belangrijkste oorzaken van acne vulgaris

Eerst in het kort nog even de belangrijkste oorzaken van acne op een rijtje:

Meer info en interessante artikelen over acne vind je op het nieuwe online platform van Eucerin, waarover we je onderaan dit artikel meer vertellen.

DermoPure: effectieve huidverzorgingsproducten voor de acnegevoelige huid

Hoewel je met huidverzorging natuurlijk niet de oorzaken van acne kunt wegnemen, kunnen effectieve producten dit vervelende huidprobleem wel verlichten. Daarom lanceert Eucerin nu DermoPure, een innovatie productreeks met milde doch effectieve reinigers en verzorgingsproducten. Speciaal samengesteld voor de onzuivere en acne-gevoelige huid.

Shop Eucerin bij Apotheek&Huid

 

Eucerin DermoPure Verzorgingsproducten voor elk stadium van acne

Eucerin DermoPure Reinigingsproducten voor een milde reiniging

Veel van deze DermoPure producten zijn geschikt voor gebruik tijdens een medische acnebehandeling, zodat ze een goede aanvulling vormen op de producten en medicatie zoals voorgeschreven door de dermatoloog.

Eucerin DermoPure K10 Renoverende huidverzorging

DermoPure K10 is een intensief verzorgingsproduct dat bestaande onzuiverheden vermindert en nieuwe voorkomt. Deze leave-on peeling bevat 10% Hydroxy-Complex, dat vanaf één week gebruik al zichtbaar resultaat oplevert; de huid is gladder en egaler.

Hydroxy-Complex is een effectieve en uitgebalanceerde combinatie van zuren (Glycol-, Salicyl- en Polyhydroxyzuur), die toch mild is voor de huid. Het complex heeft een sterk antibacterieel effect, is doeltreffend tegen de p. acnes bacterie, maakt de poriën vrij en verwijdert dode huidcellen.

Daarnaast bevat de formule Licochalcone A dat een verzachtende en ontstekingsremmende werking heeft op de geïrriteerde huid en Dexpanthenol, dat de acne-gevoelige huid regenereert.

Je brengt DermoPure K10 Renoverende Huidverzorging één keer per dag aan. Bij voorkeur voor het slapen gaan (en voordat je een moisturizer gebruikt) in verband met de keratolytische, oftewel de afschilferende werking, waardoor mogelijk fotosensibiliteit van de huid kan ontstaan.

Het wordt afgeraden om DermoPure K10 in combinatie met een medische acnebehandeling te gebruiken.

DermoPure MAT Matterende Fluid

De frisse, lichte en niet vette formule van DermoPure MAT bevat ingrediënten die samenwerken om de belangrijkste oorzaken van een onzuivere en acnegevoelige huid aan te pakken

Je brengt deze fluid twee maal daags aan, zowel in de ochtend als in de avond.

Het product trekt razendsnel in de huid en bevat matterende Tapioca deeltjes die je huid 8 uur lang een anti-glans effect geven zonder de poriën af te sluiten.

Eucerin DermoPure HYDRA aanvullende verzachtende crème

Een van de bijwerkingen van acnemedicatie is dat het vaak een zeer droge huid veroorzaakt, in combinatie met branderigheid en overgevoeligheid voor zonlicht.

Deze vervelende bijwerkingen kunnen voor veel mensen een reden zijn om vroegtijdig te stoppen met een acnebehandeling.

DermoPure HYDRA aanvullende verzachtende crème biedt dan uitkomst. Deze hydraterende, niet-vette crème verlicht namelijk bovengenoemde symptomen. Ceramiden ondersteunen de beschermende barrière van de gezichtshuid en verminderen vochtverlies, de kalmerende stof SymSitive helpt irritaties, zoals branderigheid, verlichten door ze direct bij de bron aan te pakken.

Licochalcone A helpt tot slot om roodheid en irritaties te verminderen. De huid voelt zacht en soepel aan, terwijl de bijwerkingen van de medicatie onder controle worden gehouden.

Je kunt DermoPure Hydra twee maal daags, of vaker naar behoefte, gebruiken.

Eucerin DermoPure Reinigingsgel

De zeep- en parfumvrije DermoPure Reinigingsgel is een non-comedogene gezichtsreiniger voor de onzuivere en acnegevoelige huid die dagelijks gebruikt kan worden. Met Amfotere Tensio-Activia (dit is een zeer milde schuimvormende substantie) en Salicylzuur reinigt deze gel de huid op een milde manier terwijl vuil, make-up en teveel aan talg effectief worden verwijderd.

Twee pompjes zijn al genoeg voor een grondige reiniging van je gezicht. Dankzij de antibacteriële eigenschappen elimineert de reinigingsgel bacteriën en wordt bacteriële groei voorkomen. Net als DermoPure Micellair Water kan deze reinigingsgel naast een medische acnebehandeling worden gebruikt.

De DermoPure Reinigingsgel is geschikt voor gezicht en lichaam. Gebruik het liefst lauw water, aangezien te heet of te koud water acne kan verergeren.

Eucerin DermoPure Scrub

DermoPure Scrub is een vetvrije huidpeeling met melkzuren die onzuiverheden verwijdert zonder je huid uit te drogen. De scrub voelt fluweelzacht aan op de huid en is geschikt voor gezicht en lichaam.

De exfoliërende werking van natuurlijke microdeeltjes in de scrub helpt dode huidcellen verwijderen, een van de belangrijkste oorzaken van mee-eters en vlekjes. Poriën komen vrij, onzuiverheden en mee-eters worden minder, en je huidtextuur wordt zichtbaar gladder en verfijnder.

Gebruik DermoPure Scrub één tot twee keer per week. Het wordt afgeraden om de scrub in combinatie met een medische acnebehandeling te gebruiken.

 

Eucerin DermoPure Micellair Water

Deze alcoholvrije make-up remover, reiniger en toner in één is mild maar effectief in het verwijderen van oog- en gezichtsmake-up, zonder de natuurlijk vochtbarrière van je huid te irriteren of te verstoren.

Door toevoeging van hydraterende bestanddelen, zoals Hyaluronzuur en Gluco-Glycerol, droogt dit product je huid niet uit.

Je huid voelt na gebruik van DermoPure Micellair Water schoon en gekalmeerd aan, is merkbaar zachter en bovendien optimaal voorbereid op de verdere verzorgingsproducten of eventuele topische acnebehandeling.

Shop Eucerin bij Apotheek&Huid

 

Tot slot: gebruik altijd een SPF!

Tijdens een acnebehandeling is de huid erg gevoelig voor licht. Daarom is een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor een absolute must.

Dit helpt de fotosensitiviteit te verminderen en beschermt de acnegevoelige huid bovendien tegen pigmentatieproblemen die kunnen worden veroorzaakt door uv-straling.

Lees ook de Eucerin zonnebrand review van Corine

Ga de DermoPure Challenge aan

Naast de nieuwe DermoPure producten lanceert Eucerin in februari het nieuwe online Challenge Acne platform: www.challenge-acne.nl. Een unieke, go-to online hub waar Eucerin jou de helpende hand biedt met informatie, inspiratie en praktische tips om de acne-gevoelige huid op een holistische wijze beter onder controle te krijgen, vanuit vijf verschillende invalshoeken:

  1. Wetenschap en behandeling
  2. Levensstijl en sport
  3. Mentale training
  4. Voeding
  5. Huidverzorging en cosmetische producten

Je eigen pure skin coach

Tevens kun je vanaf maart met een persoonlijke ‘pure skin coach’ aan de slag door middel van een app. De coach adviseert je over de do’s en don’ts om onzuiverheden te bestrijden en helpt je stapsgewijs op weg naar een verbeterde, persoonlijke (huidverzorgings-) routine.

Registreer en win!

 

Omdat Eucerin begrijpt hoe moeilijk het is om hardnekkige gewoontes te doorbreken, zijn er verschillende challenges die hierbij kunnen helpen. Je wordt bijvoorbeeld uitgedaagd om een week lang je puistjes niet uit te knijpen.

Met dit online platform helpt het Eucerin je om een persoonlijke routine te ontwik­kelen om de acne-gevoelige huid beter onder controle te krijgen.

Een routine die verder gaat dan alleen het gebruik van de juiste producten. Eucerin biedt je de helpende hand bij het veranderen van je leefpatroon, op weg naar een zuivere huid.

Registreer je nu alvast voor de app en win!

De app behorend bij het online platform wordt later in maart gelanceerd. Je kunt je nu wel alvast exclusief pre-registreren.

Zodra de app klaar staat in de App Store & Google Play ontvang je dan een e-mail. Onder alle pre-registraties verloot Eucerin 50 probeersetjes met DermoPure producten.

Registreer en win!

 

Lees ook