Rituals, Bepanthen, Docteur Renaud, Anastasia, Make-Up Studio, Dermalogica...

09:26 - 05:39
luistertijd 09:26 - leestijd 05:39

BeautyJournaal testpanel favorieten december 2017

Nu de decemberdrukte weer achter de rug is, blikken de testers terug op de afgelopen maand en zetten zij de testpanel favorieten voor je op een rij.

Karmelita: zelfgemaakte lipscrub

Alweer heel lang geleden was ik verslaafd aan lipproducten met minerale olie erin. Ik kon niet genoeg sticks hebben, overal lagen ze, want wat als ik zonder kwam… Inmiddels ben ik gelukkig vrij van minerale olie sticks. Toch krijg ik soms in de winter last van droge lippen. De huid voelt dan strak gespannen en pijnlijk aan.

De beste remedie is om voor het slapen gaan de lippen te scrubben met suiker en honing. Gewoon een beetje honing met een beetje suiker aanmaken tot scrub.

De suiker fungeert als scrub en de honing verzacht tegelijkertijd de huid van de lippen. Afspoelen en mijn lippen voelen direct heerlijk zacht aan. Tot slot nog een klein beetje honing aanbrengen zodat de huid in de nacht goed kan herstellen en de volgende morgen voelen mijn lippen al een stuk beter.

Meestal is één nacht voldoende, maar je kunt dit natuurlijk zo vaak doen als je zelf wilt. Eventueel breng ik in de morgen/middag nog een dun laagje honing aan, wel opletten niet te likken!

Patricia: Docteur Renaud Crème Nutrition Intense Miel d’Acacia

Net als Karmelita heeft Patricia deze maand een favoriet met honing…

Al vele jaren werk ik in mijn salon met het merk Docteur Renaud. Het afgelopen jaar was bij Renaud een vruchtbaar jaar, want zij lanceerden vele nieuwe productlijnen, zoals o.a. drie parfums, een geheel nieuwe heren huidverzorgingslijn en begin november de acacia honing voedende verzorgingslijn bestaande uit een crème, balsem voor de zeer droge huid en een masker.

Door de omslag van het weer was mijn huid toe aan comfort. De crème, verreikt met biologische honing en boter van cacao biedt dan ook direct comfort na het aanbrengen en het trekt goed in de huid. Honing staat bekend om zijn antiseptische en geneeskrachtige werking en is werkzaam tegen vele soorten huidaandoeningen. Extracten uit koninginnengelei, honing en propolis zijn de drie kostbare elementen in deze crème en versterken de droge, gevoelige of geïrriteerde huid en geeft de huid flexibiliteit, energie en bescherming.

De crème is een dag- en nachtcrème in één, makkelijk toch? En hij ruikt ook nog eens verrukkelijk! Niet de typische honinggeur die je zou verwachten, maar een hele zachte licht zoete geur. Met deze crème kom ik de winter wel door, want mijn huid voelt zacht aan en vertoont weinig roodheden en ziet en fris uit!

Shop online

 

Esther: Bepanthen Eczeem Crème

Mijn favoriet van deze maand is niet echt een heel chique beautyproduct, maar wel iets waar ik heel blij van geworden ben. Ik kreeg namelijk last van eczeem op mijn ooglid. Het ooglid werd rood en schilferig en jeukte enorm, maar ik wilde voorkomen hier cortisonen crème op te moeten gebruiken (…ik heb altijd cortisonen in huis, omdat ik bij stress altijd wat eczeem in mijn haargrens krijg).

Ik ging dan ook op zoek naar een verzachtend product en liep bij toeval tegen een display van Bepanthen aan.

En hier zag ik Eczeem Crème zonder cortisonen. Ik ben hiermee begonnen en na twee dagen zag en voelde ik al verbetering. Na vier dagen gebruik was ik van mijn eczeem af. Echt het proberen waard als je ook vervelende jeukplekjes hebt.

Shop online

Judith: Rituals giftbox

December is de maand van de verlanglijstjes en ik schat zo in dat Rituals een van de merken is die vaak genoteerd wordt op deze lijstjes, of terug te vinden is in een kerstpakket.

Rituals heeft een giftbox gemaakt waarbij je zelf drie luxe miniatuur parfumflesjes kunt samenstellen, zowel voor hem als voor haar. De flesjes bevatten ieder 10 ml en dat is wat mij betreft de ideale inhoud voor op reis of als cadeautje. Wil je iemand een geur cadeau doen, maar ben je niet helemaal zeker van welke geur je moet nemen dan is dit een uitkomst. Vanwege het zelf samen kunnen stellen van de geuren en het feit dat het om kleine hoeveelheden gaat kun je de plank eigenlijk niet misslaan.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de mannengeur Blue Byzantium, een frisse geur met tonen van pijnboom en de vrouwelijke geur Eau D’Orient. Een bloemige en kruidige geur met wierook.

In de winkel kun je de set samenstellen naar eigen keus, in de webshop zijn de miniatuur parfumflesjes afzonderlijk te bestellen.

Natuurlijk ook perfect als geschenk op andere momenten dan de kerst!

Shop Rituals giftsets hier online

Sylvana: Dermalogica Super Rich Repair

Mijn absolute favoriet met dit koude, gure weer is de Super Rich Repair van Dermalogica! Ik heb namelijk een chronische droge huid, waardoor ik wel kan blijven smeren. Met deze moisturizer heb ik dat absoluut niet! Ik gebruik hem in de ochtend en avond.

Welke ingrediënten maken deze moisturizer zo uniek? Hij is rijk aan Karitéboter en Teunisbloemolie en daardoor romig, vol en intensief voedend. Perfect voor mensen die veel buiten zijn of om mee te nemen op wintersport. Wat ik extra fijn vind is dat hij door alle peptiden en vitamines ook preventief werkt tegen huidveroudering. Wat mij betreft geen overbodige luxe!

Shop online

Dian: Anastasia Beverly Hills Aurora Glow Kit

Yes, december! Mijn favoriete maand wat betreft nieuwe collecties en producten. Voor Sinterklaas gaf ik mijzelf de Aurora Glow Kit van Anastasia Beverly Hills cadeau. Dit is een highlight palette bestaande uit 6 intens gepigmenteerde highlightpoeders. De kleuren zijn redelijk apart. Zo vind je onder andere een groene, blauwe en paarse highlighter terug in het palette. Daarnaast bevat het palette ook nog wat mooie icy witte en gouden tinten.

Ik was eerst redelijk bang voor de opvallende kleuren, maar op mijn huid vielen deze reuze mee. De blauwe highlighter laat wel een zacht blauwe gloed achter, maar niet zo heftig als ik had verwacht gelukkig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor gekke gekleurde strepen op je gezicht!

Wat ik vooral zo fijn vind aan het palette is de intense glow die alle poeders achterlaten, ideaal voor een feestje! Houd jij ook van een opvallende glow? Dan kan ik dit palette zeker aanraden! De kleur ‘Luna’ is mijn favoriet, deze voorziet mijn jukbeenderen van een prachtige witte glow. Nog een pluspunt van het product is dat de highlighters heel mooi samen blenden met de huid. Je ziet dus geen overduidelijke poederlaag op het gezicht liggen. Wat een top palette!

Shop hier online

Corine: Make-Up Studio Misty Romance

Ken je dat gevoel? Wanneer je een merk ‘herontdekt’ dat je jarenlang trouw hebt gebruikt omdat het zo fijn is, maar dat op de een of andere manier in de vergetelheid is geraakt? Het overkwam mij in december met de cosmetica van Make-Up Studio. Op mijn verjaardag kreeg ik van een goede vriendin een mooi pakketje met daarin enkele producten uit de Misty Romance wintercollectie van Make-Up Studio. Een mooi Eye Shadow Trio (Praise of Shadows) met smokey nude tinten, plus een witte eyeliner voor de illusie van een grotere oogopslag. Twee laagjes Ultimate Curl Mascara erbij en je romantische look is al zo goed als gereed.

Maar de absolute topper is toch wel de Mystic Desert Lumiere Highlighting Powder. Het geeft je doffe winterhuid een instant glow, zonder too sparkly te zijn. Subtiel in plaats van over-the-top glamorous.

De poeders brengen heerlijk aan en blenden mooi met de huid. De houdbaarheid van de producten gedurende de dag is ook uitstekend. Bijwerken is niet of nauwelijks nodig. En dan vraag ik me toch af… waarom was ik dit merk ook alweer vergeten?!

Shop online

Monique: Davines Prep Shampoo

Potdorie wat is dit toch een waanzinnig mooi haarmerk! Ik ben al twee jaar fan van de Prep Lotion uit deze softpink serie Your Hair Assistent die mijn fijne haar net voldoende hold geeft en en mijn haar niet droog maakt. Nu voor het eerst ook de Prep Shampoo gebruikt en ik was mega verbaasd over het volume in mijn haar! Wat een topbasis is dit product voor je verdere styling.

Wat doet het? Volgens de claim is het een hydraterende en voedende shampoo met rijk en crème-achtig schuim. Reinigt het haar op milde wijze en verwijder stylingsresten. Het haar wordt gehydrateerd, zacht, licht en klaar voor toepassing van het volgende product. Het sulfaat vrij. Ach…gewoon kopen. Het is een topper!

Shop hier online

Lees ook