Drie nieuwe mascara’s getest door Fabienne!

06:31 - 03:54
luistertijd 06:31 - leestijd 03:54

Getest Mascara van Clinique, Origins en M.A.C.

Laat je ogen spreken met mascara! Fabienne test in deze review drie verschillende mascara’s en komt erachter welke het fijnste is voor haar wimpers. Ben je nog op zoek naar een nieuwe mascara om je ogen te laten sprankelen? Lees dan vooral even door!

Mijn wimpers

Allereerst even een korte beschrijving van mijn wimpers. Ik heb lange wimpers en krul mijn wimpers niet voordat ik mascara aanbreng. Dit omdat ze van zichzelf al gekruld zijn. Een mascara moet voor mij volume geven, want lengte heb ik al. Als een mascara te veel lengte geeft, dan zitten mijn wimpers al snel tegen mijn wenkbrauwen en bril aan.

Hieronder zie je mijn wimpers zonder mascara:

 

Aan de slag met de mascaratest…

M.A.C. Cosmetics – In Extreme Dimension 3D mascara

Deze mascara is uitgebracht in twee kleuren. ‘Black Lash’ en ‘Black Extreme’. Ik heb hem in de kleur ‘Black Extreme’ getest.

Allereerst… wat belooft M.A.C. over deze mascara?

‘M∙A∙C’s vederlichte formule nu in een intens zwarter dan zwart pigment. Verzadigt de wimpers van wortel tot einde, geeft extreme lengte en intens volume, tegelijkertijd maakt het de wimpers zacht en flexibel. Het resultaat: extreme dimensie die niet zal vlekken of klonteren. Exclusieve mega borstel om een optimale hoeveelheid van mascara aan te brengen.’

 

Het nieuw ontworpen borsteltje houdt meer mascara vast dankzij twee rijen van microvezels die zich tussen de wimpers zetten om ze zo te scheiden en wimper per wimper te accentueren.

SHOP ONLINE

Het ontwerp is leuk, heeft een uniek design, maar toch is hij fijn vast te houden. De borstel zelf is aan de grote kant, maar is gelukkig fijn in gebruik.

Hieronder zie je het verschil met 2 laagjes:

Deze mascara haalt mijn wimpers inderdaad mooi uit elkaar en geeft volume. Lengte heb ik niet direct nodig, maar ik merk dat deze mascara meer volume dan lengte geeft, superfijn dus. Zo nu en dan is de mascara wel iets klonterig. Voor mij is dit een hele fijne mascara!

SHOP ONLINE

 

Origins – Brightening mascara to lengthen & lift

Ook testte ik een mascara van Origins.

Wat belooft Origins met mascara?

‘De verhelderende mascara van Origins die verlengt en lift! Met de kracht van de natuur: Deze vederlichte, verzorgende formule bevat natuurlijke plantenextracten, waaronder carnauba palm, acacia senegal en wassen die zorgen voor lengte, een liftend effect. Definitie en volume: GinZing Brightening mascara van Origins helpt om de wimpers soepel en flexibel te houden en zorgt ervoor dat ze er niet stijf, korrelig of kunstmatig uitzien.’

Let’s try it! Allereerst vond ik het borsteltje wel heel groot. Nog groter dan die van M.A.C. Ik was hierdoor bang dat er te veel product op het borsteltje zou zitten waardoor mijn wimpers enorm klonterig zouden zijn. Maar dit viel heel erg mee! Er zat precies genoeg product op het borsteltje en het oogt zeker niet klonterig.

SHOP HIER ONLINE

Hieronder zie je een foto van het resultaat met 2 laagjes:

Ik vind het effect erg veel lijken op de mascara van M.A.C. Ook deze mascara geeft volume en haalt de wimpers goed uit elkaar. De mascara geeft een prachtig volumineus effect. Wel vind ik persoonlijk het borsteltje iets te groot om de mascara goed aan te kunnen brengen, maar wellicht is dit een beetje wennen.

SHOP HIER ONLINE

 

Clinique – High Impact Lash Elevating Mascara

Tot slot testte ik de mascara van Clinique.

Wat belooft Clinique?

High Impact Lash Elevating Mascara, een nieuwe, mousse-achtige mascara die wimpers lift zonder ze zwaarder te maken. Innovatieve polymeren geven wimperhaartjes krul en vorm en houden ze de hele dag op hun plaats zonder dat ze na een tijdje gaan hangen. De mascara vlekt, klontert en kruimelt niet. Verzorgende oliën houden de wimperhaartjes gezond en zacht. Het puntige borsteltje geeft iedere wimperhaar een mooi egaal laagje met volume dat opgebouwd kan worden tot een fraaie waaiervorm.’

Zoals altijd heeft Clinique gedacht aan een mooie verpakking. Het product oogt luxueus. Wel merk ik direct dat zodra je het borsteltje eruit haalt, er enorm veel overig product op blijft zitten. Niet alleen aan het puntje, maar ook aan de achterkant. Zodra het overig product op je wimpers komt, krijg je het er niet meer makkelijk af en zit er dus veel te veel product op je wimpers waardoor het klontert en je wimpers zwaar aanvoelen.

SHOP HIER ONLINE

Let’s try…

Deze mascara van Clinique heb ik een paar dagen getest en soms merkte ik inderdaad dat hij klonterig was, omdat er makkelijk te veel product op de wimpers kwam. Het resultaat is echter zeker niet verkeerd.

De mascara zorgt niet voor mega gespreide wimpers, want die van mij plakken een beetje aan elkaar bij deze mascara. Ook maakt de mascara de wimpers lang. Ik vind deze mascara helaas het minst goed bij mijn wimpers passen. Mijn wimpers hebben namelijk geen lengte nodig en met deze mascara werden ze juist té lang.

Ook omdat de kans groot is dat je te veel product gebruikt, vind ik dit product wat lastig. Je mascara doe je als één van de laatste onderdelen van je make-up en als dat niet goed zit, krijg je het er eigenlijk niet meer af zonder je make-up te verpesten. En dus helemaal overnieuw te moeten beginnen.

SHOP HIER ONLINE

 

Eindoordeel: Wat is de beste mascara?

Deze keuze vind ik nog best lastig. De M.A.C. mascara en de Origins mascara liggen dicht bij elkaar. Toch denk ik dat ik Origins het fijnste vind. Het geeft het juiste volume en maakt mijn wimpers niet té lang. Daarnaast oogt de mascara natuurlijk en klontert hij niet. Wat vinden jullie?

Op zoek naar nog meer mascara reviews? MUA Danielle Grisel testte eerder al mascara van L’Oreal, Clarins, Chanel en BE; lees haar review hier.

Lees ook