Gaat Danielle nooit meer terug naar wimperextensions?

07:19 - 04:23
luistertijd 07:19 - leestijd 04:23

Getest Volumemascara van L’Oreal, Clarins, Chanel en BE

Wimperextensions of mascara?

Het is -denk ik- twee jaar geleden toen ik voor het eerst wimperextensions liet zetten. Iets wat ik gewoon een keer graag wilde proberen, maar zo goed beviel dat ik er niet meer mee ben gestopt. Wakker worden met de perfecte Bambi-ogen, wie wil dat nou niet. Heb ik het echt nodig? Nee, dat niet. Was ik dan echt zolang met mijn mascara bezig dat het enorm veel tijd scheelt? Nee, dat eigenlijk ook niet. Maar wimperextensions staan zo mooi!

De hamvraag… Krijg ik dezelfde oogopslag met mascara als met wimperextensions? 

Een reden dat ik toch wimperextensions liet blijven zetten, is dat mijn wimpers niet heel donker van zichzelf zijn. Met een klein beetje zon worden ze alleen maar lichter. Maar ja… daar heb je toch ook mascara voor om dat op te lossen? Verslavend werkt het wel wimperextensions. Ik ben er zo aan gewend geraakt, de oogopslag die je krijgt van wimperextensions. Krijg ik dat ook voor elkaar met mascara?

Doordat ik een paar weken voor mijn werk als make-upartist in het buitenland zat, had ik geen tijd gehad om mijn extensions op te laten vullen. Nu de wimperextensions er dan toch af zijn, leek mij dit een mooie kans om de test met mascara’s te doen. Krijg ik de zelfde oogopslag voor elkaar met mascara?

Ik test vier volumemascara’s van L’Oreal, Clarins, Chanel en BE

Volumemascara Sfeerbeeld

L’Oreal Paris Volume Million Lashes Fatale

Deze mascara staat voor verleiding, sensualiteit en de power woman. De mascara geeft gigantisch veel volume en zorgt voor perfecte separatie en intens zwarte wimpers. En de naam zegt het al, het haalt de femme fatale in de vrouw naar boven. Dat belooft een heleboel. Testen maar!

Eigenlijk ben ik meteen enthousiast. Het formaat van het borsteltje is perfect. Hij brengt makkelijk en goed aan. De mascara is goed zwart, geeft extra lengte en klontert niet. En eind van de dag is de kleur nog steeds goed zwart. Ondanks dat is hij wel makkelijk af te nemen, iets wat ik echt super fijn vind.

Volumemascara L'Oreal

L’Oreal Paris Volume Million Lashes Fatale: voor en na.

Shop hier deze L’ Oreal mascara

 

Clarins Mascara Supra Volume

Volume staat voor veel merken voorop dit seizoen. Ook Clarins komt met een volumemascara. Dit is wel een bijzondere, want hij geeft niet alleen volume, hij verzorgt de wimpers ook nog. De beschermende en verzorgende mascara verbetert en intensiveert, onmiddellijk en elke dag. Bij 30 vrouwen gaf de mascara +17,6 % volume na gebruik van vier weken, als je de claims mag geloven.

Voor het testen van deze mascara heb ik de bruine versie gebruikt. Normaal zou ik hier niet zo snel voor gaan, maar nadat ik de mascara aangebracht had, vond ik het eigenlijk heel mooi. Je zou denken dat het minder intens en opvallend is, maar dat is totaal niet het geval. De kleur 02 Brown is trouwens een limited edition. Er is ook gewoon een zwarte variant.

Volumemascara Clarins

Clarins Mascara Supra Volume: voor en na.

Ik ben meteen fan van deze mascara. Wat een volume! Hij maakt mijn wimpers mooi lang en ik vind de bruine kleur veel mooier eigenlijk staan dan het harde zwart. Het idee dat hij ook nog meteen verzorgt, vind ik super fijn.

Shop hier deze Clarins mascara

 

Dimensions de Chanel Mascara

Mascara die zich richt op alles wat een vrouw wil. Lengte, krul, definitie, volume en verzorging. Volgens Chanel zijn de wimpers met deze mascara nog nooit zo verwend. Ik ben heel benieuwd.

De mascara heeft een borsteltje met ‘normale’ borstelhaartjes die alle wimpers goed raken. Ook deze mascara gebruik ik in de kleur bruin. De mascara is redelijk dik en plakkerig, maar door het borstelletje plakken de wimpers niet aan elkaar. Het resultaat vind ik natuurlijk, iets waar ik persoonlijk erg van houd. Door wat meer laagjes aan te brengen krijg je nog wat extra volume.

Volumemascara Chanel

Dimensions de Chanel Mascara: voor en na.

Deze mascara heeft een goede pigmentatie en blijft goed zitten. Officieel is hij niet waterproof, maar ook onder de douche blijft hij netjes zitten.  Alle punten die deze mascara in de claim aangeeft te hebben, geeft hij ook daadwerkelijk. En daarbij verzorgt hij ook nog. Wat een super mascara!

Shop deze Chanel mascara hier online

 

 

BE Lash Supreme Volume Mascara

Een luxueuze mascara voor opvallend en nooit eerder geziene volumineuze wimpers. Daar staat deze mascara om bekend. Zal deze het winnen van mijn wimperextensions?

Hij heeft een bijzonder brede ovale XXL-borstel. Hier moet ik de eerste keer wel even aan wennen. De borstel bedekt wel elke wimperhaar door zijn vorm. De mascara laat je wimpers een stuk voller lijken en geeft een goeie zwarte volume met extra lengte. Een mooi intens en dramatisch effect zonder klontjes. Hij blijft de hele dag goed zitten. Like it!

Volumemascara BE

BE Lash Supreme Volume Mascara: voor en na.

Shop hier deze BE Creative mascara van IciParisXL

 

Terug naar de wimperextensions? 

Heb je hetzelfde effect met een mascara als met wimperextensions? Nee, ik denk dat je dat uiteindelijk met geen enkele mascara voor elkaar krijgt. Wel vind ik alle mascara’s die ik nu getest heb erg fijn en een mooi resultaat geven. Wat er door de merken beloofd werd, kwam er toch vaak ook daadwerkelijk uit.

Kerstlook DanielleDe winnaar van MUA Danielle

Mijn wimperextensions worden vervangen door de Dimensions van Chanel. Deze mascara heeft eigenlijk alles in een. Lengte, krul, definitie, volume en verzorging. Ook de bruine kleur is mij goed bevallen. Wat een verwennerij!

Of ik nooit meer terug ga naar wimperextensions… dat denk ik niet, maar voor de afwisseling is de Chanel mascara een absolute goede en waardige vervanger.

Lees ook