Ring in the Bling!

08:17 - 04:58
luistertijd 08:17 - leestijd 04:58

Sylvana test feestelijke Essie Winter 2017 nagellakjes

Jaloers

Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms best jaloers ben op dames met mooi gelakte nagels. In verband met mijn werk als huidtherapeut in mijn eigen instituut The Peeling Company in Amsterdam kan ik helaas niet zo vaak nagellak dragen en als ik het al draag, dan haalt het meestal de avond niet. Snik! Niet leuk. Toen bedacht ik me ineens… af en toe mag ik mezelf best eens een cadeautje geven toch? Zeker nu de feestdagen eraan komen wil ik hoe dan ook mooie nagels! Ik mag drie van de nieuwste winterkleuren van Essie testen, ik ben benieuwd!

Essie Winter 2017: On your mistletoes, Ring in the Bling, Suit & Tied

Essie is één van mijn favoriete merken als het gaat om nagelverzorging en lakken. Ik kreeg dan ook glinsteringen in mijn ogen bij het zien van de nieuwste wintercollectie van Essie. Deze collectie, bestaande uit zes kleuren, is speciaal afgestemd op de feestdagen met intense kleuren en bijpassende feestelijke namen om jouw avond nog meer sparkles te geven! Deze nieuwe kleuren zijn ontwikkeld door de kleurdesigner van Essie, Rebecca Minkoff.

SHOP HIER ONLINE

 

Let’s try…

Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Ik heb mijn nagels eerst mooi gevijld, nagelriemen verzorgd en helemaal schoon en vetvrij gemaakt. Voordat ik begin, breng ik eerst een basecoat aan. Een basecoat zorgt ervoor dat de nagellak mooier en langer blijft zitten en beschermt daarnaast ook nog je eigen nagels tegen het intrekken van de kleur in je eigen nagels.

Ring in the Bling

Daarna breng ik de gekleurde nagellak aan. Ik heb allereerst gekozen voor de kleur Ring in the Bling, gewoon omdat ik verliefd ben op rode nagellak! Deze nagellak breng ik in twee lagen aan. Ik vind het namelijk fijn als de dekking goed is. Ik zie dat één laag wel dekt, maar op sommige plekken toch een klein beetje doorschijnt. Wat ik zelf niet zo mooi vind.

De substantie van deze lak is prettig. Een te dunne nagellak loopt direct mijn nagelriemen in en dat is bij deze nagellak gelukkig niet het geval. Het kwastje is groot genoeg, wat fijn is aangezien hij dan in een paar banen direct goed zit. Ik merk tot mijn verbazing dat de nagellak snel droogt. Voor mij echt een uitkomst, omdat geduld niet mijn sterkste kant is! Ik kan al snel de tweede laag aanbrengen.

Voor een mooie finish en het beschermen tegen chippen (beschadigen) breng ik als laatste de Top Coat van Essie aan. Buiten dat het extra beschermt, vind ik het dan nog extra glanzen. En zoals ik al zei, wil ik dat mijn nagels met de feestdagen stralen! Ik ben fan geworden van deze kleur. De kleur op mijn nagels is namelijk exact hetzelfde als hoe het flesje eruit ziet. Wat ik zelf erg belangrijk vind, aangezien dat vaak niet zo is.

SHOP HIER ONLINE

 

On your Mistletoes

On your Mistletoes is de tweede kleur nagellak die ik probeer. Een hele mooie donkere kleur lak.

Ik breng hem op dezelfde manier aan als de vorige. Mooie kleur! Past ook goed bij mij. Wel opletten dat de lak niet in de nagelriemen terecht komt. Wat bij mij de eerste keer natuurlijk wel weer gebeurde. Snik! Want doordat het een donkere kleur is, valt dat dan extra op.

SHOP HIER ONLINE

 

Suit & Tied

De laatste kleur die ik probeer is Suit & Tied. Niet voor niets de laatste, omdat de kleur mij het minste aanspreekt.

Dit komt ook doordat ik veel roodtinten in mijn huid heb. Als ik dan een naturel kleur neem, pakt deze vaak flets uit. En dat ervaar ik ook bij het eindresultaat. Ik denk dat deze kleur bij mensen met een koele ondertoon het beste staat.

SHOP HIER ONLINE

 

Dé vraag; Hoe lang blijven deze lakken zitten?

Ik heb de eerste dag zonder beschadigingen in de lak overleefd! Het begin van de derde dag kwamen er hele kleine beschadigingen. Op zich zou je er op dat moment nog een extra laag lak overheen aan kunnen brengen, om wat langer plezier te hebben van je manicure. Ik heb ervoor gekozen om de lak eraf te halen.

Ik denk dat 4 dagen zeker haalbaar is. Voor mij is dit al een heel mooi resultaat. Het hangt ook af van de conditie van je eigen nagels! Hoe sterker je eigen nagels, hoe langer de lak mooi blijft zitten.

SHOP HIER ONLINE

 

Mijn eindoordeel

Na het uitproberen van deze nieuwste kleuren weet ik het zeker. Ik ga voortaan nog beter voor mijn nagels zorgen, want verzorgde nagels met een mooi kleurtje staat zo gaaf! En extra feestelijk natuurlijk.

De kleur Ring in the Bling vind ik het mooist, gevolgd door Mistletoes en tot slot Suit & Tied, maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak en afhankelijk van de ondertoon van je huid.

Het mooiste resultaat krijg je door twee lagen over elkaar aan te brengen. Ik vind het daarnaast een pluspunt dat deze lakken niet zo snel beschadigen, want dat motiveert mij nog meer om vaker nagellak te dragen. Als je na een dag de lak alweer moet verwijderen, dan kan je hem net zo goed niet aanbrengen, vind ik.

Zeker een must-have voor de komende feestdagen, Essie Winter 2017!

Verkrijgbaar in de kleuren (van links naar rechts):

SHOP HIER ONLINE

 

Lees ook