Is de verzorgingslijn van Essie net zo goed als al die leuke kleurtjes?

04:10 - 02:30
luistertijd 04:10 - leestijd 02:30

Essie: meer dan alleen leuke kleurtjes

Essie is een merk dat vooral bekend staat om zijn vele kleuren nagellak. Neem maar eens een kijkje op de website van Essie voor het volledige kleurenpalet. Naast al deze leuke kleurtjes heeft Essie ook een verzorgingslijn, Essie Salon Performance Nail Care, die bestaat uit diverse base coats, top coats en nagelbehandelingen, zoals een nagelversterker en een lak die ribbels in de nagels opvult. Voor deze review test ik vier producten, te weten de Apricot Cuticle Oil, First Base Base Coat, Millionails Intense Care en Super Duper Top Coat.

Eerste indruk: een klein puntje van kritiek

De potjes Nail Care hebben de vertrouwde Essie uitstraling; het vierkante potje met een breed kwastje, waarmee je de lakken eenvoudig en snel aanbrengt. Een klein puntje van kritiek is wellicht de hoeveel plastic die in de verpakking is verwerkt. Vier producten leveren een aardige berg plastic op…

Essie Plastic

Apricot Cuticle Oil

Een natuurlijke olie die de nagelriemen voedt en hydrateert. Onder andere katoenzaadolie, amandelolie en zonnebloempitolie maken de nagelriemen zacht. Voor het beste resultaat masseer je de nagels en nagelriemen twee maal per dag met deze nagelriemolie. Je kunt de olie ook gebruiken om uitgegroeide nagelriemen zachter de maken, zodat deze zich makkelijker laten verwijderen.

De olie trekt zeer snel in, is niet vettig en ruikt – zoals de naam doet vermoeden – naar abrikozen. Lekker fruitig. Al na twee dagen zien mijn nagelriemen er gezonder en sterker uit.

First Base Base Coat

In deze base coat zorgt de toevoeging van rubber ervoor dat de nagel wordt geëgaliseerd en nagellak zich beter en langer aan de nagel hecht. De base coat droogt zeer snel en nagellak is vervolgens makkelijk aan te brengen. Omdat de base coat mooi glanst, zou je een kleurtje ook achterwege kunnen laten.

First Base Base Coat

First Base Base Coat

Millionails

Millionails Intense Care

 

 

 

 

 

 

 

 

Millionails Intense Care

Wanneer je last hebt van dunne nagels, of van nagels die snel splijten en breken, dan kan je de First Base Base Coat vervangen door de Millionails Intense Care. Dit product is versterkt met ijzer en aminozuren voor ‘bulletproof nails’, aldus Essie. In elk potje bevinden zich 1 miljoen versterkende moleculen die zorgen voor zichtbaar sterkere nagels.

Evenals de First Base Base Coat droogt ook dit product zeer snel en zorgt het voor een mooie glans. Na ongeveer twee weken merkte ik dat mijn nagels sterker zijn geworden. Ze splijten een stuk minder snel dan voorheen.

Super Duper Top Coat

Deze topcoat maakt de nagels sterker en geeft een mooie (hoog)glans. Bovendien beschermt de topcoat tegen beschadiging en chippen.

Wanneer je de Super Duper Top Coat voor de eerste keer gebruikt, lijkt het alsof het lakken wat stroef gaat. Alsof je een gel lak aanbrengt Ook dit product droogt razendsnel en resulteert in glanzende en egale nagels. Voor nog meer glans kan je een tweede laag aanbrengen. Ofwel direct, ofwel na een paar dagen om je manicure een opfrisser te geven.

Essie Super Duper Top Coat

Super Duper Top Coat, met daaronder twee laagjes Essie Masterplan.

Het eindoordeel

De nagelverzorgingsproducten van Essie maken hun claim absoluut waar. Het brede kwastje en de sneldrogende formule van de lakken zorgen ervoor dat aanbrengen eenvoudig en snel is. Niet alleen blijft mijn nagellak langer mooi (ongeveer 5 dagen in totaal), ook mijn nagels en nagelriemen zijn gezonder en sterker sinds ik de producten van Essie gebruik. En voor wie niet van kleurtjes houdt, zijn dit hele fijne basisproducten om toch verzorgde handen te hebben.

In het volgende YouTube filmpje wordt uitgelegd hoe je de producten gebruikt voor het verkrijgen van een ‘flawless manicure’.

https://www.youtube.com/watch?v=EtVWrtK-g84

Lees ook