Een garantie voor een onderhoudsvrije huid!

08:31 - 05:06
luistertijd 08:31 - leestijd 05:06

De Environ Cool Peel melkzuur kuur. In november 2017 heb ik weer een bijzondere kuur van Environ mogen ondergaan. Ik ben altijd verheugd wanneer dit mogelijk is, omdat ik het merk een zeer warm hart toedraag. Resultaten zijn simpelweg gegarandeerd. Met zowel de salonbehandelingen als de producten voor thuis.

Je eerste herinneringen aan een huid-metamorfose staan in je geheugen gegrifd

Mijn eerste ervaring met Environ dateert van 2015, toen ik mijn eerste gezichtskuur onderging met zes behandelingen in ongeveer zes weken. Wat een metamorfose onderging mijn huid, en wat een werkzaamheid. Het was toen dat mijn ogen helemaal opengingen: gezichtsbehandelingen doen er echt toe. Alleen maar crème thuis smeren zonder regelmatig iets extra’s te laten doen, beklijft niet. Je huid kan namelijk altijd in aanzien en gevoel verbeterd worden, ook al denk je dat hij top is.

De ‘mise en place’ voor mijn melkzuur facial met Environ

Geen held met peelings

Zoals met elke peeling was ook ik voor deze peeling een beetje bevreesd. Bang voor roodheid, prikken, nawerking met vervelling. Begin 2000 maakte je dat namelijk nog regelmatig mee. Mijn huid stond dan in no time in de brand. Ik werd er huiverig voor.

Van-dik-hout-zaagt-men-planken is ‘uit’

Maar peelings anno 2017 zijn zo zacht en toch zo werkzaam. Dankzij nieuwe formuleringen en inzichten is het zo’n fijne methode geworden! Het hoeft niet meer volgens de methode ‘van dik hout zaagt men planken’.

Desmond Fernandes, voormalig plastisch chirurg en oprichter van Environ, weet dit al langer. Hij is ook absoluut geen voorstander van rigoureuze methoden voor huidconditieverbetering. Zijn kuren met vitamine A derivaten worden ook heel rustig opgebouwd, en deze melkzuurpeelingkuur laat zien dat je op zachte wijze wellicht zelfs nog een mooier resultaat behaalt.

Een diepe peeling dood meer huidcellen dan goed is voor je

Hij vertelt: ‘Een traditionele (ook de medische) peeling is gebaseerd op het vernietigen van de epidermis om haar te vervangen met een nieuwe huid die groeit uit de resten van de oude huid. Een diepe peeling doodt de cellen tot ongeveer 0,1 mm diep en veel basale keratinocyten worden vernietigd. De overblijvende cellen groeien en vormen de  resterende  huid  maar  ze  kunnen  nooit  de  normale dermale  papillen  opnieuw ontwikkelen.

Een diepe peeling zorgt voor onderhuidse littekens

‘Het is een beschadigende behandeling die de huid er wel zachter uit laat zien, maar ook voor littekens zorgt. Er wordt namelijk een grote hoeveelheid littekencollageen gevormd en de epidermis blijft voor altijd dunner dan normaal, zonder de normale dermale papillen van een gezonde huid.’ Hierdoor ligt ook het gevaar op de loer van pigmentatiestoornissen.

Bekijk hier de video die ik van mijn behandeling maakte:

Dit is nogal wat, en daarom zie je ook dat zware peelings op hun retour zijn. Des Fernandes legt vervolgens ook uit wat de voordelen van een milde peeling zijn, zoals de Cool Peel met melkzuur.

Lager geconcentreerde peelings maken de huid dikker, en minder pigmentgevoelig

‘Zuren met lagere concentraties dragen de keratinocyten  op  om  een  dikkere, gezondere   en   gladdere   huid   te produceren. We weten nu dat een zure pH die   vele   minuten   aanhoudt   de keratinocyten  aanzet  om verschillende groeifactoren af te geven. Er treedt een exfoliërend effect op waarbij de hoornlaag grotendeels intact blijft. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor pigmentatieproblemen.’

De arts vervolgt dat de Cool Peel ook mooi zuiverend werkt en uitbraken van acne kan verminderen. ‘Natuurlijk hervindt de huid haar stralende teint en wordt zij goed gehydrateerd.’

Wrapped in! Met Environ Cool Peel

De Cool Peel:

En over die groeifactoren zegt hij het volgende: ‘Door middel van een kuurbehandeling kan je de pH waarde van de huid laten zakken, waardoor de keratinocyten gestimuleerd worden om diverse groeifactoren vrij te maken die bijdragen aan een nog mooiere huid: de   transformerende groeifactor (TGF),  de epidermale groeifactor (EGF), de fibroblastgroeifactor (FGF) en de vasculaire-endotheelgroeifactor (VEGF).’

Melkzuur is niet alleen een ‘zacht’ zuur, het is ook fysiologisch actief in de huid. Het gaat pigmentvorming tegen en stimuleert de natuurlijke hydratatie.

Happy facial met Environ Cool Peel

Hoe heb ik de peelingkuur ervaren?

Verslavend! En waarom? Omdat mijn huid er voller van werd, de poriën verkleind werden (ja, echt!), de teint lichter en frisser werd, en totaal geen vervelling ervaarde. Bovendien zag mijn huid er heel schoon uit, geen mee-eters in het befaamde neusgebied.

Happy Facial met Environ Cool Peel

Droger zodra het kouder werd

Mijn huid werd wel wat droger op het moment dat het buiten kouder werd. Uit voorzorg gebruikte ik wel drie verschillende producten voor een optimaal effect en zo min mogelijk side-effect: de geweldige AVST gel boordevol vitaminen na de reiniging en toner, daarover heen mijn Avance peptidenserum en daarover heen mijn AVST 1 en later de AVST 2 crème met vitamine A derivaten.

Na de tweede peeling, die ik een week na de eerste ontving, was mijn huid wat droger, mede door de kou en legde ik er toch nog een extra laagje overheen, mijn favoriete Youth EssentiA cream van Environ. De derde peeling deed ik twee weken later.

De mooie moisturizers van Environ met vitamine A-derviaten en peptiden

De behandeling is elke keer een een feestje…

De totale behandeling was ook elke keer weer een feestje. Een goede reiniging, dunne laagjes peelinggel, afdekken met een plastic laagje, daarna een heerlijk alginaat masker en afsluiten met een uv-beschermende crème. Ik ging elke keer weer geheel ontspannen en zo opgefrist de deur uit.

Drie peelings in 4 weken

Ik heb in totaal drie peelings gedaan, je kan een kuur tot zes peelings ondergaan. Stiekem zou ik die andere drie ook nog wel willen doen, omdat ik zie wat het zelfs met mijn goed geconditioneerde huid doet: nog mooier! En de gedachte dat de werkzame stoffen doorwerken in de huid, en dat groeifactoren gestimuleerd worden, vind ik een absoluut pluspunt, dat mij vertrouwen geeft in deze behandelingskuur.

Niets is fijner dan een huid die nauwelijks onderhoud behoeft

Ik kan niet anders zeggen: go for it! Ik heb nu, een maand na de kuur nog steeds plezier van mijn onderhoudsarme huid. Not much is needed, except from the Environ skincare, de conditie is prachtig.

Tot slot wil ik jullie nog iets bijzonders laten zien. Sinds ik 2015 begon met gezichts-kuren is de roodheid en pigmentophoping in mijn huid aanzienlijk afgenomen. We konden dit heel mooi zien, omdat Imke Haantjes van Environ aan het begin van mijn kuur in 2015 foto’s nam, en nu namen we ze weer in oktober 2017. In deze twee jaar heb ik van Environ maar ook van enkele andere merken mooie behandelingen gehad:

Links op de foto zie je mijn huid in oktober 2017, rechts in 2015. De roodheid is aanzienlijk afgenomen.

 

Het pigment in mijn huid. Links op de foto de stand van zaken in oktober 2017, rechts in mei 2015.

 

Meer informatie over Environ vind je op de website van Hélène V.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma van Hélène V op BeautyJournaal

 

Lees ook