Voor een aromatisch SPA-gevoel in je eigen badkamer

08:56 - 05:21
luistertijd 08:56 - leestijd 05:21

Sabine’s Home Spa met bodyproducten van Eve Taylor

De feestdagen komen er aan en dat betekent: cadeautjes geven aan de mensen die je dierbaar zijn. En laat ik nu net een heel leuk pakket getest hebben, met allemaal fijne bodyproducten van Eve Taylor die zeer cadeauwaardig zijn. Lees dus voor even verder om inspiratie op te doen.

Eve Taylor zet dé standaard voor professionele aromatherapie

Eve Taylor, hiernaast op de foto, richtte haar bedrijf op in Londen in 1963. Op BeautyJournaal is er al eens een mooi verhaal over geschreven. De Grande Dame zit op haar 85ste nog steeds in het vak, en houdt zich nog steeds met productontwikkeling bezig. Ze is inmiddels ook bekroond met een Koninklijke onderscheiding in Engeland voor haar rol in de aromatherapie.

 

Ik ben dol op dit soort verhalen…

En ben dan ook benieuwd naar de producten ik heb ontvangen om een Home Spa in mijn eigen badkamer te creëren:

Bekijk hier de hele collectie bodyproducten!

Kracht van aromatherapie

 Alle Eve Taylor producten zijn gebaseerd op de kracht van aromatherapie en botanische ingrediënten. Aromatherapie gaat uit van het gebruiken van pure etherische oliën. Etherische oliën dragen een bouquet aan geur met zich mee die een therapeutische functie hebben. De oliën prikkelen niet alleen je zintuigen, zij hebben ook het vermogen om het lichaam, huid en geest in balans te brengen.

Genieten!

Aangezien mijn knusse appartement in Amsterdam slechts beschikt over een kleine badkamer met douche krijg ik diverse producten toegestuurd die geschikt zijn voor mijn situatie. En ooohhh… wat zou ik graag een bad hebben, want de producten van Eve Taylor lenen zich bij uitstek voor een ultiem ontspannend avondje badderen! Badderen onder de douche wordt het dus, in mijn geval.

Bath & Showergel

Deze showergel komt in een makkelijke flacon met een twist-open-dop. Meteen na het openen komt een heerlijke geur vrij. Een stevige dosis tangy limoen verfrist direct mijn neus en heeft een verkwikkend effect op mijn geest.

De gel is vrij stevig en blijft dat ook wanneer ik hem tijdens het douchen op mijn huid smeer. Het is alsof ik een soort schuimende Vaseline op mijn huid smeer. Vol en weldadig, dus zeker een pluspunt.

De showergel bevat Panthenol voor een hydraterende en verzachtende werking en dit ervaar ik ook zo. Mijn huid voelt tijdens het wassen al zacht en dit gevoel houdt aan na het douchen. Een heerlijke uplift in de ochtend!

Exfoliating Mousse

Lees hier meer over deze heerlijke mousse

In deze ietwat wonderbaarlijke Exfoliating Mousse zit maanzaad en zeezout waar je de dode huidcellen mee verwijdert en tegelijkertijd de bloedcirculatie mee op gang brengt. Extracten van Zwarte Den ondersteunen de bloedcirculatie.

De mousse is makkelijk uit de pot te nemen en kan aangebracht worden op een vochtige huid voor een zachte polish.

Tip van Eve Taylor: Je kunt de mousse ook op een droge huid aanbrengen voor een grondige exfoliatie, of je kunt hem mengen met water voor een dagelijkse shower foam.

Wat een heerlijke geur, en een zachte scrubmousse

Het product begint direct te schuimen en geeft een heerlijke limoen-rozemarijn-achtige geur af. Dit is scrubben 2.0 – zoals ik het noem – en je voelt de scrubbende deeltjes terwijl je je te goed doet aan een heerlijk zachte mousse! Het is écht een heerlijke ervaring en een geheel nieuwe, superzachte manier van scrubben.

Blozend effect

Mijn huid voelt zijdezacht en ziet er blozend uit na het douchen. De keratosis pilaris op mijn boven armen en benen zit er rustiger uit. Wat een topper is dit.

Naast je lichaamshuid exfolieren, is ook de huid van je gezicht van belang. Lees hier meer over de favoriete peelings van Eve Taylor schoonheidsspecialistes.

Body Active Rub

Lees hier meer over de Active Scrub

Deze gel vol essentiële oliën van Rozemarijn, Marjoraan, Gember en Peper zorgt ervoor dat plaatselijk de gevoeligheid van de spieren verminderd wordt. Daarnaast bevat de gel Aloë Vera dat de huid hydrateert en ervoor zorgt dat de gel snel opgenomen wordt in de huid.

Verkoelend effect

De gel is doorzichtig en is vrij vloeibaar, het heeft een sterke geur van rozemarijn, die ook weer snel afneemt in intensiteit. Het product smeert makkelijk uit en geeft een soort verkoelend effect. Daarna geeft het juist een warm gevoel in je spieren, alsof je een light versie van tijgerbalsem hebt gebruikt.

Lekker bij gespannen spieren

Ik heb het in december altijd erg druk op mijn werk en daarom sport ik minder. Als ik minder sport, train ik met een dubbele intensiteit waardoor ik de laatste tijd ook sneller last krijg van pijnlijke en gespannen spieren. De gel is een welkome ontlasting van dit euvel! Ik merk ook dat gespannen spieren in nek en schouders gebaat zijn bij de gel. Voor mij is dit echt een heerlijke gel, waar ik nu al niet meer zonder kan.

Eve Taylor Body Moisturising Body Butter

Lees hier meer over de Body Butter

Deze butter bevat Duindoorn met verstevigende vitaminen en Shea Butter dat antioxidanten bevat. Daarnaast zorgt olijfboter voor een hydraterende ‘seal’ van de huid.

Oh oh wat zalig…

De body butter is heel fris van geur. Ik ruik hintjes van komkommer en roos. Heerlijk! Het is een vrij stevige butter die makkelijk uitsmeert. Het duurt even voordat hij ingetrokken is, maar daarna is de huid zijdezacht en gevoed. Wat een zalige body butter.

En mijn knieën, ellebogen en hielen zijn inderdaad gebaat bij deze body butter. Heerlijk!

Relax and Self Indulgent Aromatherapy Candle

Ik ben dol op geurkaarsen. Deze kaars bevat essentiële oliën van Geranium, Sinaasappel, Lavendel, en Ylang Ylang in een 100% plantaardige wax kaars. De kaars kan 40 uur branden en verspreidt een subtiele geur van Sinaasappel en Lavendel. Heerlijk. Het geeft mij een ontspannend en luxe SPA-gevoel.

Een wax om mee te masseren

Maar… de kaars heeft naast een heerlijke geur verspreiden nog een toepassing. Je kunt met een spateltje de gesmolten was van de randen afschrapen en vervolgens gebruiken om mee te masseren. Jezelf (bijvoorbeeld handen en voeten) of je lief.

Even voorzichtig zijn met de warme was, maar daarna is het een feestje. Ik gebruik hem voor mijn handen. De was legt een verzorgende laag om mijn handen. En bovendien heerlijk geurend. Het doet me denken aan de paraffine behandelingen bij de schoonheidssalon, maar dan zonder de afgebikte waslaag. Zijdezachte en gevoede handjes als gevolg.

De producten van Eve Taylor zijn een feestje voor de zintuigen

De krachtige geur is een rode draad door de verschillende producten, maar dat mag je ook verwachten van een merk dat op aromatherapie is gebaseerd. Daarnaast zijn de substanties heel verrassend. Een scrub die tegelijkertijd een foam is, een showergel die als een soort van seal over je huid heen glijdt.

Met recht zijn dit bijzondere producten die ook absoluut een waardig cadeau zijn voor onder de kerstboom. Voor die ene bijzondere vrouw die iets bijzonders verdient. En dat mag je ook gerust zelf zijn.

Meer weten?

 

Lees ook