Get the glow! Schoonheidsspecialisten vertellen…

07:24 - 04:26
luistertijd 07:24 - leestijd 04:26

Het najaar is de ideale tijd om de huid lekker op te frissen na de zomermaanden. De teint is wat vaal geworden door de hoeveelheid, en inmiddels verbleekte, pigment. Doordat de huid in de zomermaanden onder invloed van uv-b straling verdikt, wordt hij ook wat fletser.

Breng de glans terug en zorg voor een frisse ondergrond voor optimale opneembaarheid van je huidverzorging met de verrukkelijke peelings van Eve Taylor.
In het uitgebreide, op aromatherapie gebaseerde, programma zitten een vijftal mooie peeling producten voor zowel in de salon, als voor thuisgebruik. We nemen er een aantal onder de loep en Eve Taylor schoonheidsspecialisten vertellen over hun favorieten.

De Eve Taylor peelings:

De Micro-fine Exfoliant (lees meer), ideaal voor de gevoeliger huid, met fruitenzymen (papaja en ananas), zoethout als teintverhelderaar, en jojoba als conditionerende stof, groene thee en havermout als verzachtende stoffen, zeoliet als verwarmende component, kelp met herstellende eigenschappen en diverse antioxidanten uit fruitextracten, die niet schuurt en verhelderend en verzachtend werkt.

Door het mengen met lauwwarm water maak je er een heerlijke cremige massage exfoliant van. Hij kan ook in combinatie met de Eve Taylor reinigingsborstel gebruikt worden, en je kunt hem aanmaken met met een van de hydrolaten van Eve Taylor. Tip van distributeur Kelly Vos: ‘Voor de gevoelige huid zou ik kiezen voor de kalmerende Chamomile (Kamille) en voor een droge/vochtarme huid de Rose (uplifting en hydraterend).’

Exfoliating scrub (lees meer), met onder meer bamboepoeder als peelend element, soja glycine als reiniger, plantaardig glycerine voor hydratatie, en het silicone dimethicone als huidbeschermer, een handzame oplosser van dode huidcellen. Deze scrub geeft een snelle oppepper en gladheid van de normale, niet gevoelige huid.

Age Resist Active Complex (lees meer), een crèmige exfoliant met maskerachtige eigenschappen. Het bestaat uit 50% fruitzuuroplossing,  aangevuld met melkzuur, glycolzuur, amandelzuur en wijnsteenzuur, extract van druivenbladeren voor kalmerend effect, en ondermeer zonnebloemolie als verzachter evenals bijenwas.

De celvernieuwingsstimulant kan uitstekend ingezet worden bij de verouderende huid, pigmentproblemen en acne. Je laat het complex 5 tot max. 10 minuten in de huid trekken. De pH is 4, het percentage zuren bedraagt 6%.

Enzyme Peel is een peeling op klei basis (kaolien is een porieverkleiner) gecombineerd met fruitenzymen uit papaja en ananas, de silica in deze peeling geeft tevens een zachte scrub. Bentonite klei is toegevoegd als extra huidverzachter en neemt talg goed op. Deze peeling is ideaal voor de normale tot vette huid, en de acne-gevoelige huid.

Distributeur Kelly Vos vult aan: ‘De zachte klei wordt aangebracht met een vochtige kwast( om de enzymen te activeren) en vervolgens ga je 5 tot 10 minuten onder het stoomapparaat. Je kunt de kleipeeling ook afsprayen om het vochtig te houden. Dit product is alleen voor professioneel gebruik.

Bio Cream Exfoliant is de meest krachtige peeling, alleen in de salon te ondergaan. Het is een pasteuze exfoliant met een mix van hydroxyzuren, die ook terug te vinden zijn in het Age Resist Active Complex, hetzij in de andere verhoudingen. Deze peeling is ideaal voor de verouderende, verdikte en zonbeschadigde huid en eveneens voor de acnehuid. De peeling geeft een goede prikkel aan de vorming nieuw van collageen en egaliseert de huidtonus. De pH van deze peeling is 3.5 en het percentage zuren is 10%.

Wat zijn de favorieten van de Eve Taylor schoonheidsspecialisten?

Iris Idzinga, van Kaleido Skin in Doorwerth

‘Alle peelings van Eve Taylor zijn fijn. Voor elk type klant en huid is er een peeling. Sommige klanten willen echt voelen dat er iets gebeurt, die geef ik dan de Enzyme Peel, die even tintelt. Deze peeling houd ik vochtig met vliesmasker gedrenkt in rozenhydrolaat, zo blijven de enzymen werkzaam.

Nieuwe klanten geef ik de Microfine Exfoliant, zijdezacht en kalmerend. Favoriet is de Bio Cream Exfoliant met 10% fruitzuur en een pH waarde van 3,5. Krachtig, en toch mild genoeg voor alle huidtypen. Hij ruikt heerlijk fris, verheldert de teint en maakt de huid mooi glad.’

Carolien van de Zweth-de Klerk, van Pure Skin in Oud-Beijerland:

‘ Ik ben fan van de combinatie van de Micro Fine Exfoliant met de Enzyme Peel daarna. De eerste is super zacht voor de huid en verwijderd alleen de dode huidcellen, de tweede op basis van enzymen en klei maakt de huid heel mooi schoon en geeft een prachtige frisse goed met doorbloede uitstraling!’

Adrie Kouprie van Moodzz in Heino

‘De Bio Cream Exfoliant is veruit favoriet. Mijn klanten vinden hem heerlijk fris ruiken.

Ik laat hem inwerken met de vapozone. Iedereen gaat hier met een rozige huid de deur uit.’

Tamara van Berchum van Huidinstituut Bellezza in Werkendam:

In de salon werk ik het liefst met de Bio Cream Exfoliant en dan adviseer ik voor thuis de Active Complex onder de nachtverzorging.

Zo krijg je een heel effectieve peeling die toch zacht is voor de huid. En natuurlijk verlaat niemand ons instituut zonder een serum. Eve Taylor serums geven de huid een geweldige boost.’

Roza van der Tang van Schoonheidssalon & Nagelstudio Roza in Oude Wetering

‘Ik laat de Bio Cream Exfoliant altijd volgen door een heerlijke massage met de massage oliën van Eve. Pure ontspanning en geurbeleving. Thuis adviseer ik mijn klanten de Exfoliating Scrub en voor  de gevoelige huid alles van de Ultra Soothing lijn. Heel fijn is dat Eve Taylor try-out kits heeft waardoor kennismaking met het merk heel laagdrempelig is.’

Sabrina de Jongste van SkinHealthExpert in Hoogvliet:

‘Mijn favoriete peelings zijn de Micro Fine Exfoliant en de Age Resist Active complex. Het fijne van deze producten is dat mijn klanten ze thuis ook kunnen gebruiken en dus nog beter resultaat kunnen bereiken. Ik krijg er super positieve feedback op.’

Marloes van de Woerd van Blush Beautystudio in Zaandam:

‘Mijn klanten zijn dol op de Ultra Soothing Lijn en de aromatherapie serums. Daarbij gebruiken ze dan de Age Resist Active complex als zachte peeling.

Mooiste combinatie is eerst de peeling en daarna het Soothing Serum voor de nacht. Je wordt wakker met een gezonde ‘blush’ op je wangen.’

Liona Langerak van La Belle Visage in Westmaas:

‘Zowel ik als mijn klanten zijn fan van de Bio Cream Exfoliant. Het geeft een mooie zachte reiniging. Even een warm gevoel op de huid. Dode huidcellen worden goed verwijderd. Het ruikt ook heerlijk naar citrus. De beleving valt mooi samen met het huideffect. Een superfrisse, zachte huid is het resultaat.’

 

 

Lees ook