Environ, Vichy, La Roche Posay, Clarins, Dermalogica, Reminisance, We Love the Planet, Aether…

15:21 - 09:12
luistertijd 15:21 - leestijd 09:12

Things we finish: de opgemaakte producten van het testpanel!

Welke producten hebben wij recentelijk opgemaakt? En wat vonden wij ervan? Lees snel in deze nieuwe rubriek – things we finish – om erachter te komen…

BeautyJournaal’s uitgever Monique: Moisturizing Toner Environ

Als er een product is waar ik aan verslaafd ben, is het wel de toner na de reiniging. Om mijn huid alvast een hydratatie boost te geven en de hechting van crème nog beter te maken. Mijn favoriete toner, ja, ik heb er inmiddels meerdere gehad de afgelopen maanden, is de Moisturizing Toner van Environ wel, uit de SkinEssentiA lijn.

Er zitten geweldige huidverzachters in als sorbitol, panthenol, sodium PCA, maar ook het lichte zuur van sodium lactaat en lactic acid (melkzuur) en hoog op de lijst staat ook niacinamide. Aangevuld met heel veel plantenextracten uit kamille, rozemarijn, tijm, salie, melisse en andere stoffen. Heel mooi: er zit geen traditionele synthetische conservering in. De planten doen het werk.

Mijn huid krijgt onmiddellijk een vochtbad, en een lichte glans. Ja…verslavend! Als ik het een keer vergeet, dan mis ik het al, zo gewend ben ik eraan geraakt om een vochtarm huidgevoel meteen op te kunnen lossen.

Te koop bij de gespecialiseerde Environ salons.

Stagiaire Fabienne: La Roche Posay Effaclar H reinigingscreme

Mijn lievelingsreiniging! Aangezien ik al langere tijd roaccutane slik voor mijn huid, is mijn huid zeer droog. Daarnaast heb je nu ook nog eens te maken met een koude, winterse periode. De Effaclar H reinigingscreme is een heerlijk milde reiniging speciaal voor de huid die behandeld wordt door uitdrogende behandelingen. Ook is het onder dermatologisch toezicht getest in combinatie met deze behandelingen, zoals roaccutane. Het is daarnaast ook niet comedogeen.

Zeer lang ben ik opzoek geweest naar een fijne reiniging voor mijn huid. Een reiniging voor de vette huid zou mijn huid namelijk alleen maar meer uitdrogen, en een reiniging voor de droge huid zou weer te vet zijn. Ik ben blij dat er een reiniger bestaat, van een goed merk, speciaal voor de huid die behandeld wordt met uitdrogende middelen. Ik ben fan van La Roche Posay en daarom is deze op. Ik heb wel alweer een nieuwe in huis, hoor!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su Chen van Su Chen’s: Annemarie Borlind Energynature Anti-Puff Eyeserum

Mijn recente product dat opgemaakt is, is de Annemarie Borlind Energynature Anti-Puff Eyeserum. De naam zegt het al, het is een oogcrème. Maar niet zomaar een oogcrème. Deze komt met een applicator waarmee je het oogserum goed verdeelt en tegelijkertijd een lichte massage mee kan geven.

Het product is licht van textuur en trekt snel in. Hij verkoelt de huid rond de ogen en vermindert de lijntjes, donkere kringen en lichte zwellingen. Door de korte nachten en lange dagen zie je de tekenen van vermoeidheid opkomen. Ook bij het lachen komen de ‘kraaienpootjes’ tevoorschijn. Om de huid rond mijn ogen fris en fruitig te houden, blijf ik dit product gebruiken in mijn dagelijkse beautyritueel.

Shop hier online

 

Columnist Mick: Citrus Ester Aether

Er zitten nog een paar druppels in mijn mini flesje Citrus Ester van het experimentele Franse parfumhuis Aether. En die laat ik er fijn inzitten. Af en toe pak ik het flesje, zoals nu tijdens het tikken van dit stukje, en dan ruik ik eraan en is mijn dag weer goed. Ik kan me niet herinneren ooit zo zuinig te zijn geweest op een parfum, dat ik tijdens een presentatie van Skins tezamen met een aantal andere parfums van Aether, heb gekregen in een mooie zwarte verpakking.

En in plaats van te genieten als ik me besprenkelde met die perfecte citrusgeur was er meteen een gevoel van weemoed. Want er kwam een dag dat er nog maar een paar druppels in het mini-flesje zouden zitten. En die dag kwam van de week. Ik besloot er toen maar het beste van te maken en dus een paar druppels te laten zitten. Quel malheur!

Shop hier online

 

Bureaucoordinator Corine: Vichy minerale deodorant

Een beauty product dat over het algemeen niet een heel sexy of spannend imago heeft en tegelijkertijd onmisbaar is, is in mijn beleving zonder enige twijfel deodorant. Al jaren ben ik op zoek naar dé perfecte deodorant en heb er ook al velen uitgeprobeerd. Mild voor de huid en toch sterk tegen zweetluchtjes. Niet te overheersend qua geur, want ik wil vooral mijn parfum ruiken, niet mijn deodorant… een paar van de eisen die ik aan een goede deo stel.

Een paar weken terug, kocht ik de minerale deodorant van Vichy. Deze bevat geen aluminiumzout en alcohol en is daarmee zacht voor de huid. Een combinatie van verschillende natuurlijke mineralen gaan op eveneens natuurlijke wijze transpiratie en luchtjes tegen. Zo heeft magnesium heeft antibacteriële werking en neutraliseert natrium vervelende luchtjes. De spray heeft een vleugje geur, lekker fris. En ook mijn oksels blijven de hele dag fris met deze deodorant.

Ik ben fan en het is dan ook geen wonder dat mijn spuitbus inmiddels helemaal leeg is. Omdat de minerale deodorant van Vichy ook verkrijgbaar is in roller, heb ik inmiddels een nieuwe aangeschaft om eveneens de roller uit te proberen.

Shop hier online

 

Huidtherapeute Judith,  werkzaam bij Mohs kliniek: We Love The Planet deodorant

Nog een deo opgemaakt… “You love staying fresh naturally”. Met deze slogan werd ik natuurlijk nieuwsgierig of het product zijn beloften waar kon maken. Een 100% natuurlijke, biologische deodorant crème, zonder omstreden ingrediënten zoals aluminium. Goed voor zowel de oksels als voor de planeet.

De crème zit in een mooi blikje en op de achterkant staat duidelijk vermeld wat de ingrediënten zijn. De afgelopen weken heb ik de geur “Mighty Mint” gebruikt. Bij het smeren van de deodorant crème is de mint duidelijk aanwezig. Mijn oksels voelen fris, soms zelfs tintelend aan, maar dit is niet storend en trekt snel weg. De frisse mint geur is bij aanbrengen duidelijk aanwezig, maar zodra de crème is ingetrokken vervliegt de geur. De crème is goed smeerbaar en trekt snel in. Erg fijn, géén deodorant strepen op mijn shirtjes!

De deodorant doet wat hij belooft. Aan het eind van de dag ben ik natuurlijk niet zo okselfris als in de ochtend, maar met deze crème kom je een werkdag zeker wel door. Het maïszetmeel neemt vocht op, de kokosolie en bijenwas houden de huid zacht en het zuiveringszout neutraliseert de geurtjes. Een gouden combinatie!

We love the planet belooft dat de deodorant zo’n 2-3 maanden mee gaat. Ik gebruik hem nu 2 maanden en wissel af met de geur “Forever Fresh” een frisse geur welke mijn favoriet is. In totaal zijn er 6 geuren verkrijgbaar.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Patricia, van salon Mooi & Meer: Clarins Instant Concealer

Mijn dagelijkse make-up routine begint bij dit product, het corrigeert verkleuringen en vlekjes, in mijn geval vooral onder de ogen. De reflecterende deeltjes in de concealer werken als kleine spiegeltjes, ze vangen het licht op en reflecteren het, op die manier worden ook nog eens fijne lijntjes rondom de ogen, optisch verdoezeld.

Met een heel klein drupje op mijn vingertoppen verdeel ik het onder de ogen en op rode vlekjes in mijn gezicht (neusvleugeltjes, puistjes, mijn lichte roodheid op mijn wangen en soms onder mijn wenkbrauwboog of in mijn binnenste ooghoek voor een extra frisse uitstraling). De textuur voelt erg zacht aan en versmelt mooi met mijn huid en omdat het zo zacht aanvoelt, verdeel je hem erg makkelijk. Deze concealer is echt goed dekkend en bevat veel pigmenten, daarom heb ik er maar erg weinig van nodig. De concealer kent 3 kleuren: 01, 02, 03. Door mijn lichte huid gebruik ik de lichtste tint (01 YELLOW BEIGE). Beter een paar tinten lichter dan je eigen huidskleur, zo werkt hij ook mooi verhelderend.

Na het corrigeren van verkleuringen komt een compact poeder om het geheel te egaliseren, bronzing poeder voor een natuurlijke contouring en als laatste een frisse blush op mijn jukbeenderen. Hij is nog niet helemaal leeg, maar ik moet alvast een nieuwe op voorraad gaan aanleggen voordat ik straks echt mis pak!

Shop hier online

Schoonheidsspecialiste Karmelita, van Elita Cosmetic Care: Reminiscence Vanille

We maken het allemaal mee, de ene wat vaker dan de ander en volgens mij hoor ik bij de eerste groep. In de tijd dat ik nog veel reisde, ging ik alle winkels in diverse werelddelen af om de laatste kleurnummers van een lipstick op te kopen waarvan ik had vernomen dat deze uit de productie zou gaan. En anders vroeg ik het wel aan reizende vrienden, mochten zij toevallig in de buurt komen van een parfumerie… dan graag van dit of dat artikel alle voorraad meenemen. Om toch vooral niet zonder die ene fantastische kleur te komen zitten. Want ja wat als ….

Er was één lipstick die ik nooit zal vergeten en die ik nog steeds na al die jaren zoek. Maar het is tevergeefs, inmiddels kennen de verkoopsters het product niet eens meer en alle andere varianten halen het niet bij die ene, je begrijpt vast wat ik bedoel. Waarom halen producenten bepaalde artikelen toch uit de productie, ik wil plechtig beloven alles te kopen als ze het maar in productie houden.

En dus zo’n 1,5 jaar geleden vond ik mijn nieuwe liefde bij de parfumeriezaak. Nee, het is geen lipstick, dit keer is het een parfum. Ik zocht een parfum die ik in de salon kon gebruiken, deze mag niet overheersen, licht aanwezig zijn en zeer aangenaam voor iedere neus. Reminisance Vanille, iedereen houdt ervan! Zelfs mensen die niet van zoet en vanille houden.

Dit parfum maakt een zeer aangenaam aroma op mijn huid en werkelijk iedereen geeft een compliment, wanneer ik met mijn pols in de beurt van de neuzen kom, wordt er steevast iets positiefs over gezegd. Dus enige tijd geleden was ik door mijn voorraad heen en ben ik zelfverzekerd naar de parfumerie gestapt; “Oh mevrouw, die is er niet meer…” Paniek! “Je bedoelt dat hij hier is uitverkocht?” “Nee mevrouw, de productie is gestopt.” Alsof ik het in Keulen hoorde donderen. ‘’Uit productie’’ ging het in mijn hoofd tekeer, ‘’hoezo?’’.

Zeer gedesillusioneerd ging ik op huis aan en begon direct mijn zoektocht op het wereldwijde web om tot de vreselijke ontdekking te komen dat de verkoopster gelijk had. De hoogste prijzen werden er op Amazon voor gevraagd. Ik heb toen de laatste twee flacons uit Italië besteld, ze hebben een nevelspray zodat je er extra zuinig mee kan doen. Terwijl ik dit schrijf check ik op internet en zie ik dat er nog enkele exemplaren in Duitsland zijn en ook die heb ik direct besteld. Fantastische parfum waarvoor ik wellicht toch ooit de hoogste prijs zal bieden.

Shop Reminiscence parfums hier online

 

Schoonheidsspecialiste Esther van salon Skin & Style: La Roche Posay Demaquillant Yeux

Enige tijd geleden ben ik begonnen met lenzen te dragen. Normaal gesproken gebruikte ik een oogmake-upremover op olie-basis, omdat ik regelmatig waterproof mascara draag. Nu is een olielaagje niet prettig als je lenzen draagt, dus moest ik op zoek naar een andere oogmake-upremover. Zeker toen ik een poosje geleden een vervelende reactie op de lenzen kreeg in de vorm van erg rode en dikke ogen, wilde ik een product dat geschikt is voor de meest gevoelige ogen, zonder olie en zacht voor de ogen.

Ik kwam uit bij La Roche-Posay. De Demaquillant Yeux van la Roche-Posay. Het is een remover op waterbasis die op zeer milde wijze oogmake-up verwijdert. Ik hoef niet hard te wrijven om de make-up eraf te krijgen. Het voelt fris op de ogen aan en laat geen vettige waas achter. Maar dat is nou juist ook wat ik wel een beetje mis, want de huid rondom mijn ogen voelde altijd wel zachter aan toen ik de remover op oliebasis nog gebruikte. Dus mijn volgende zoektocht wordt een oogmake-up remover zonder olie, maar wel met een verzachtende werking.

Shop hier online

 

Huidtherapeute Sylvana van The Peeling Company: Dermalogica Daily Resurfacer

Daily Resurfacer is een leave-on exfoliant van het merk Dermalogica. Geschikt voor elk huidtype. Salicylzuur verwijdert de dode huidcellen zonder de huid uit te drogen. Daily Resurfacer bevat een hoge concentratie hyaluronzuur dat intensief werkt tegen vochtverlies. Daarnaast ook groene thee en rooibos dat de huid extra beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Elke avond nadat de huid goed gereinigd is ga je met het sachetje in ronddraaiende bewegingen langs je gezicht en hals. Het is een soort zakje waar je één vinger in kan steken. Als laatste neem ik ook altijd even mijn decolleté en handen mee. Zonde om hem na gebruik direct weg te gooien toch! Laat het even een paar seconden intrekken en daarna kan je nachtverzorging eroverheen aangebracht worden.

Ik merk dat mijn huid, zeker nu in de winter, extra trekt en droog aanvoelt. Als ik voor mijn huid een peeling met water zou gebruiken, droogt hij nog meer uit. Dit product zorgt ervoor dat mijn huid zich snel vernieuwt en geeft daarnaast hydratatie. Iets wat ik zelf erg fijn vind. Tot slot heb ik chronisch tijdgebrek. Ik vind het superhandig dat ik het erop kan laten zitten en verder niets meer hoef te doen. Wie weinig tijd heeft, maar haar huid toch goed wil verzorgen, moet efficiënt zijn!

Shop hier online

Lees ook