Een kunstwerkje op je make-up tafel

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Danielle swatched Urban Decay X Jean-Michel Basquiat palette

Wow… Toen ik dit oogschaduw palette zag, wilde ik het meteen graag proberen. De verpakking ziet er alleen al super tof uit. En dan is het palette ook nog gevuld met prachtige oogschaduwkleuren. Voor dit palette liet Urban Decay zich inspireren door het werk van Jean-Michel Basquiat.

Wie is Jean-Michel Basquiat eigenlijk?

Jean-Michel was een beroemde kunstenaar uit Manhattan. Je kan zijn werk terugvinden over de gehele wereld. Hij tekende, schilderde en stond bekend om zijn graffitiwerk. Hij brak door in de jaren ’80 omdat hij veel optrok met Andy Warhol, David Bowie en Debbie Harry. Hij had zijn eigen, unieke stijl. Hij overleed in 1988 aan een overdosis drugs. Ter herinnering is er een limited edition make-up collectie ontworpen, waarvan ik vandaag het Gold Griot palette met neutrale tinten voor je uittest.

Shop hier online als onderdeel van een collectors item kit

De verpakking is al schitterend!

De verpakking van dit oogschaduw palette draagt onmiskenbaar Jean-Michel Basquiat handtekening en hierdoor ziet het er erg tof uit. Het werk van de kunstenaar is populairder dan ooit (… en onbetaalbaar), maar door Urban Decay kun je toch een echte Basquiat in huis halen. De verpakkingen zijn net kunstwerken en je kunt ze dan ook ophangen. Geweldig!

 

 

Shop hier online als onderdeel van een collectors item kit

De oogschaduws

Het Gold Griot palette is gevuld met zes mooie, neutrale tinten en daarbij twee blauwe tinten. De kleuren hebben allemaal hun eigen naam:

Wat mij betreft een mooi samengesteld palette aan kleuren. Ik houd van dergelijke neutrale kleuren. Daarbij zijn ze erg mooi gepigmenteerd. De kleuren zijn goed te blenden en voelen zacht aan. Het palette wordt geleverd met spiegel en een dubbelzijdige blend kwastje.

 

Shop hier online als onderdeel van een collectors item kit

 

De look

Hierboven zie je de look die ik gemaakt heb met dit palette. Ik heb bijna alle kleuren van het pallet gebruikt. Alleen de kleuren bk en crown niet. Het meegeleverde kwastje vind ik erg fijn. Met de korte kant kan je de oogschaduws goed aanbrengen en met de andere kant blend je het goed uit. Dat vind ik een absoluut pluspunt van de palettes van Urban Decay… er zit altijd een fijn kwastje bij waardoor het palette zo fijn in gebruik is. Want goede tools zijn echt het halve werk, kan ik je als MUA uit ervaring vertellen.

Conclusie

Ik ben gek op dit palette van Urban Decay. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd en blijven super goed zitten. En dan zit er ook nog eens een super vette verpakking om heen. De perfecte aanvulling voor op je make-uptafel!

 

Shop hier online als onderdeel van een collectors item kit

 

Pluspunten Minpunten
  • Oogschaduws zijn goed gepigmenteerd en blenden uitstekend.
  • Meegeleverde kwastje werkt erg fijn.
  • Verpakking is een waar kunstwerkje!
  • Geen enkel minpunt te noemen.

Meer Urban Decay? Bekijk dan ook Laura’s review van het Urban Decay Naked Smoky palette.

Lees ook