Klaar in 2 minuten!

01:57 - 01:10
luistertijd 01:57 - leestijd 01:10

Slimme tip van celebrity hairstylist: no more bad hair day

We durven op de redactie van BeautyJournaal gerust te beweren dat er veel vrouwen zijn die heel veel op willen geven in ruil voor een gegarandeerde good hair day. Iedere dag.

Maar met weinig tijd in de ochtend om daadwerkelijk je haar tot in perfectie te stylen en in model te brengen, zijn de momenten van een onberispelijk kapsel in de praktijk zeer zeldzaam.

Gelukkig is het mogelijk om jezelf een good hair day te bezorgen, zonder daarvoor iedere week naar de kapper te gaan, of je haar kort te laten knippen in een model dat altijd goed valt.

In  twee minuten

Want volgens celebrity hairstylist Bridget Brager, heb letterlijk maar twee minuten nodig om een bad hair day om te transformeren naar een good hair day.

Werken met lokken

Bridget: “Als je geen tijd of zin hebt om je volledige kapsel te stylen, focus je dan op de lokken die je gezicht omlijsten. Ietsjes in model brengen, snel een stijl- of krultang er doorheen halen… het geeft textuur en dimensie aan ieder kapsel.”

 

De gedachte achter deze tip is dat de lokken rondom je gezicht het meest bepalend zijn voor je look. Mensen zullen je bovendien in de meeste gevallen recht van voren aankijken en de rest van je kapsel minder snel zien.

Met een paar mooie lokken aan de voorkant, wek je dus de suggestie dat je hele kapsel perfect in orde is. Hoe makkelijk kan het zijn?

Heb jij vragen over haartrends, of over het knippen en stylen van je haar? Stuur dan een mail naar onze expert Robin via de redactie van BeautyJournaal en je krijgt persoonlijk antwoord. Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Robin’

Lees ook