Cosmeticaclaims Cosmetisch medisch Injectables Zakenpraat

Botox van Allergan krijgt concurrentie van Revance

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

RT002 moet twee maanden langer houden dan Botox

De Volkskrant meldt de botuline toxine van het Amerikaanse biotech bedrijf Revance nu op de markt gaat komen. BeautyJournaal schreef er in 2011 voor het eerst over. Toen was er nog sprake van dat Revance het als een creme op de markt zou brengen, een ‘botox’ creme, ideaal tegen kraaienpootjes. Daarna werd het stil rond dit nieuws.

In 2015 kwam Revance weer in het nieuws doordat de Amerikaanse FDA het bedrijf zou hebben gevraagd om een test doen van botuline toxine met peptiden gecombineerd. Dit zou bijdragen aan een langere houdbaarheid van ‘botox’ dan de nu gangbare vier maanden. In dit artikel maakten we er melding van.

De Volkskrant meldt nu dat Revance de ‘botox’ code zou hebben gekraakt, maar dat hebben ze natuurlijk al veel langer geleden. Bovendien zijn er meer botuline toxine merken op de markt, denk aan Azzalure en Bocouture. De code is al lang gekraakt.

De krant meent dat Allergan de grootste speler is op de botox-markt met haar Botox (eigen naam van Allergan). Nieuws is naar ons idee wel dat Revance claimt dat haar product beter werkt dan Botox – de houdbaarheid in de huid zou een half jaar zijn zo zou uit tests onder 600 proefpersonen blijken. Het product komt in 2020 op de markt. De naam lijkt voorlopig RT002 te zijn. Lees hier ook het internationale persbericht.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.