Als je de combinatie van peptiden en botox injecteert blijf het resultaat langer

03:28 - 02:05
luistertijd 03:28 - leestijd 02:05
Mark G. Rubin,

Nu smeren we ze, gaan we ze straks injecteren? Ik heb het over peptiden. De nieuwe generatie neuromodulators die momenteel wordt ontwikkeld en bedoeld is om op de huid te smeren, lijken langer te werken dan de neuromodulators die ingespoten worden, zoals Botox. Tenminste, als ze niet worden gesmeerd, maar worden geïnjecteerd. Dat werd verteld door Mark G. Rubin, een cosmetische arts uit Beverly Hills, tijdens het Cosmetic Surgery Forum in las Vegas.

Je filler blijft langer zitten dan Botox

“De meeste mensen die Botox gebruiken, gebruiken ook fillers”, zegt Rubin. “Een veelgehoorde klacht is dat mensen het vervelend vinden dat hun filler zes tot acht maanden meegaat, maar dat ze wel na vier maanden terug moeten komen voor een nieuwe dosis Botox. Er zou iets beters moeten zijn. We zijn allemaal op zoek naar een neurotoxine die langer meegaat.”

Botox + peptiden was bedoeld om te smeren

“Een nieuwe generatie neuromodulators die nu in ontwikkeling is en op de huid gesmeerd moet worden, maakt gebruik van peptiden om de actieve stoffen door de huid heen te krijgen”, zo legt Rubin uit. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft aan een bedrijf, Revance, gevraagd wat er op langere termijn gebeurt als die peptiden door het lichaam worden opgenomen. Om daar achter te komen heeft het bedrijf een klein onderzoek uitgevoerd, waarbij de neuromodulator met peptiden werd geïnjecteerd. Het bleek te werken: – 67 procent van de deelnemers bleek een enorme verbetering van de fronslijnen te bemerken, maar -en dat was het verrassende- het effect hield ook langer aan.

Twee keer zo lang

In eerdere studies met muizen bleek dat een neuromodulator na 15,8 weken geheel is uitgewerkt. Combineer je de neuromodulator met peptiden dan duurt het effect 31,6 weken. “Bij de gemiddelde patiënt duurde het zo’n 30 weken voordat het effect geheel verdwenen was”, zegt Rubin. “Bij de huidige beschikbare neurotoxines, zoals Botox, komt dat maar zelden voor.”

Dankzij peptiden gaat de stof niet aan de wandel

“Zoals de meeste medische doorbraken is ook dit een toevallige ontdekking”, zo stelt Rubin. Niemand had volgens hem verwacht dat de peptiden enig effect zouden hebben als ze werden geïnjecteerd.  Waarom het effect langduriger is terwijl dezelfde botulinetoxine molecuul wordt gebruikt als in de beschikbare neuromodulators (als in Botox dus)? “Het enige dat het bedrijf kon vaststellen is dat de peptiden voorkomen dat de moleculen zich willekeurig gaan verspreiden”, zegt Rubin. “Het middel blijft dus daar waar je het wilt hebben.”

Helga van den Elzen laat ons weten:

Injectablearts Dr. Helga van den Elzen zegt tegen Beautyjournaal dat ze al een tijdje op de hoogte is van het onderzoek naar de nieuwe combinatie van peptiden en botulinetoxine. “Maar er zal eerst meer onderzoek gedaan moeten worden. De stof die nu is ontwikkeld is, is bedoeld om op de huid te smeren en die kun je niet zo maar gaan injecteren. Het is wel een heel interessante ontwikkeling, maar er zal veel meer onderzoek gedaan moeten worden, zodat men uiteindelijk een combinatie peptiden en botulinetoxine kan maken die veilig geïnjecteerd kan worden”, vertelt ze.

Bron

Lees ook