Lekker, nu de winter komt!

10:30 - 06:18
luistertijd 10:30 - leestijd 06:18

Nieuw: Alpha-H Essential Cleansing Balm en Hydration Concentrate

De winter staat weer voor de deur. En dat betekent voor veel van ons een trekkerige, gevoelige of geïrriteerde huid met roodheid door de seizoenswisseling en een steeds droger wordende lucht. Zowel buiten als binnen, want we zetten in de winter de CV vaak een graadje hoger, waardoor de luchtvochtigheid in huis afneemt. En daar heeft je huid onder te lijden.

Speciaal voor de veeleisende winterhuid heeft Alpha-H twee nieuwe producten gelanceerd: de Essential Cleansing Balm en Essential Hydration Concentrate.

 

Deze producten maken deel uit van de Essentials lijn, waarin je ook de Daily Essential Moisturizer SPF50+, Daily Essential Vitamin Mist en Essential Hydration Cream aantreft. Het zijn de opvolgers van de Age Delay Cleansing Oil en de Age Delay Facial Oil. In dit artikel lees je er alles over.

Essential Cleansing Balm

Deze 4-in-1 cleansing crème is meer dan een reiniging alleen, want je kunt de Essential Cleansing Balm tevens gebruiken als (oog)make-up remover, als masker en als nachtverzorging voor de (zeer) droge huid. De mix
van voedende oliën lost onzuiverheden, make-up en vuil op milde maar
grondige wijze op, zorgt voor een satijnzachte huid en helpt bovendien om de huideigen vet-/vochtbalans te herstellen. De Essential Cleansing Balm versterkt de huidbarrière, waardoor je huid minder kwetsbaar is voor buitenaf.

En ook fijn…. De Essential Cleansing Balm geeft directe verzachting en kalmering van de droge, trekkerige, geïrriteerde of rode huid. Perfect voor gure winterdagen, of om mee te nemen op wintersport!

De Essential Cleansing Balm is zodanig geformuleerd dat
het product de pH-waarde van de huid na gebruik helpt herstellen, waardoor een afzonderlijke tonic of
lotion niet langer nodig is.

Shop de Cleansing Balm hier met korting

 

Actieve ingrediënten in Essential Cleansing Balm

De Essential Cleansing Balm is vrij van parabenen, minerale oliën (petroleum), sulfaat (SLS of SLES) en kunstmatige kleur- en geurstoffen.

Shop de Cleansing Balm hier met korting

 

Hoe gebruik je de Essential Cleansing Balm?

Breng met het handige en hygiënische vacuüm pompsysteem (hierboven rechts op de foto) een kleine hoeveelheid van deze fluweelzachte en heerlijk naar roos ruikende cleanser aan op de droge huid. Masseer dit in en voeg daarna met je vingertoppen een beetje water toe om de cleanser te emulgeren. Verwijder daarna het geheel met ruim lauwwarm water.

Tip van Alpha-H: ’s Avonds dubbel reinigen

Omdat de huid dan extra vuil is door make-up. Na het reinigen kan je de Essential Cleansing Balm opbrengen als nachtverzorging of lekker royaal aanbrengen als masker bij een trekkerige, droge huid.

Shop de Cleansing Balm hier met korting

 

Essential Hydration Concentrate

Essential Hydration Concentrate is een extreem sterk herstellend, helend, hydraterend, verzachtend, voedend én regenererend concentraat in de vorm van een gezichtsolie. Het concentraat wordt daarom ook wel ‘hug in a bottle’ genoemd.

Het product bestaat uit een mix van negen verschillende plantoliën. Deze oliën zorgen voor aanvulling en het op peil houden van vetten en vocht in de huid, 
waardoor huidbarrière herstelt en de huid weer gezond en sterk wordt, tegen een 
stootje kan en weer optimaal kan functioneren.

Vitamine ABCD-complex voorziet je huid niet alleen van een vitamine boost, maar ook van een flinke dosis antioxidanten en essentiële vetzuren. Een combinatie die niet alleen essentieel is voor de droge (vet-/vochtarme) en rijpere huid, maar vooral ook voor de zeer gevoelige, reactieve, geïrriteerde en gestreste (winter-)huid. Het concentraat verlicht roodheid en irritatie, kalmeert, versoepelt en verzacht.

Shop het Hydration Concentrate hier met korting

 

Een beschermend laagje

De oliën in het Essential Hydration Concentrate leggen namelijk een beschermend laagje op je huid, verminderen irritatie, roodheid, schilfering en droogte en vullen het vettekort in de weer huid aan, waardoor zij haar eigen vocht weer beter kan vasthouden en de huidbarrière zich herstelt. Met als resultaat een sterk huideigen afweersysteem. Of met andere woorden: een huid die tegen een stootje kan. Ook in de winter.

De antioxidanten in het Essential Hydration Concentrate zorgen bovendien voor herstel van oxidatieve schade, door onder meer roken, stress, zonlicht, luchtvervuiling.

Shop het Hydration Concentrate hier met korting

 

Actieve ingrediënten in Essential Hydration Concentrate

Meer weten over het belang van vitaminen in je skin care? In dit artikel lees je alles over het zogenaamde Vitamin Profiling van Alpha-H.

Olifeel: met biomimetische eigenschappen

Naast bovengenoemde ingrediënten bevat het Essential Hydration Concentrate de werkzame stof Olifeel. Dit is een 100% natuurlijk olijfolie extract van eco-vriendelijke en duurzame teelt, bestaande uit sterk gezuiverde tri- en diglyceriden van de olijf met biomimetische eigenschappen. Dit wil zeggen: een unieke affiniteit met huideigen bestanddelen, waardoor de huid de werkstof sneller herkent als ‘eigen’.

 

Olifeel verbetert de absorptie van zowel olie als water in de huid en verhoogt de opname van hyaluronzuur met 33%. Het herstelt de huideigen vet-/vochtbalans, zorgt dat er geen vocht uit de huid verdampt en voorkomt én beschermt de huid zo tegen uitdroging. Het wordt zeer snel door de huid opgenomen, laat geen vettig waasje achter en is veel stabieler (tegen oxidatie) dan ‘gewone’ olijfolie extracten. Olifeel geeft het Essential Hydration Concentrate bovendien de kenmerkende gele kleur.

Vrij van parabenen, parfum of bindende ingrediënten.

Shop het Hydration Concentrate hier online

 

Hoe gebruik je het Essential Hydration Concentrate?

Breng in de ochtend en/of avond 3 tot 4 druppels van deze heerlijk voedende olie aan op een goed gereinigde huid. Je droge huid voelt direct een stuk soepeler aan. Goed laten intrekken alvorens op te volgen met je dag- of nachtcrème. Het Essential Hydration Concentrate kan ook worden gemixt met je favoriete dag- of nachtcrème. Of voeg een druppeltje toe aan je foundation.

Het concentraat ruikt zoals gezegd lekker naar lavendel en heeft daarmee een kalmerend effect. Niet alleen op je huid, maar ook op je geest.

Shop het Hydration Concentrate hier online

 

Tip van Alpha-H voor in de salon

Breng het concentraat aan onder een masker voor een sterker helende werking, of direct na glycolzuur peelings of microdermabrasie.

Ook geschikt voor de verzwakte huid: het hele jaar door!

Essential Cleansing Balm en Essential Hydration Concentrate zijn niet alleen een aanrader voor de veeleisende winterhuid, maar kunnen ook zeer goed worden gebruikt bij roodheid, gebroken haarvaatjes, rosacea, eczeem, dermatitis, geïrriteerde, gestreste of verzwakte huid, en bij verstoring van de huideigen pH-waarde en/of verstoorde huidbarrière. Het hele jaar door!

 

Meer over de award-winning producten van Alpha-H lees je in het merkdossier van Alpha-H, dat je zonder tussenkomst van de redactie wordt aangeboden.

Lees ook